Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2014 14:50 - На среща с Риния
Автор: horos Категория: История   
Прочетен: 15613 Коментари: 15 Гласове:
3

Последна промяна: 19.11.2014 23:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Вчера моя позната ме покани на лекция на Риния в Пловдив. Отидохме с един мой приятел да видим за какво става въпрос. Влязохме в залата около пет минути преди лекцията. Публиката беше от около 30 човека на средна възраст - мъже, жени, все търсещи и жадни за знание хора. Какво бе учудването ми, когато влезе Риния. Спомням си я от една нейна подобна лекция, която изнесе преди 15 години в старото читалище Възраждане в Стария град в Пловдив. Тогава бе слабичка, примирена, говореше убедително и на мене ми хареса. Навярно и аз съм се променил оттогава, но промяната във външния вид на Риния беше впечатляваща. С това започна и лекцията си, защо толкова е напълняла. Каза, че не се движела, била се превърнала в "СФИНКС", но външният и вид говореше за СВИНКС. Но не се смея на това. Пази боже, може да е заболяване, може и да е от хормоните. Жените след определена възраст са рисково обременени и понякога се получават подобни напълнявания. Ще пиша за държанието й, стойката, ходенето, жестовете, отношението й към публиката, самочуствието, говоренето...
Тя много често слагаше палците в двата джоба на белите панталони, с които беше, и така се разхождаше изпъчена напред-назад. С това показваше грамадно самочуствие и превъзходство пред останалите.
Стойката и беше изпъчена и от усета и за величие лъхащ през време на цялата лекция.
Когато ставаше въпрос за знание, божественост, учения, тя сякаш вадеше с ръце от себе си тези неща и щедро ги раздаваше на останалите. 
Зададе десетки реторични въпроси към публиката, на които не очакваше отговор, а сама си отговаряше. 
Много пъги казваше, че никой от хората пред нея не знае за какво пита и по този начин мачкаше всички, като им показваше на какво ниско нива са. 
Не си мислете, че тя изнесе някаква стройна и разбрана лекция. Не! Умът и постояно скачаше от тема в тема и все се хващаше за някоя дума, за да покаже своето "знание". Ако някой я беше накарал да повтори лекцията, то не вярвам, че би могла да го направи.

Риния, Риния! Винаги съм казвал, че по пътя към Знанието има три ГУНИ, три заблуди, или препятствия, които пречат на търсещия да постигне. Това са Гуната на НЕВЕЖЕСТВОТО, СТРАСТИТЕ И ЕГОТО. Виждам, че за годините ти си преминала горе-долу двете, но си се спънала в третата. ЕГОТО, или "Мнението на другите за нас" е спънало не един или двама търсачи. Това е и най-коварното препятствие.
По пътя на своето духовно развитие човек среща различни учители. То е същото като при децата. И тук има начални, прогимназиални, гимназиални и учители във висшето образование. Жалко е тогава, когато някои като Риния се изявяват като учители, пътуват из цяла България и изнасят лекции, а в действителност нищо не знаят. На тези лекции хората идват с пълни кошници с надежда, а си отиват объркани, с увеличен комплекс за малоценност и разочарование. Не всички, защото мнозина от тях отново и отново посещават същите лекции, не че нещо разбират, ами просто така, да ги видят останалите колко са "духовни".
На края на лекцията моят приятел не издържа и изригна, като пред всички каза на Риния, че надменното и държание, комплексирането на участниците говорят за голямото и Его и "че Царят е гол!" Аз я помолих да поговорим след края и се опитах да и кажа всичките тези неща, за които писах тук. Направих и доста забележки за лекцията и включително това, че наричаше Петър Дънов "татко", "баща ми Пепи, Петър" и други подобни глупости. Тя започна да се оправдава, че просто се шегувала по този начин със слушателите, но прави лоша услуга на Дънов и неговите последователи.
Учителят, Истинският УЧИТЕЛ винаги е примирен, говори последователно, разбираемо и не създава изкуствени бариери между себе си и неговите ученици. Той задава въпроси за да чуе отговорите, а не да покаже на всички колко е велик.
В психиятрията подобни състояния, неподплатени с доказателства и знание се наричат "МЕСИАНИЗЪМ". 

