Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2014 04:19 - Меч, или Мир ще донесе Христос на земята?
Автор: horos Категория: История   
Прочетен: 4408 Коментари: 4 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 "Да не мислите, че дойдох да поставя мир на земята; не дойдох да поставя мир, а меч. Защото дойдох да настроя човек против баща му, дъщеря против майка й, и снаха против свекърва й…" (Матей 10:34-35)

Същият фрагмент се повтаря и в Евангелието на Лука:


"Мислите ли, че съм дошъл да дам мир на земята? Не, казвам ви, но по-скоро раздяла. Защото от сега нататък петима в една къща ще бъдат разделени, трима против двама, и двама против трима. Ще се разделят баща против син, и син против баща; майка против дъщеря и дъщеря против майка; свекърва против снаха си, и снаха против свекърва си." ( Лука 12:51-53)

Когато за пръв път на страниците на Евангелията срещнах тези слова на Исус, аз не ги разбрах. Как така Христос ще донесе война между човеците и ще вбие клин между членовете на едно семейство?
Но се мина доста време оттогава и с годините аз не само пораснах, но и поумнях дотолкова, че започнах да разбирам тези тежки слова. 
Днес е "Последното време". Времето, през което всеки трябва да се идентифицира кой е, какъв е, и на кой Бог служи.
Но нека започна от началото.
Каква е тази борба, която се води днес на Земята? Защо човеците са така настръхнали и постоянно водят война един срещу друг? 
Ще отговоря на тези и други подобни въпроси с цитати от Божествената драма на ТОД "Звездата на Изток" ("Орос и Урания"):

ХРОНОС
Още когато се отделя частицата от Божеството, тя е самостоятелна, свободна и нейната свобода е безконечна, и понеже тя слиза, едно стъпало вече по-долу проявена, тя се откъсва от абсолютната хармония и от тогава още се почва борба на два стремежа – единият на свободната частица, която пада надолу към грубите, но силни усещания, а другият стремеж на любовта към висшето щастие. Самостоятелността на падналата частица отива до там, че забравя произхождението си, съзнава се като единна и самостоятелна в долния набег и отрича нагорното съществувание. Така се създадоха противни същества и прояви на Всевишното и почнаха борба против Него.

ОРОС
Против своя Създател!

ХРОНОС
Това е характерната същина на нисшия ум, с който живее телесната природа, и тази същина си образува царство, и цар си избра, и го въплъти в огромната маса от мисъл форма, която се оживи, взе образ на нещо изродено и стана противният факт в Божественото царство, и, разбира се, това не може да бъде абсолютна сила, тя бива победена, но там, където мине, прави разрушения, нещастия и злини.

ОРОС
Коя е тази сила?

ХРОНОС
Това е, което сега на земния шар е взело най-силно изражение, което завладя всички умове и сърца, което стигна до най-високата си точка на живота, като всяко нещо в живота, което ще изчезва след това. То е същото това, на което всички сили се покланят и го смятат за истински живот и блаженство – онази заблуда, онази огромна маса от черен облак, която застрашава унищожението на човечеството.

ПСИХЕЯ
Хроносе, защо така силно се вълнуваш, ти никога не си говорил така с жестове и някакво възмущение. Като че нещо скрито знаеш, което и ние не знаем.

ХРОНОС
Нима не знаеш, Психея, какво стана със Земята! Че тя е сега едно черно покривало, един траур за светещите Синове на Лазура – там се чува непрекъснато тъжен звън на истината, която умира; там се бият погребални камбани на красотата, която изчезва, и на любовта, която се заравя в пръстта.

ВЕНЕРА
Защо, какво е станало?

ХРОНОС
Там слезе Антихрист!

ВЕНЕРА И ПСИХЕЯ (потреперват)
Кога това и какво ще стане?

ХРОНОС
Той е цар сега на земния шар, онзи противник, онази силна мисъл форма на надолните течения, която се оформи в живота и тръгна да мами хората и да ги настройва против истината и доброто. Тази хитра и изкусителна сила, която е есенцията на лъжата и измамата и която е способна да вземе най-съблазнителни форми на истина, красота и любов и така увлича душата, щото тази не забелязва как бива увлечена и погубена.

