Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.05.2014 07:20 - "Който няма земя под краката, то той няма и Бог над главата!"
Автор: horos Категория: История   
Прочетен: 4362 Коментари: 5 Гласове:
9

Последна промяна: 22.05.2014 07:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 "Който няма земя под краката, то той няма и Бог над главата!"

Не знам дали я знаете тази поговорка, но тя е много истинска. През последните 25 години навсякъде у нас е модерно хората да се правят на духовни. Всеки проявява духовността си така, както той я разбира, като забравя, че и тя се основава на някакви неписани правила. Тъкмо за тези правила ще стане въпрос в моите разсъждения. 
Духовността е подобна на революционните движения възникнали в началото на 20 век. В нейните редици влизат недоволните от съществуващи социални, духовни, житейски и други порядки, наложени ни от някой някога. Много неудачници, или просто човешки същества, които не могат да се справят с обкръжаващия живот, тръгват по пътя на духовността, в опит да избягат от реалността. Точно за тези човеци е и горната поговорка. Всички те са привлечени в някаква група (аз я наричам стадо) и са умело ръководени от хитри овчари, които нито ги водят по правилният път, нито ги хранят. Духовността също е и поле на изява на разни търгаши, човеци с голямо его и разни мошеници. 
Как да се предпазим от всички тях? Много просто, но непосилно за мнозина. Пътят е само един - да живееш правилно живота си, да се учиш от грешките си и да продължаваш смело напред. 
Древните траки са степенували живота на хората в следния порядък: Войн, Герой, Цар и Жрец. Това е и истинския път на духовността. Не може Войнът направо да стане жрец, ако не мине през степените Герой и Цар. Тези степени са нива на материално и духовно издигане. 
Днес много от познатите ми казват за мен, че духовността съм я постигнал благодарение на книгите, които съм купувал, защото съм можел да си го позволя. А те нямали пари за книги, не можели да четат и виждате ли, затова не са станали духовни. Всички те не допускат, че процесът е взаимосвързан. Книгите са като духовна храна на човека и той трябва първо да изпита нужда от тях, а после да направи всичко възможно да си ги намери. Но книгите се четат само в свободното време. През останалият си живот просто трябва да се живее с отворени очи. Всичките неща, които срещаме в книгите са от живота, само трябва да имаме очи да ги видим и развит ум да ги разчетем. Когато човек дойде у нас ще го посрещна в хубава къща, с добро семейство, ще го нахраня и физически и духовно, ще му предложа добри условия за спане... И това няма да му струва нищо. Това е моята камбанария от която гледам света и го съдя. Това е моята земя под краката ми,  от която общувам и с Бога.
Ако се огледате около себе си ще видите как много човеци са се юрнали по тази духовност, без да знаят накъде отиват и какво ще им донесе тя. Духовността не храни тялото и не гледа семейство. Не може да взимаш пари на заем и с тях да ходиш на Рила да играеш Паневритмия и там няколко дни да се правиш на божествен. Това са само десетина дни, а годината има още 355 дни. Десет дни Бог, срещу 355 дни неудачник в живота. Ако стане обратно, то ти през цялото време може да си божествен и да оставиш десет дни за грешки. 
Всички тези неща не ги пиша по принцип, а са мои наблюдения на търсещите в духовността около мен. 
Нека да пиша нещо и за овчарите, които водят тези нещастни овце в ямата. 

Матей 15:14 „Оставете ги: те са слепи водачи на слепци; а когато слепец води слепеца, и двамата падат в ямата.“