Хора, духовността е огън, който не само топли, свети и върши полезни неща, но и изгаря. Бъдете внимателни да не изгорите като Риния, Изворски, Перица-Пепси, Ваклуш Толев и други подобни пишман.учители. Не съм съдник и не съдя никой, но не съм равнодушен в подобни случаи. Когато "ЦАРЯТ НАИСТИНА Е ГОЛ!", ТО НЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕМ РАВНОДУШНИ.

По делата им ще ги познаете.



Гласувай:
5



1. horos - Ще има и още.
26.10.2014 17:55
Темата ще бъде с продължение, защото ми се обадиха доста хора да ми дадат допълнителна информация за Риния. Когато я събера и систематизирам ще я видите и вие.
цитирай
2. rosmistral - Не отдаваме ли голямо значение
11.12.2014 00:04
на Риния и не подхранваме ли Егото и. Дали тя, която не е превъзмогнала собственото си Аз, наистина би разбрала това, което искате да и подскажете....
цитирай
3. oia - Прочетох статията за Риния. Въз...
11.12.2014 22:09
Прочетох статията за Риния.Възмутена съм от поведението на тази жена, но жалкото е че такива като нея , като че ли идват в повече на българския народ,не зарад друго, ами защото сеят заблуда наляво и надясно, без да са наясно с възможностите си Има една много простичка формула за това, как може човек да се съотнесе към десетичната дроб, по следния начин: числителя е това ,което човека е в действителност, а знаменателя---какво мисли за себе си, А правилото при десетичната дроб е: колкото знаменателя е по- голям, толкова дробта е по малка Другото, което явно не знаят е: дарбата е преди всичко отговорност, а не привилегия. Тук под дарба визирам връзката с невидимия свят. Между впрочем нямам,нищо против личността, а против това, че човек,когато говори за Дънов с подобни изрази е принизяване на неговия труд и неуважение към достолепието му. Дано си вземе поука от забележките със смирението на ПЕТЪР ДЪНОВ
цитирай
4. toltec - Духовността наистина е огън
20.12.2014 20:20
Духовността наистина е огън, който трябва да пречисти невежеството, страстите, заблудите, така нареченото его. Настоящият постинг е красноречив пример за това , който много показателно демонстрира процеса на пречистване.Тъмната страна трябва да излезе навън, да се прояви в пълнота, така че да може да се види отстрани и да бъде осъзната. Лекциите на Риния имат много силен ефект в това отношение, тя винаги успява да провокира проявата на неосъзнатите състояния у хората, които по този начин излизат навън и се изчистват. Защото всеки вижда в другия себе си или само тази негова част, с която той самият има връзка. Авторът на постинга е представил двете основни теми, намерили отражение в неговото възприятие, а именно - външният вид и егото. Лекциите на Риния не са предназначени за развиване на ума (предполага се, че който ги посещава е свършил сам тази предварителна работа), те не представят поредната теория, любопитни факти, интересни информации и други занимания за свободното време, има много места, където хората могат да се забавляватс подобни неща срещу заплащане. Риния работи със състоянието, защото чистотата на състоянието определя съзнателността на поведението, което ни прави Човеци. Това е съвсем различно ниво на духовност, базирано на самия живот като божествена проява. Който поне веднъж се е докоснал до смисъла на съзнателното поведение и е усетил чувството да бъдеш истински жив може да оцени стойността на тези лекции, както и своето участие в тях.
Всички търсим истината, тя изисква смелост и смирение да приемеш живота във всичките му проявления без критика и недоволсво, за да позволиш на смисъла да се прояви. Тогава си видял истината, а егото остава само част от измисления свят на представите.
цитирай
5. horos - Стоп!
21.12.2014 05:24
Още малко ще се олееш и ще ме убедиш, че не съм прав.

"Лекциите на Риния не са предназначени за развиване на ума (предполага се, че който ги посещава е свършил сам тази предварителна работа), те не представят поредната теория, любопитни факти, интересни информации и други занимания за свободното време, има много места, където хората могат да се забавляват с подобни неща срещу заплащане. Риния работи със състоянието, защото чистотата на състоянието определя съзнателността на поведението, което ни прави Човеци. Това е съвсем различно ниво на духовност, базирано на самия живот като божествена проява."