ОРОС
За пръв път чувам това име

ХРОНОС
И когато ти си се родил, Оросе, и твоята звезда е светнала на хоризонта, той – Антихристът, изкусният ясновидец на това поле, всичко разбрал, потреперал е от злоба и яд, защото твоето раждане е неговото умиране. Озлоби се той на живота, като разбра, че Великата Творба роди тази всемогъща същина, която ще го разруши и тогава още взе решение да употреби всички свои сили и способности, да удовлетвори поне своята злоба, ако не да победи. И слезе на Земята, и обсеби всички умове, завладя всички отрасли на човешкото развитие – грабна науката, изкуствата, поезията, религията, почерни живота. И сега, ако отидете там ще видите, че няма нищо, което да не е под неговата власт и сила. Всичко управлява Антихристът и седи бляскаво на своя трон, всеки ден се увеличават пълчищата му и го уверяват, че ще победи. Той не вижда по-далече от планетата или се прави, че не вижда, а не знае ли той, че именно празното междупланетно пространство роди Орос – противник на този страшен Антихрист.

Да, драги мои съжители, няма нищо на онази поляна на живота, която сега е там, да не е обхванато от Антихриста. Той е на царски трон, който управлява народите, той е в кабинета на политическия водител, който от мъдър водач на народа, направи го тиранин и амбициозен гонител на подобните си. Началото на Антихриста е разделение и той направи от политиката партии, като раздроби едно и също общество на много противни лагери да се борят, защото борба е животът на Антихриста. Той постави личното право за идеал и интереса за закон, защото омраза е неговата същина, а омразата се ражда от егоизма. Той влезе във всеки човек поотделно и го откъсна от цялото, и той е, който му каза: „Вън от тебе нищо няма, убивай!" Антихристът е сега в кабинетите на науката, която унищожи съществуването на духа и прогласи за Бог някаква жива материя със сляпо инертно движение от случайни срещи на частици-атоми, с това създаде материалистичния егоизъм и всички следствия от тази напаст. Той цари и в изкуствата, като им хвърли мрежа, че най-хубавото нещо е във видимия свят – в илюзията! Помислете! А не знаят бедните живописци и скулптори, че зад тази природна проява има идеални образи, които чрез невидими строители се мъчат да реализират и въплътят своята красота, но те не виждат – интуицията им биде заблудена и ясновидството – почернено. В поезията влезе, в литературата, в драматичното изкуство и сега там всяка драма е оргия от тържества на онези ниски човешки сили, които възбуждат най-ниската човешка и животинска природа. Висшият идеал на поетите за безсмъртната красота и любов изчезна и всеки сега възпява своята любима, която на улицата е срещнал, и възпява ѝ, знаете ли що?...

ВЕНЕРА
Ах, какви тъжни работи ни обаждаш, Хроносе. Като че гледан животът така отдалече, прилича на един въплътен ад.

ХРОНОС
И е. Ад е сега животът. Антихристът влезе в черквите и ги раздели на хиляди парчета, и знаете ли колко изкусно?

Нали всяка дума е израз на идея, а всяка идея е нещо безконечно, защото същината ѝ е Божествена и като така, тя се разбира от всекиго дотолкова, доколкото разбиращият е съвършен. И когато тези представители на религията взеха да тълкуват писанията и думите на мъдреците, всеки разбираше думите, както той си знае, а Антихристът намери удобния момент и внуши на всекиго гордата идея: ти си прав. От тук – хиляди разделения. А истината е една, там, където има спор, няма истина, защото истината е преживяване на Божествено самочувствие и съзнание в Цялото, а не е нито дума, ни мисъл, ни въображение, тя видно не съществува в ума, тя в него изчезва, защото е в духа, но Антихристът тури мрежа между ума и духа и така усили единия за сметка на другия. Да, мои съжители, Антихристът така завладя и Божия земен дом, и сега той е тържище, което с пари се откупва – една молитва дотолкова е дълга, доколкото златото е тежко, едно четене дотолкова се издига, доколкото е платено, и то как се четат скритите изрази на мистерията? – Само формално и затова тяхната сила не излиза по-далече от черковните врата. Увито е в булото на Антихриста всичко и сега тези огнища не са Божествена мъдрост, защото не се дава никакво право на разсъждения и знание и като са взели право на сила, обърнаха се в политически и социални общества, които заповядват и не дават право на свободно изричане на истината – така е навсякъде, където всеки дом стана тържище за лична облага. А така не се развива Духът, Божеството в човека не се развива от мрежи и заблуждения, а от знание, и то знание за всичко в пълната му цялост, защото Антихристът е безкрайна същина и неговата природа трябва да бъде разбрана навсякъде, та от всякъде да бъде изгонен.

