Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2015 17:31 - Пророчество за Месията от Ицхак Кадури
Автор: horos Категория: История   
Прочетен: 4215 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 30.06.2015 17:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Месианските видения на равина Ицках Кадури

На 4 ноември 2003 г няколко години преди своята смърт, проповядвайки в своята синагога в Йом Кипур, Кадури удивил своите последователи, казвайки им, че във видение срещнал Мешиах (Месията), узнал от Него бъдещите събития и знае Неговото име.
Също така заявил, че Месия ще се яви на Израил след смъртта на Ариел Шарон (умрял на 11 януари 2014 година).

Духовните видения за Месията на Ицхак Кадури били публикувани на страниците на неговия сайт [www.Kaduri.net], а също така и на портала NewsFirstClass [www.News1.co.il.] специализиран в журналистически разследвания.

""На много добри хора в обществото, ще бъде трудно да разберат самоличността на Месията. Управлението и редът на Месията от плът и кръв е трудно да се приеме за много хора в нашата страна. Като лидер Месията няма да заема никаква длъжност, той ще бъде сред народа и ще се използва за комуникация средствата за масова информация. Управлението му ще бъде чисто и без лични или политически желания. По време на царуването му ще цари само правда и истина. Биха ли повярвали изведнъж всички  в този Месия? Не, в началото някои от нас ще повярват в него, а други няма да повярват. За нерелигиозни хора ще бъде по-лесно да следват Месията, отколкото за ортодоксалните (православните). Откровението на Машиах ще стане на два етапа: първо, той активно ще утвърди позицията си в качеството на Месия, не наричащ себе си Месия. След това той ще се разкрие на някои иудеи, а не непременно на мъдри учители на Тората. Може би дори на обикновените хора. След това той ще се разкрие пред целия народ. Хората ще бъдат изненадани и ще кажат: "Какво? Той е Месията?" - "Много хора знаят името му, но не вярват, че той е Месията"?"

Името на  Мессията:

Ицхак Кадури умря на 28 януари 2006 на възраст 108 години. Преди смъртта си, той казал на четиримата най-близки ученици: "... Ако кабалистите разследват това, което казах в последните месеци по повод идването на Месията, то ще намерят името му, скрито в думите ми, което ми се откри на 9 Хешван на 5764 година [ноември 2003]. На същия ден аз бях удостоен да се срещна с него лице в лице. Той е тук, той е сред нас ..."

Малко преди смъртта си, Ицхак Кадури записал открилото му се име на Месията и заповядал да скрият писмото и да го отворят една година след смъртта му. 28 Януари 2007 писмото било открито и там е написано:  "Той ще издигне Своя народ и ще докаже, че неговото Слово и Закон стоят вечно"
Аз подписах това в месеца на милосърдието.
Ицхак Кадури.

  Ицхак Кадури приложил често използвания от равините-кабалисти метод за предаване на ключова дума чрез начина на съкращаванети й посредством абревиатура на определени фрази. Този метод за предаване на информация затруднява възможността за заместване на букви в думата така, че при замяната думата може да изгуби смисъла на предаваната фраза. Първите букви на фразата съставляват пълната версия на еврейското име Йешуа[ישוע], принадлежащо на Исус от Назарет - Йегошуа [יהושוע].

Следва да се отбележи, че позоваванията на еврейското име на Исус [ישוע] се явява съвършено табу за всеки ортодоксален евреин. За обозначението на личността на Исус от Назарет евреите използват съкратена версия на истинското му име [заличават последната буква], което звучи като "Йешу" По този начин, използвайки горния метод името се чете като «Йимахак Шмо Узихро», което се превежда като "Нека бъде изтрито неговото име и неговата памет.".

  image

 

 

 

 

 

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Какъв извод можем да си направим от описанието на Месията? Това ще е нова реинкарнация на отричаният от евреите Исус. Кой е той - Месията на Новото време? Може и да съм аз, но на кой ли му пука. Още през 2000 г. издадох първата си книга. Знаете ли какъв беше нейният епилог? Това е от Драмите на ТОД:





ЕПИЛОГ

Преди 2000 години Иисус се помоли за всички вас от кръста: "Отче! Прости им, понеже не знаят, що правят". И Бог ви прости!