Какво смислено казва Риния? Нищо! Ако свинското и държание е "чистота на съзнанието", то тогава аз не разбирам нищо от духовност. Или поне нищо, от вашата "духовност".
цитирай
6. anin - Добър ден!
24.12.2014 10:26
Господин horos, не отива на един истински мъж
(ако е такъв разбира се) да коментира по-този груб и
ироничен начин външният вид, килограмите,
здравето (и хормоните) на жена, та която и да било тя!

Аз също бях на въпросната лекция. Нещата, които сте написал във вашият постинг не отговарят на истината! Изопачени са тенденциозно и обслужват някаква ваша негативна идея да опетните името на един Духовен Учител. Явно не е случайно че станах свидетел на част от разговора ви с Риния след лекцията. Аз съм тази, която ви изчакваше да свършите разговора. Чух, че настойчиво и високомерно и повторихте няколко пъти "Ти знаеш ли кой съм аз?!" "Имаш ли представа кой съм?!" - с много нагъл, дори заплашителен тон.
За мен вие сте поредния непризнат драскач и хейтър,
който търси слава на гърба на някой по-известен, за да получите внимание и известност. С какво ли друго бихте впечатлили иначе,
освен с огромното си его, което е незадоволено и непризнато!


П.П. Имате ли си представа как биха реагирали учениците и последователите на другите няколко Учители, които сте споменали пак
иронично и обидно?
А може би точно това целите, да дигнете повечко шум около себе си, да сте по-популярен? Аз съм повече от 2 години в тоя блог.бг, но за първи път попадам на вашият блог :)

цитирай
7. horos - Радвам се за коментара.
24.12.2014 14:42
Ако сте прочели добре, а не тенденциозно статията ми, то ще видите, че аз не се присмивам на килограмите на Риния. Вижте какво съм написал:

"Каза, че не се движела, била се превърнала в "СФИНКС", но външният и вид говореше за СВИНКС. Но не се смея на това. Пази боже, може да е заболяване, може и да е от хормоните. Жените след определена възраст са рисково обременени и понякога се получават подобни напълнявания. Ще пиша за държанието й, стойката, ходенето, жестовете, отношението й към публиката, самочувствието, говоренето..."

Нещо друго, което сте написали тенденциозно. Аз казах на Риния, че тя не знае кой съм аз и кои са другите участници в лекцията, та постоянно казваше .Това не знаете, откъде ще го знаети и т. н. Когато тя ме попита кой съм, аз и отговорих, че съм Хорос, но това не и говори нищо.

Какъв съм аз и кой съм, тебе въобще не те интересува, дали съм мъж, или не съм, или хейтър и драскач, колко ми е голямо егото (незадоволено и непризнато).
Не съм нито духовен учител, нито искам да приличам на тези учители, които критикувам. Аз съм като едно огледало и само отразявам човеците, които застават пред него. Вие не ме познавате и вижте колко неща написахте против мен. Аз не ви познавам, а и не искам. Само за малко неволно застанахте пред огледалото и вижте, какво показа то. "Убийците ще ме нарекат убиец, крадците - крадец, глупаците - глупак...", а аз съм само едно огледало.
цитирай
8. anin - Бих ти препоръчала
24.12.2014 15:55
Внимателно да се самопрочетеш, и дано
все пак видиш, че си некоректен и обиждаш
четирима Духовни Учители! Обиждайки тях,
обиждаш всичките им симпатизанти и ученици!!
Помисли добре над това!
Всеки от нас е огледало за другите, но по-важно е
Огледалото да е чисто и да отразява обективно, а
не горделиво да се плюе по утвърдени личности, чиято мъдрост и светлина помага и на другите.
Питам, ти като такъв разбирач и коментатор,
колко хора можеш да вдъхновиш, да те последват
и да можеш с години да задържиш вниманието и
уважението им? Бил ли си лектор, заставал ли си
пред хора да им изнесеш беседа, ми пробвай се.
Дали ще успееш да събереш поне няколко човека и да
са готови да те следват и учат от теб. Съмнявам се.

