Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.05.2014 23:10 - Звездата на Изток
Автор: horos Категория: История   
Прочетен: 2145 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 26.05.2014 23:25


 ХРОНОС Прочул си се, пустиннико, из цялата земя. Има вече шест години, тази е седма, по цялата страна вървяха трима пратеници и се казваха хора от другия свят, кой, не знам, но все за теб разказваха. Нямаше народ неутешен от тях, ни общество, ни раса и сочеха една Звезда, и казваха: „Ето, роди се Месия той ще ви спаси и като дойде, внимавайте в думите му, каквото каже истина ще е, думите му огън са, жар в сърцето му, словото му е пламък на любов и погледът – милувка на утеха, и целувката му надежда на безсмъртие. Не само това е той: духът му е песен, а песента му е хармония, и когато запее, излезте всички да чуете, между звуковете му има звук, който свети, него гледайте, не само чарите на хармониите му, но там се крие нещо друго жива вода има, жива капка, която, който изпие море става. Там море има в езерата му и реки в долините му когато ви казва океан, не е това а пространство е, когато говори за сърце, не е това, а любов е..." Така говореха тези три лица по царствата все за тебе и всички ги слушаха, и много им повярваха, между които и аз пръв скитник в най-голямото царство на практическия живот и народът ме изпрати. Без цар е, цар иска да те направи. Попитахме где си, ти, най-мъдрият човек и те молим, ела. От нашето царство ще мине твоето могъщество по цялата земя и така под енергичността и силата на нашия народ ще изпълниш мисията си. Без теб сме загубени, пустинний мъдрецо сега там всяко царство се бие, всяко общество се бори против друго, всеки човек - против друг. Ето какво ти нося: и корона, и царство, и злато, и всичко...

 ОРОС
И сега, когато свърши своите думи, и когато изля всичко, що е земно, погледни нагоре, що виждаш?

 ХРОНОС
Безкрайно ширине.

 ОРОС
Ето моето царство. Там е моят престол.

 ХРОНОС
Празното пространство ли?

 ОРОС
Празно само за теб, но кажи ми, от где се спускат образите на цветята, формите на съществата, ликовете на човека и красотите на жената формите, красотите, хармониите, те са там, идеите са горе, а всичко това е притежание на Едно Нещо, защото, ако са две или повече, както вашите царства там, тогава няма да има тази цялост и хармония. Редът се установява всякога, според колко е наближил единният закон на любовта. Нима не виждаш, че едно семейство е щастливо само когато всички се обичат. Вие нямате нужда от земен цар, а от любящ народ, царят никога не говори зло, но народът лошо прилага законите му. Не царят ще ви спаси, о, стари човече, нито закони, нито теории социални, нито водители на партии, нито тирани и диктатори всичко това са умове силни, волеви, но егоистични. Любов ще ви спаси, когато във всичките сърца влезе обичта, тогава вие нямате нужда нито от закони, нито от цар, ни от водител, както мъдрият няма нужда от учение, ако е открил истината, която е една.

 ХРОНОС
Не познаваш народите, затова така говориш. Знаеш ли какви са алчни и диви народите, има племена, които само с кражби и обири живеят, както и в обществата хора само с експлоатации създават спекули. Как ще ги събудиш такива, ако не със строгостта на закона?

 ОРОС
Качествата, които приписваш на ниските общества, има ги и у висшите, от тук излиза злото, само че там са облагородени и покрити с маски и хитрости. Нима един висш управник не краде и убива повече от един разбойник, само че той се прикрива под софизмите на социалните теории. Но, старий човече, кажи кой те прати тука, кой цар и кой народ?

 ХРОНОС
Този цар, който без мъдрост не може, и този народ, който без истина не живее.

 ОРОС
Погледни това поле, какво виждаш?

 ХРОНОС
Хиляди, милиони цветя, треви и дървета.

 ОРОС
Ето моите народи ето тази тревичка е цар за мен, а онази там роза държава. Знаеш ли, Единният Живот е във всичко и Единният Закон управлява, както цветчето, така и цялата държава, само че вашите държави са населени със свободни души, с тези частици, които се откъснаха от Единната Светлина и потънаха в мрак, и затова се борят. Гордостта и разделността е тяхната съдба и тези две злини си избраха цар, и нарекоха го всесилен и всезнаещ, и той се обяви против създателя си точката обяви война на безкрайността... вие си имате цар, върви.

 ХРОНОС
Кой е?

 ОРОС
АНТИХРИСТЪТ, този, който те прати тук, върви! Заблуденият човешки ум, падналият в ямата, който търси спасение и има спасение, и знаеш ли в що е? В унищожението.

 ХРОНОС
В смъртта!