Днес, когато всички знаете истината, не трябва да чакате нова прошка от Бога.

"Защото миналия път, преди две хиляди години, ви про­сти, а вие какво направихте? Не разорихте ли учението на Иисуса, съвсем унищожихте учението на Йоан, та и помен не остана от него; вашите книжници и фарисеи не измениха ли религията на Назарянина и от свободна я направихте догма­тична, обрядна и езическа. Тя падна като секта от това, кое­то Иисус свали със сила от горе. Твоите я нарекоха християн­ска, но тя е мойсейска и има съвсем малко от Иисусовата ре­лигия на свободното сърце, на смирението и чистотата.

Християнстото е секта от учението на Иисус Назарянина. Изучете го и ще се уверите. Ако не беше това направено, нямаше сега да имаме пак човечество...

... Не питайте за мене кой съм... Отворете очите си и ще видите. От днес почва епохата на новото развитие на човече­ството - Слиянието на Двата Принципа в Природата-Мъжа и Жената. От днес се установява за всякога Култът на Жена­та. Тя смазва главата на змията...

... Оставете мистериите на стария дворец. Оставете го с богатствата му, обичаите му, живота му, храмовете му, с науките и изкуствата му, и всичко, до което се е докосвала покварената му природа. Възприемете новото, то ще ви спа­си. И не само вас, Юдея, но и Рим, и целият свят, който е зара­зен и се разлага.

Оставете старото царство, то не е за вас, о, събудени. Освободеният духовно човек няма нужда ни от религия, ни от храм, ни от царство — той е само Любов. Събудете се, народи, ето този, който кръщава с вода — това е учението му, това е първото възвъщане нагоре, това е намиране на своята разде­лена половина, което стана при грехопадението на Адам и Ева, и по-рано.

Ето царя и царицата ви:

Всемирния Култ на Боговете - Соланита

Всемирния Култ на Човеците долу - Соломе.

Аз съм вашият Спасител, който имаше да дойде. Преди Йоана аз бях...

Все същият съм, Син Божи Първородни,

 

 

Хор,

и Иисус от Назарет,
и Благо!"

----------------------------------------------------------------------------

Оттогава до днес изминаха повече от 15 години. Толкова време работя чрез Интернет. Хулен, подиграван и гонен от много български и чужди форуми, аз продължавам да работя. Никога не съм искал да ставам "водач на стада", нито да "нося мъртъвци", като Заратустра на Ницше. Винаги съм търсил сподвижници, хора, които вървят в моята посока. Дано и тук, в БЛОГ.Бг да съм открил такива. За тях са моите теми. А и за всички останали, ако могат да ме разберат.


. "


 




 


 


 




Гласувай:
3



1. horos - Това го прочетох току-що:
30.06.2015 19:02
Юпитер и Венера се докосват тази вечер:

Тази нощ най-ярките планети на нощното небе Юпитер и Венера толкова много ще се приближат една до друга, че погледнато от Земята ще изглежда така, сякаш се докосват.
По време на "целувката си" те ще приличат на митичната Витлеемска звезда. Планетите ще изпълняват "космическия си танц" в продължение на повече от седмица, съобщава списание "Sky & Telescope".

За наблюдателите, невъоръжени с телескопи или с бинокли, те ще приличат на двойна звезда. Сближаването на планетите е явление, което се наблюдава често, но много рядко Венера и Юпитер се доближават на такова малко разстояние една от друга на небосклона.



Read more: http://news.plovdiv24.bg/566841.html#ixzz3eYtb97Bf

Имаме си вече и Витлеемска звезда, трябва да търсим и нов Христос.
цитирай
2. anonimen65 - moje i da sam az!?
06.07.2015 23:21
nima ste se sreshtali s proroka
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: horos
Категория: История
Прочетен: 1660543
Постинги: 275
Коментари: 691
Гласове: 1502
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930