Имам следният въпрос, и очаквам, ако може точен и ясен отговор. Вярно ли е, че ти твърдиш убедено, че си сина на Богинята Изида?

цитирай
9. horos - Еха, става интересно!
24.12.2014 16:39
Аз не обиждам никой. Те сами се обиждат с думите и действията си. А учениците им какво правят там, като виждат, че това са "смокини, които не дават плод". "Сляп слепци води и всички падат в ямата!". И на 100 лекции да отидеш на Риния, Георги Изворски и на другите "учители", нищо няма да научиш. Защо? Защото те и нищо не знаят.
Когато някой миризлив, мръсен и грозен циганин застане пред огледалото, огледалото ли го плюе, че е такъв? Така е и в случая. Никой не плюя, но имам силата и знанието да кажа, че "Царят е гол!". Отразявам обективно (от моята си камбанария), разбира се. А дали съм разбирач, не търся отзиви от читателите ми, защото нямам Его (Мнение на хората за мен). Не ми пука какво си мислят. Не искам да съм лектор и да ставам водач на стадо. Не искам да нося и мъртъвци, като Заратустра на Ницше. Истинското знание не е за стадата от овце, а за хора, които вървят в моята посока. Един, двама, най-много и една жена. Тя е за реактив. В този блог и един да се научи, ще се радвам много. Останалите просто да не ме четат.

А сега ще ти отговоря и на въпроса. Дали е вярно и дали съм убеден, че съм на Изида, оставам ти да кажеш. Дано Риния да те е научила.
Имам четири деца, четири стихии, също като бог Хор, синът на Изида. Също имам и титлата БЛАЖЕН от първите букви от имената на децата ми. Докато Риния не може да докаже, че е дъщеря на Петър Дънов, аз имам още доста доказателства. Гледай филма "Хрониките на Нарния". Там има един лъв и четири деца - две момчета и две момичета. Сюзан е голямата, при мен е Жана, а при Христос е евангелиста Йоан. Питър е втория, при мен е Александър, (Марко). Едмънт е третия, при мен е Благовест (Матей) и накрая Луси е най-малката, при мен е Любомира (Лука в Евангелията). Ето ми доказателствата. Изида е наша сестра, майка и любима, на мен и на всички като мен.
Сега чакам подигравки и диагнози, за които вярвам, че после ще се срамуваш.
цитирай
10. anin - До тука,
24.12.2014 17:18
Не си показал нищо особено, нито като знания, нито като аргументи,
а твърдението ти, че въпросните Учители "нищо не знаят" е пълна глупост.
Ти ли единствен само си най-велик и
знаещ, др. не разбираме нищо,
защото сме овце и стадо?! Ти такова отношение ли имаш към ближния?
Нима не сме всички деца на един Отец,
вкл. и циганина, както сам
споменаваш толкова надменно и презрително?
Живота може да те постави в изпитание и следващият живот да си същия
такъв циганин както си го описал :)
Честито!
Относно това, че си въобразяваш, че си Хор, и ми подаваш някакви неубедителни доказателства, какво да ти кажа, твой си проблем, аз диагнози не поставям.
И въпреки, че не одобрявам стила ти на коментиране и осмиване на хората,
от човещина все пак ти пожелавам хубаво празнично настроение, и дано все пак
някой ден осъзнаеш коя точно си обидил, може би точно, тази, която толкова искаш да ти е майка :)

П.П. Предлагам ти повече да не дъвчем тая тема, че ще пресолим много манджата...


цитирай
11. horos - Приключвам и аз,
24.12.2014 18:38
но не обичам да оставям воловете си в калта.