 ОРОС
Вие и сега умирате, но тогава ще умрете наведнъж, за да се оживите наново, с нови дрехи и облекла, чисти и неопорочени.

 ХРОНОС
Не те разбирам.

 ОРОС
Но вие ще умрете, а вашият цар ще изчезне при първите зари на моето появяване той бяга от моята светлина като мрак...

 ХРОНОС
А где е този царАнтихрист, никой не го знае.

 ОРОС
В сърцата ви! Но е огромен и страшен, и само мечът на Урания може да го срази, тази мъдрост, която знае само едно, защото е Една Любовта.

 ХРОНОС
Кога ще дойдеш тогава, тогава ли, когато всички поляни станат голи от опустошенията и когато всички долини се покрият с тела?

 ОРОС
Иди си, старче, и когато стигнеш там, обърни се назад, от където идваш, и ще видиш първите отблясъци на моите зари, както тази там, погледни!

 ХРОНОС
Небесните, що е то?

 ОРОС
Тя, Урания Царицата на Красотата и Любовта, Вечната Жена, защото вашето царство унищожи красотата, погуби любовта, сложи под крак жената и целувката оскверни, защото не се позна той човекът, не позна от где и що е и като се мисли цял че е, това вижда: тялото, мислите и чувствата си, провъзгласи се за венец на творението, а венецът му е там ... И всеки трябва да го намери. Венец ще ви донеса, о, жители земни, затова слязох тук и затова засвети там онази Звезда. Ни злато, ни царства, ни богатства, ни палати, ни индустрии, а само венецът на живота, който ще ви пее и свети и тогава, когато спите, и тогава, когато заспали бдите.

 ХРОНОС
Откога, откога вие обещавате, о, отшелници по пустинните брегове!

 ОРОС
Защото никога Урания не е слизала така при вас от нерадостни чеда земни, но сега идва, Тя идва, аз само нося Нейния венец, венеца й ви показвам и в него има цвете за всяка душа, и роза за всяко сърце, нека си намери всеки своята частица и да си я откъсне тази магична сила, тя се преобразява и когато я отнесете у дома си розата и преспи, ще се събудите рано в зори и няма да я намерите във вас, а ще видите как се е издигнала там горе и свети като Звезда, и като слънце изгрява, и шепти твоето име, о, ти, който можа да намериш цветенцето си в Нейния Венец и които сам ще ви донеса.

 ХРОНОС
Аз искам сега да потърся цветчето си, моето.

 ОРОС
Ето, вземи! И като чуеш, че Венецът се върти над цвета, ела! Тури го тогава твоето цвете тук, защото то е твое, но тук трябва да живее, иначе нито ти ще си Неин, нито Тя твоя.

 ХРОНОС
Нима на всички е все една и съща?

 ОРОС
Безкрайност, която, когато целува, става точка, сърце в теб, а когато живее, се
разстила над теб като обятия, която става обятия, когато те милва, а сладост и блаженство, когато те отнася по безбрежието на мислите, чувствата и мъдростите си. Сърце е Тя в сърцата, но в окото е светлина, а в светлината е всевидност... Да, Една е на всички тогава, когато всеки стане един трепет от щастие и прегръдка защото любовта е една и съща и в безкрайно малкото, и в безкрайно голямото.

 ХРОНОС
Какво да кажа тогава там?

 ОРОС
Че Звездата на Изток вече свети в Оазиса на пустинния бряг.

 ХРОНОС
И ще разстели лъчите си над всички.

ОРОС
И като свод ще се надвеси над земята.

 ХРОНОС
И земята тогава в смърт ще полети, в трепет към мрачините, защото много грешна е.

 ОРОС
Да, с Антихриста ще си отиде всичко това, което е негово и като облак ще се покрие долният простор, облак черен от хвърчащите до Антихриста черни души.

 ХРОНОС
А там горе чистите ще се слеят със светлината на слънцето.

 ОРОС
Да, от днес ще почне деление между белия и черния стремеж.

 ХРОНОС
И щастлив е, който го разбере...

(Излиза бавно и шепти: „И щастлив е, който го разбере"...)


www.spiralata.net/booklist.php




Гласувай:
4



1. rumenige - библейски стил метафоричен...
11.07.2014 09:02
библейски стил метафоричен
някои наричат го фантастичен
други смятат че е лиричен

...а ние просто се раждаме чисти
но рано умираме заради втълпени мисли

Спасение има но не идва със смърта
просто трябва да прескочим пропаста
лесно става щом позитивна е мисълта
и бързо щом вярата ни окрили
откриват се нови висини
...осъзнаваме че рая е близо и без прераждане
...думичка една е - събуждане!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: horos
Категория: История
Прочетен: 1655018
Постинги: 275
Коментари: 691
Гласове: 1502
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031