В "Книга на Енох" пише, че ще дойде време когато ще се писка сметка от тези овчари (политици и духовни водачи), как са водили овцете, колко от тях са опазили, колко са завели на унищожение. Политиците ги знаем на кой господар царуват, то те и не се стараят да го скрият. За тях няма да пиша сега, ще се спра на "духовните" водачи. Изключвам от тази група служителите на църквите, защото и църквите са служители на същия господар, на който служат и политиците - АНТИХРИСТА. В България сега има доста "духовни" учения, не са по-малко от рояците християнски църкви. Много от тези "учения" са внесени отвън, но и много са родени на територията на страната ни. Наистина "Войнът" трябва да бъде воден от доблестни командири да стане "Герой", но дали днешните водачи са такива?
Има една секта (наричам я така, защото наистина е секта) на Георги Изворски и Асен Асенов - Хермес. Дали е секта ще прецените вие не по думите, които говорят на събиранията си, а по делата, които вършат. Георги Изворски и приятелката му Силвина Белопойчева отглеждат лимец в село Виноградец Пазарджишко и го продават на духовно търсещите, познайте на каква цена - 8 лева килограма! Обелките от лимеца също се продават напъхани във възглавници, примесени със стръкчета лавандула за спокоен и духовен сън на цена 18 лева. Вижте във Фейсбук страницата на госпожица Белопойчева. Наред с лекциите се правят и "духовни" екскурзии, от които имат полза само организаторите им, а не търсещите.  Нещо друго, намерете в чичко Гугъл някоя лекция на "лечителят" Георги Изворски. Тези лекции са компилация от разни теории прочетени в "духовни" книги, които не носят никакво познание, а са просто един хаос, какъвто е в главата на този "духовен водач". Бизнес! Дадох един прост пример за тази секта, а такива като нея се роят непрекъснато. Много мошеници намериха в духовността свободна ниша на бизнеса. На всички духовни семинари е пълно с подобни търговци и те би трябвало да се наричат ДУХОВЕН ШОПИНГ. 
   "Какво да правим тогава?" - ще запитат мнозина от вас. Ами просто живейте, пробвайте това и онова, вижте какво е най-добре за вас и това правете. Оставете Бог да ви води, а не разни измислени пастири, които ви третират като овце, а и по този начин не ви разрешават да станете Хора. Така вместо да пълните джобовете им и да четкате тяхното Его, изграждайте стабилна основа под краката си. Само така, здраво стъпили на Земята, един ден и ще видите Бог над главата си.  
 



Гласувай:
9



1. kostas - * "Какво да правим тогава?" - ще запитат мнозина от вас. *
22.05.2014 09:47
Осъзнаването ! Осъзнаването на Духът и Тялото във всеки . Почувстваш ли го ставаш Творец ,Боец Цар , Маг, Лечител и каквото си поискаш - няма ограничения . Силата на духът се влива в УМенията на тялото и така се материализират идеите ..Ако правелно съм те разбрал ..
цитирай
2. horos - Правилно си разбрал
22.05.2014 11:10
"Здрав дух в здраво тяло!" Тялото трябва да бъде добре и правилно нахранено, налюбено, отпочинало в приятно легло и чак тогава Духът се проявява. "Дай на цезара цезаровото, а на Бога божието!"
цитирай
3. podvodni - Хубави слова, но лекинко заблуж...
22.05.2014 19:55
Хубави слова, но лекинко заблуждаващи.
Първомка, Източника не е над нас, а в нас и ние сме в него. Защото ние сме плътната негова еманация на Земята.
Друго, Аз не съм овца и нямам нужда от пастир и водач, поради изводите от първото. Т.е. ако Аз съм еманация на Източника, то има пълната свободна воля и избор. Наред с това имам всички негови сили и способности. Грешките са част от опитността чрез която се оБОГатявам Аз, респективно - Източника.
Трето, Аз произхождам от народ който е подчинил цялото небесно войнство, в това число и първият помощник на бог - Луциферчето.
цитирай
4. horos - Ти си наясно, но другите не са.
22.05.2014 20:04
Аз също съм наясно къде е Бог, но другите го търсят в стадото. За тях пиша, а не за знаещите. Тази вечер мога да напиша една тема за това кой Бог е в нас и кой отгоре ни дърпа. Изглежда боговете са двама, но малцина знаят това. Поговорката е много правилна, ще се убедиш сам.
цитирай
5. horos - Eдно уточнение.
23.05.2014 12:28
"Съгласна съм със всичко, но има една грешка. На мен ми продадоха лимеца за 17 лв/кг. !"

Това е едно уточнение на приятелка от фейсбук.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: horos
Категория: История
Прочетен: 1663593
Постинги: 275
Коментари: 691
Гласове: 1502
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930