Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2014 23:43 - Вяра и религия
Автор: horos Категория: История   
Прочетен: 2072 Коментари: 0 Гласове:
10

Последна промяна: 24.01.2014 00:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Мнозина от вас си мислят, че знаят какво означават понятията "Вяра" и Религия". Дали е така - ще се убедите сами. Няма да използвам натрапените ни понятия за Вяра и Религия, с които е пълен Интернет. Тях може да си ги откриете сами като използвате Гугъл или някоя друга търсачка.

Първо искам да разгранича тези две думи , защото разните му църкви така са ги размили, че човек трудно може да направи разлика между тях. А разлика има и тя е огромна.

Вярата е лично търсене и общуване с Бога, без посредници. Когато между човек и Бог се намърдат разните му там свещеници, пастори, попове, имами, ходжи, равини, духовни учители, екстрасенси, гадатели, врачки и друга подобна паплач, тогава това се нарича Религия. Религиите са измислени от тъмните сили с цел пълна манипулация на съзнанието на търсещия. Знаете детската игра на "развален телефон"? Така в действителност се получава и с религиите. Всеки вярващ трябва да отиде в близкия (или далечен) религиозен дом, да намери някой, обявил се за говорител на Бог и само по този начин да изкаже най-съкровеното си желание. Е, разбира се, че срещу необходимото заплащане. Дали за свещичка, касичката в църквата, подаръците,  десятъка при евангелистите, десетките левове при кръщенка, венчавка, погребение, четене на молитва, освещаване... Списъкът е дълъг и джобовете на религиозните "отци" бездънни, те никога нямат напълване. А дали тези земни представители на Бог знаят как да предадат нашите въжделения "по-нагоре"? Те знаят ли какво е това БОГ и как се служи на него?

Да попитаме за това Баба Гуси и Палома от Троянския манастир, те може би ще ни дадат телефона на Бог...

Според християнската традиция Вяра е една от трите дъщери на София (Мъдростта). Останалите две са Надежда и Любов. Същата тази Християнска църква умело е укрила истината за децата на София. Освен трите дъщери (женски принципа) има и един син - Знание (Гносис). Истински мъдър (син на София) е само този, който поставя Знанието (Гносиса) като верен страж пред Вярата, Надеждата и Любовта. Само така той може да предпази трите девици от попълзновението на разните църкви, секти и техните представители.

Днес всичко се е изродило.

"А черковните салони отричат всяко знание за   Божеството и казват: грях е, недостойно е, мълчете! Каква заблуда! Да мислиш, че не знаеш, като сам ти си. 

Знание и нищо друго, що е човек, не е ли душа от знание? А що е Бог, не е ли същина от разум, знание и любов? Могъществото е знание, а силата е сравнение между злото и доброто и как ще знаеш, ако не изучаваш що е Божество, за да изучиш себе си, трябва да знаеш що е Бог, а да знаеш що е Бог, трябва да знаеш ти що си и за какво си. Религията се е опростила до безинтересност, само с обреди, на които като никой не знае значението, губят своята сила и предназначение, а това, че някои се придържат само в простата буква на библията, не дава друг да знае, че зад нея е символът, а зад символа е знанието и истината. Така се задържа народът в невежество, което роди безверие, отричане във възможно знание и се създаде епохата на падането, както сега там. А всичко това е нищо в сравнение с истината, която трябва да проблесне - че човек е скрито Божество, че една негова същина стои там, где като златна огнена връзка с Всевишния Творец и тя е, която чрез любовен екстаз го въздига все по-високо нагоре. Нито е грешно, нито е престъпно да изучаваш Бога, защото това е равносилно да изучаваш себе си, а най-голямото престъпление против Бог и себе си е незнанието и невежеството. Бог е мъдрост, знание и Любов и когато само с мъдрост не можеш да го познаеш, трябва да се хвърлиш в обятията  на неговата безкрайна любов, където можеш вечно да се къпеш в светлините му, с дейност, която е, повдигане, а дейността иска знание и мъдрост, но знание за вечното, истинното, не само знание за интереса на тялото и всекидневния живот. 
Нищо не знае този, който е изучил и най-висшата математика, ако не знае преди всичко, малко поне, що е понятието нула, едно, две... Висш математик – Маг е този, който познава живите слова, защото в Божеството няма нищо неживо, всяко нещо е образ и форма в проявата си и така, щото всичкото се стопява в безбрежието, както всички числа, като се търсят едно подир друго, сливат се в Едното, а то - в точката, а точката - в безконечността."

Това са цитати от драмата на ТОД "Звездата на Изток". Вижте колко истина има в тях и все едно са написани за днешното време.