ПСИХЕЯ
Ах, какви тъжни работи разказваш за живота!

ХРОНОС
И не е само това, а знаете ли? – Всяка набрана зла и лоша сила става маса, която, като се трупа, после се оживява и тръгва да търси място за изхарчване и както облаците правят буря от неизхарчена електрическа енергия, така и чувствата, и мислите на набраните тълпи. Това лъжливо учение и тези заблуди се набраха и изразиха в една ужасна буря от борба, която сега там вилнее. Бой и сражения е сега земното кълбо и това всичко е дело на Антихриста – Тя се почна между държавите, а сега се въплъти между общества верски, изроди се в разни партийни убеждения. Там сега има демократизъм, материализъм, либерализъм, социализъм, републиканизъм, болшевизъм, всичко е дело на Антихриста. А във всяка държава, и още партии, носещи името на шефовете си, който за всяка друга партия от същия народ е тиран и усмъртител всичко това е дело на Антихриста, на заблудата, която докара нисшия ум, на който по внушение на Антихриста се даде първенство, даде му се глас на абсолютизъм и се забули истинската божествена природа на човека.

Ето в каква страна и живот ще слезеш, драги Сине, ето, нима не предчувстваш твоето предназначение. Твоята звезда, която блести, нима не ти нашепва вече, че всичкият този хаос иска сила и мощ, за да се възроди. Божество иска сила могъща и благословена, която за царете цар да бъде, за науката наука, за философите философ да бъде, за поетитепоет. Всичко да може и знае и един негов замах да бъде сила, която да руши тронове от измами и заблуди ковани, да руши и училищни скамейки от гордост и самомнение тъкани, да руши картините на разврата и песните на страстите, и театрите на оргиите, да унищожава партиите на интересите и тираните на народите, да хвърля покривало върху софистическите речи на ораторите. Когато всички тези изроди, като са стъпили на ниското стъпало, виждат само бойно поле, а там истинските лазури на истината. Любовта и светостта е далеч, изчезнала е в тях, угасена от злото, от ниските стремежи на ниската природа, удавена в алчност и интереси, в желания и тиранство, в гордост и самолюбие...

За да бъде унищожен този демон на злото, този Антихрист, трябва да слезе сила Божествена, същество, осенено от висшата любов и могъщество, което всичко да може да знае и с висшия поглед на своето състрадание да възвърне тихия и слънчев дух на човешката Божествена същина. Само Божество може да спаси падналото човечество и там смирените, като повдигат поглед, виждат някакви зари, а там любящите, като отправят своите въздишки към лазура, виждат звездата вече огреяла на хоризонта и вдигат ръце тези любящи сърца, и молят се тези красиви и чисти лица... Оросе, викат теб! Ти си избраний, ти ще си спасителят на бъдещото човечество Месия, сега за тази епоха това си ти, о, красиво и чисто дете на пустинята! Ти, хранено тук от чистите зефири на Оазиса, въздигано от неговите песни на чистите горски дъбрави и люляно от лъчите на красотата на Венера, и милвано от нежните и хубави ръце на състраданието и любовта на Психея, ти, дивно дете на въздушния лазур, който някога се сви в трепети и те спусна тука на Земята. О, колко е възвишено това, което те роди! Да бих могъл да го изразя, нима би се появило ново слънце на хоризонта слънцата се раждат от такава сила и целувки на сърца във възторг от любов, която е непозната, защото е безконечна, която е безконечна, защото е всеобемна."