В книгата на Франсоа Рабле „Гаргантюа и Пантагрюел” е описано това сътворение:

„— Сега ще ви разкажа — продължи Пантагрюел — какво съм прочел по този въпрос у древните Апологети. Физис (сиреч Природата) родила като първородни чада Красотата и Хармонията, без плътско съвокупление, тъй като тя сама по себе си е много плодовита и плодоносна. Антифизис, всевечната противница на Природата, в същия миг завидяла на това тъй хубаво и почтено раждане и като се съвокупила с Телутон родила Прекомерност и Несъразмерност... В последствие тя родила фанатиците, лицемерите и лъженабожницте, безполезните маниаци и демоничните калвинисти, женевските самозванци бесните путербеи, светите братя лапачи, подлеците, ласкателите, угодниците на дявола, людоедите и други чудовища, уродливи, безобразни и противоестествени.”

В Евангелията Исус говори същото на неговите последователи:

„Друга притча им предложи Той, като каза: царството небесно прилича на човек, посеял добро семе на нивата си; и когато човеците спяха, дойде врагът му и посея между житото плевели, па си отиде; а когато израсте злакът и даде плод, тогава се появиха и плевелите. И като дойдоха слугите на стопанина, рекоха му: господарю, нали добро семе посея на нивата си? Откъде са, прочее, в нея тия плевели? А той им рече: враг човек е сторил това. Слугите пък му рекоха: искаш ли да идем и да ги оплевим? Но той рече: не, за да не би, като скубите плевелите, да изскубите заедно с тях и житото; оставете да расте и едното и другото заедно до жетва; а по жетва ще река на жетварите: съберете първом плевелите и ги свържете на снопове, за да се изгорят; а житото приберете в житницата ми…”

Кои според Исус са плевелите? Ако ти приемаш циганите за твои братя, то е ясно защо ме опонираш. Риния - Изида?! Бог да пази човечеството!

http://www.blitz.bg/article/11274
цитирай
12. anin - *Само да уточня нещо
24.12.2014 18:41
Писах днес коментарите си от телефон и затова се появяват малко редовете разместени :)

цитирай
13. anin - Държа да кажа категорично, че
24.12.2014 19:10
Това в Блиц е фалшификат, скълъпен, защото Риния такова интервю никога не е давала! Знам го лично от нея и хора от Кърджали.
Въпросният журналист, ей така като тебе отишъл веднъж, и разбрал недоразбрал, прочел и едно друго интервю, и си е сглобил сам въпросното "интервюто"! А това е некоректно и непочтенно!
В някоя западна държава за такива некоректни прояви може да
бъде дори осъден. Свържи се с този журналист и го попитай за това,
и ако има поне малко достойнство ще си признае че е така.

След като смяташ, че си Хор, попитай Божественият свят коя е Риния? Щом си толкова важен и специален, трябва да ти отговорят, така ще е по-точна информацията, вместо да събираш трохи от тук от там със съмнителна истинност.

Това вече е истинско:
http://bgsever.blog.bg/novini/2010/08/04/riniia-ne-pie-voda-ot-osem-godini-i-nikoga-ne-ogladniava.586405

Това е оригиналното интервю, правено е в
залата, където се провеждат лекциите й
в град Плевен.
Значи, той освен че плагиатства, е откраднал и снимката, направена от журналистка от Плевенски вестник!
Ако самата Риния му беше дала интервю, не е ли логично да си я снима той сам, няма си фотоапарат ли?

Това интервю е правено във В. Търново:

https://www.youtube.com/playlist?list=PL297937159412D95D
цитирай
14. diven - Къде остават духовните принципи?
28.12.2016 19:38
Не осъждай!
Приемай!
Обичай и враговете си!
За да се изживеят моделите те трябва да съществуват. Тя съществува и едва ли сме ние съдниците. Следвайте си пътя, защото и тя е част от него!
Промени себе си, за да промениш света!
цитирай
15. mindreader - Ех...
14.06.2017 17:12
...след великите хора винаги е имало зли кучета да подтичват и да лаят подир тях със злоба. Такива коментари само потвърждават тяхното величие. Малкият човек не може да види нищо голямо в никого. Той просто ще се отрази в чистото огледало на учителя и ще обвини огледалото. Изглежда учениците на Риния са много търпеливи и спокойни, или просто не си заслужавал бог знае какво внимание.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: horos
Категория: История
Прочетен: 1654518
Постинги: 275
Коментари: 691
Гласове: 1502
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031