"Ад е сега животът. Антихристът влезе в черквите и ги раздели на хиляди парчета, и знаете ли колко изкусно? Нали всяка дума е израз на идея, а всяка идея е нещо безконечно, защото същината й е Божествена и като така, тя се разбира от всекиго дотолкова, доколкото разбиращият е съвършен. И когато тези представители на религията взеха да тълкуват писанията и думите на мъдреците, всеки разбираше думите, както той си знае, а Антихристът намери удобния момент и внуши на всекиго гордата идея: ти си прав. От тук - хиляди разделения. А истината е една, там, където има спор, няма истина, защото истината е преживяване на Божествено самочувствие и съзнание в Цялото, а не е нито дума, ни мисъл, ни въображение, тя видно не съществува в ума, тя в него изчезва, защото е в духа, но Антихристът тури мрежа между ума и духа и така усили единия за сметка на другия. Да, мои съжители, Антихристът така завладя и Божия земен дом, и сега той е тържище, което с пари се откупва - една молитва дотолкова е дълга, доколкото златото е тежко, едно четене дотолкова се издига, доколкото е платено, и то как се четат скритите изрази на мистерията? - Само формално и затова тяхната сила не излиза по-далече от черковните врата. Увито е в булото на Антихриста всичко и сега тези огнища не са Божествена мъдрост, защото не се дава никакво право на разсъждения и знание и като са взели право на сила, обърнаха се в политически и социални общества, които заповядват и не дават право на свободно изричане на истината - така е навсякъде, където всеки дом стана тържище за лична облага. А така не се развива Духът, Божеството в човека не се развива от мрежи и заблуждения, а от знание, и то знание за всичко в пълната му цялост, защото Анти- христът е безкрайна същина и неговата природа трябва да бъде разбрана навсякъде, та от всякъде да бъде изгонен.
Всяка набрана зла и лоша сила става маса, която, като се трупа, после се оживява и тръгва да търси място за изхарчване и както облаците правят буря от неизхарчена електрическа енергия, така и чувствата, и мислите на набраните тълпи. Това лъжливо учение и тези заблуди се набраха и изразиха в една ужасна буря от борба, която сега там вилнее. Бой и сражения е сега земното кълбо и това всичко е дело на Антихриста - тя се почна между държавите, а сега се въплъти между общества верски, изроди се в разни партийни убеждения. Там сега има демократизъм, материализъм, либерализъм, социализъм, републиканизъм, болшевизъм, - всичко е дело на Антихриста. А във всяка държава, и още партии, носещи името на шефовете си, който за всяка друга партия от същия народ е тиран и усмъртител - всичко това е дело на Антихриста, на заблудата, която докара нисшия ум, на който по внушение на Антихриста се даде първенство, даде му се глас на абсолютизъм и се забули истинската божествена природа на човека. Ето в каква страна и живот ще слезеш, драги Сине, ето, нима не предчувстваш твоето предназначение. Твоята звезда, която блести, нима не ти нашепва вече, че всичкият този хаос иска сила и мощ, за да се възроди. Божество иска - сила могъща и благословена, която за царете цар да бъде, за науката - наука, за философите - философ да бъде, за поетите - поет. Всичко да може и знае и един негов замах да бъде сила, която да руши тронове от измами и заблуди ковани, да руши и училищни скамейки от гордост и самомнение тъкани, да руши картините на разврата и песните на страстите, и театрите на оргиите, да унищожава партиите на интересите и тираните на народите, да хвърля покривало върху софистическите речи на ораторите. Когато всички тези изроди, като са стъпили на ниското стъпало, виждат само бойно поле, а там истинските лазури на истината. Любовта и светостта е далеч, изчезнала е в тях, угасена от злото, от ниските стремежи на ниската природа, удавена в алчност и интереси, в желания и тиранство, в гордост и самолюбие...

За да бъде унищожен този демон на злото, този Антихрист, трябва да слезе сила Божествена, същество, осенено от висшата любов и могъщество, което всичко да може да знае и с висшия поглед на своето състрадание да възвърне тихия и слънчев дух на човешката Божествена същина. Само Божество може да спаси падналото човечество и там смирените, като повдигат поглед, виждат някакви зари, а там любящите, като отправят своите въздишки към лазура, виждат звездата вече огреяла на хоризонта и вдигат ръце тези любящи сърца, и молят се тези красиви и чисти лица... Оросе, викат теб! Ти си избраний, ти ще си спасителят на бъдещото човечество - Месия, сега за тази епоха това си ти, о, красиво и чисто дете на пустинята! Ти, хранено тук от чистите зефири на Оазиса, въздигано от неговите песни на чистите горски дъбрави и люляно от лъчите на красотата на Венера, и милвано от нежните и хубави ръце на състраданието и любовта на Психея, ти, дивно дете на въздушния лазур, който някога се сви в трепети и те спусна тука на Земята. О, колко е възвишено това, което те роди! Да бих могъл да го изразя, нима би се появило ново слънце на хоризонта - слънцата се раждат от такава сила и целувки на сърца във възторг от любов, която е непозната, защото е безконечна, която е безконечна, защото е всеобемна."

 

Това е Истинската Вяра! Преди 14 години аз открих драмите на ТОД и повярвах в себе си. Повярвах, че Аз Съм Орос и като такъв ще живея, и като такъв ще умра.

Дано през тези години да съм успял да предам поне частица от моята вяра, че вие също сте богове, мои братя и сестри.




Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: horos
Категория: История
Прочетен: 1664325
Постинги: 275
Коментари: 691
Гласове: 1502
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930