И ето днес, (искам или не), някои сили са ме избрали мен, обикновеният човек като вас, да бъда този Орос от Драмите. Какво ви нося аз през всичките тези години на писане из форумите?
Мир, или меч?
По скоро меч, отколкото мир, защото аз съм разрушител на представи. Разруших първо представата ви за най-четената и разпространявана по света книга - Библията. Тази книга стои в основата на трите водещи религия на света - Християнство, Ислям и Иудаизъм. 
Доказах ви, че Богоизбраният народ - това сме ние Българите, а Христос е Българин и в Библията е укрита Българската история.
Това е моят меч от Знание, който донесох на света! Меч, с който всеки може да започне война, първо със себе си, а после и с останалите:

"ПСИХЕЯ
Защото това, което ще им отнесеш, никой го няма. То е, което не съществува там, а то е само свежестта на живота, то е, което ще ги спаси от нещастия, борби и мизерия.

ХРОНОС (Който идва.)
И ще им даде вечен живот, защото те умират в тъмата, както се и раждат, а това не е безконечно, има срокове и като не се събуди преди срока, остава с милиони години назад. А знаеш ли що има още там в живота,  Оросе ти не си малък вече, на тридесет години, но си много невинен, затова си като дете. Там има царе, общества, държави, глави на партии – раздробления хиляди и хиляди, които имаха за цел да направят човешкия ум борещ се, силен и смел, но нисшата природа, възползвана от това, взема връх и сега изражда ума в тиранство, а слабите същества прави роби на спекулата и политическите борби. Краят на тази епоха се свърши и сега човечеството, като се раздроби, трябва да се съзнае като едно цяло и ще изчезнат тогава всички заблуди от свободата на личността, която стана егоистична. Това е сила от набрана енергия и мисли, които не лесно могат да се разрушат, за това нещо се иска здрава и силна душа, здрав и силен ум, чист и свят дух, който да слезе между тях и с огъня на словото, с хармонията на звуковете, с блясъка на любовта да разруши от стотици години набрани мъгли и облаци, които мрачат хубавото небе. Ти нищо не знаеш още, но там стават ужасни дела – всичко е обърнато в обратна посока от еволюцията, като вземеш от политиката на обществените дейци и свършиш със спекулата на свободния борец. И държава, и учреждения, и черкви, всичко биде погълнато от егоизма и мрака, и сега това човечество там представлява една безконечна тъмна яма, в която падат всеки ден нещастните същества, погълнати от алчност, страсти, амбиции, лъжливи идеали...

ПСИХЕЯ
А скромните, добри жени още плачат и ридаят, но кой чува плачовете им, дали техните непослушни синове, които разрушиха и вяра, и черква, и Бог. И те плачат и умират, а неверните със злокобен смях ги изпращат към вечното жилище с изрази: ето живота – гроб!

ВЕНЕРА
Загубва се животът ежечасно, защото изчезна стремежът към хубавото.

ПСИХЕЯ
Към вечното.

ВЕНЕРА
Изчезва животът ежедневно, защото и песента на поета пее за вино и трапези, за салони, пирове и оргии.

ПСИХЕЯ
А черковните салони отричат всяко знание за Божеството и казват: грях е, недостойно е, мълчете! Каква заблуда! Да мислиш, че не знаеш, като сам ти си.

ХРОНОС
Знание и нищо друго, що е човек, не е ли душа от знание? А що е Бог, не е ли същина от разум, знание и любов? Могъществото е знание, а силата е сравнение между злото и доброто и как ще знаеш, ако не изучаваш що е Божество, за да изучиш себе си, трябва да знаеш що е Бог, а да знаеш що е Бог, трябва да знаеш ти що си и за какво си. Религията се е опростила до безинтересност, само с обреди, на които като никой не знае значението, губят своята сила и предназначение, а това, че някои се придържат само в простата буква на библията, не дава друг да знае, че зад нея е символът, а зад символа е знанието и истината. Така се задържа народът в невежество, което роди безверие, отричане във възможно знание и се създаде епохата на падането, както сега там. А всичко това е нищо в сравнение с истината, която трябва да проблесне – че човек е скрито Божество, че една негова същина стои там, где като златна огнена връзка с Всевишния Творец и тя е, която чрез любовен екстаз го въздига все по-високо нагоре. Нито е грешно, нито е престъпно да изучаваш Бога, защото това е равносилно да изучаваш себе си, а най-голямото престъпление против Бог и себе си е незнанието и невежеството. Бог е мъдрост, знание и Любов и когато само с мъдрост не можеш да го познаеш, трябва да се хвърлиш в обятията  на неговата безкрайна любов, където можеш вечно да се къпеш в светлините му, с дейност, която е, повдигане, а дейността иска знание и мъдрост, но знание за вечното, истинното, не само знание за интереса на тялото и всекидневния живот.

Нищо не знае този, който е изучил и най-висшата математика, ако не знае преди всичко, малко поне, що е понятието нула, едно, две... Висш математик – Маг е този, който познава живите слова, защото в Божеството няма нищо неживо, всяко нещо е образ и форма в проявата си и така, щото всичкото се стопява в безбрежието, както всички числа, като се търсят едно подир друго, сливат се в Едното, а то – в точката, а точката – в безконечността."

 




Гласувай:
4



1. lightsaber123 - Дрън Дрън
05.09.2014 06:27
Казано е също в откровението, че само вашият бог знае кога точно... също така, че много лъжепророци ще има... така че :-)
цитирай
2. indiram - Божество!
01.10.2014 20:31
Хората не знаят що е Божество, защото не знаят и какво е Бог!
...
Направих си "вратичка" към Вашите постинги... защото случайно открих Ваши постинги отпреди година и ми стана любопитно. Става въпрос за връх Алабак, Западни Родопи.
Е! Живи и здрави!
Поздрави!
цитирай
3. indiram - Още от Лука:
01.10.2014 21:14
фактически, следващото: 12:54,
"Казваше още народа: Когато видите облак да се издига от запад, веднага казвате: Дъжд ще вали, и така става."
12:55 - И когато духа южен вятър, казвате: Ще стане жега, и става.
12:56 - Лицемерци! Лицето на земята и на небето знаете как да разтълкувате, а това време как не знаете да разтълкувате?
...
Книгите са написани. Тълкуването е на всеки от неговата си камбанария или гледна точка или ъгъл.
А, в Геометрията има много точки, ъгли и ... камбанКи...
Помните ли онази песничка:
"Смело кораба да водиш
и в небето да летиш,
трябва, братко, ти да знаеш
математика добре!...
... Запомни, че е така!..."

цитирай
4. bezistena - АДМИРАЦИИ!
02.10.2014 19:01
АДМИРАЦИИ!
Чудесно и прекрасно!

Наш пропуск е,че сега видяхме материала!
Бъди благословен,Приятелю и Братко!
Само ще добавим,че апокалиптично-катарзисната композиция ДА ПОСТАВЯ МЕЧ И МИР,НОСЯ МЕЧ И МИР-във висшето ниво на сакралната езотерика означава:

ДА ПОСТАВЯ МЕЧ И МИР=Бог Тати Исуш и Богиня Мат Мария=Бог Отец Исус и Богинята Майка,Мария Магдалена!

ДА ПОСТАВЯ МЕЧ И МИР=Дете на Бог Исус и Богиня Майка Мария Магдалена-Божият син,Човешкият син-СПАСИТЕЛЯТ!

НОСЯ МЕЧ И МИР=НОСЯ МЕТШ И МИР=НОСЯ Ешуа и Мат Мария-познание за Исус и Мария
НОСЯ МЕЧ И МИР=НОСЯ МЕТШ И МИР=Сина на Ешуа и Мат Мария-СПАСИТЕЛЯТ!

АДМИРАЦИИ=Диана Мария и Иса=Мадара и Иса
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: horos
Категория: История
Прочетен: 1665096
Постинги: 275
Коментари: 691
Гласове: 1502
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930