Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2013 17:06 - Еретик
Автор: horos Категория: История   
Прочетен: 9170 Коментари: 10 Гласове:
8

Последна промяна: 26.12.2013 10:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Какво е това ЕРЕТИК? Нещо лошо, много лошо, или хубаво? Църквата е заклеймила всички инакомислещи с клеймото ЕРЕТИК. Щом не си с нея, значи си такъв - различен, човек който не се съгласява с нейните норми и канони. Според църквата еретикът нарушава Божия закон, интерпретира неправилно истината на Евангелието, Посланията, учението на светите отци, постановленията на Вселенските събори. Сатаната е този, който властва над неговите мисли, думи и действия. За да се бори с "възникналите" ереси, католическата църква измисля Инквизизията, бичът унищожил милиони инакомислещи в целия свят.
image

image

Реших да потърся истината за еретиците. Какви са те? Богомили, катари, патарени, валденци, бугри, кадугери, фундаити (торбеши), пифили, а преди това арияни, манихейци... Всички ли са толкова лоши, че Божията църква се е разправила така жестоко с тях? Изгаряне на клади, разпъване на кръст, хвърляне от високи скали, набиване на кол, рязане на крайници... Всичко това в името на Бога? На кой Бог в дeйствителност? 

На тези и на подобни въпроси намерих отговора, който ще споделя с вас.

Нека първо да разгледаме какво е това "ЕРЕТИК". В цяла Западна Европа думата е "HERETIC" - ХЕРЕТИК. Тя е съставена от две отделни думи - ХЕР и ЕТИКа. 
ЕТИКА е гръцка дума и отговаря на нрав, обичай, или морална философия.
ХЕР, още Херос, Хор, Орос, Хърс... Кръст, Христос...

ХЕР обаче е наименование на българската буква "Х".

В латинския език с "Х" се обозначава числото 10, а точно на десето място в Дървото на Живота на Хелиополската божествена стълбица стои бог ХОР.

ХЕРЕТИК в превод означава "Човек, който следва моралната философия на ХОР, Христос". Точно тези ХОР-Ра са били преследвани от "Християнската" църква и унищожавани от нейната дъщеря Инквизицията. Всички Вселенски събори са били насочени точно против последователите на този Хор-Христос. 


image

Тогава всеки трезвомислещ човек ще си зададе върлоса: "Християнската църква на кой Бог служи в действителност? В името на кой Христос избива милиони човешки същества, знаещи, кротки и добри?"

След Тридентския събор същата тази църква налага Библията с цел да изопачи учението и философските норми на същия този Хор-Христос. Истинските негови последователи са зверски избивани, за да се появи днешното сатанинско християнство.

Всички книги свързани с учението на Хор-Христос са изгорени, останалите са силно редактирани и днес е останал само един кръст, символът на който е изгубен във вековете. Църквите и светилищата, в които са ходили истинските последователи на Хор са сринати до основи, само отделни техни руини все още могат да се открият на територията на Балканите.

Центърът на това учение е бил точно тук, на Балканите, а Пловдив, София, Охрид са били едно от най-силните огнища на старото Християнство. След тоталното унищожение на учението тук, то се прехвърля на територията на Южна Европа с центрове Италия и Южна Франция. Последователите им са наричани катари. Какво е това "Катар"?
Catarex (Катарекс) в обраратно четене е Хератак, или Еретик - ПОСЛЕДОВАТЕЛ НА ХОР. Точно тях е преследвала "Христовата" църква. 

В римските катакомби, на десетките мозайки на ранните християни е оставено послание за нас, днешното поколение, какво е било в действителност учението и философията на Хор-Христос. На  мозайки и стенописи са изобразени красиви природни картини, живописни цветя, дървета, животни, живеещи в хармония с природата. А на много от тях в центъра стои Христос, Хор, Орфей, заобиколен от диви животни и птици като Добрия Овчар. Няма Разпятия, изтормозени светци, библейски сцени. Всички те са рисувани в резултат на Реформата на "Християнската", или по-точно Сатанинската църква.


image

Това е част от мозайката в известния "Полихромосов палат" в Стоби. В центъра е Изворът на Живота (Христос) а около него са Четирите му деца (стихии), изобразени като два елена и две птици. Това е Кръста на Хор, истинския кръст.

image

В подземията на църквата Св. София в София ще намерим същият този кръст. Сатанистите са горили и рушили покриви и стени, но са забравили за подовите мозайки, които времето и Бог са пощадили за нашето време. 

Но Добрият Пастир избра мен да открия и да ви покажа истината.


image

Борис Георгиев в картината си "Добрият пастир" е нарисувал НЕГО (НЕЯ?). 

Благодаря ти Изис, че избра мен Орос, за твоята велика цел!

Благодаря ти моя Сестро, Майко и Любима!

Ще продължавам да вървя по този път, защото само той води към Теб, огрян от Твоята любов! 

"Тук аз свършвам и произнасям присъдата. Аз осъждам християнството; издигам против християнската църква най-страшното обвинение, което някой обвинител някога е произнасял. За мен тя е най-лошата от всички представими форми на упадък; тя съдържа в себе си стремеж към най-ужасната, най-крайна степен на упадък. Християнската църква нищо не е пощадила, тя е съсипала всичко, обезценила е всяка ценност, всяка истина е преобърнала в лъжа, всяка прямота в душевна низост. Само посмейте да говорите за нейната блага, "хуманна" мисия! Не е в неин интерес да се отстраняват бедите, тя живее от бедите, нуждае се от бедствията, за да се утвърди завинаги... Вземете червея на греха - ето с каква беда църквата награди човечеството!... А "равенството на душите пред бога"? Тази лъжа, този претекст за rencunes на подлите хора, този експлозив, превърнат сега в революция, в съвременна идея и принцип за гибелта на целия обществен ред, е... християнският динамит... Блага, "хуманна" мисия на християнството! Да отгледаш от humanitas противоречащо на самото него, изкуството за самоскопяване, склонността за лъжа на всяка цена, отвръщението от всички благи и достойни истинкти, презрението към тях! Ето ви хуманна мисия! Паразитизъм като единствен стил на поведение, охтичави идеали на "светостта" и изсмукване на кръвта до последна капка, с което свършват любовта и надеждата, "отвъдният свят" - воля към отричане на всяка реалност; кръстът като отличителен знак за най-подлия заговор, който някога е съществувал - заговор срещу здравето, красотата и стройността, смелостта, ума и духа, срещу душевната доброта, срещу самия живот...

Ще напиша това вечно обвинение по всички стени, навсякъде, където има стени - имам букви, които ще отворят очите и на слепците... Наричам християнството велико проклятие, най-голямата поквара, истински инстинкт за отмъщение, за когото не съществуват други освен нищожните, тайни, отровни, твърде подмолни средства; наричам християнството най-голямото неизтриваемо петно по тялото на човечеството...

А ние дори водим летоброенето си от този dies nefactus началото на цялата фаталност - от първия ден на християнството! Защо не от неговият последен ден!... Защо не от днешния?... Преоценка на всички ценности!..."

Из "Антихрист" на Фридрих Ницше 




Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ivoki - ИМА ВЕРНИ НЕЩА. . . . . ДОБРЕ Е ДА ПО...
20.12.2013 18:48
ИМА ВЕРНИ НЕЩА.....
ДОБРЕ Е ДА ПОСОЧВАШ ИЗТОЧНИКА НА НАПИСАНОТО.
ТОВА НЕ Е ТВОЕ ПИСАНИЕ.....
цитирай
2. horos - Така е!
20.12.2013 20:52
Не са мои тези писания, признавам си! Нейни са, на Изис! Тя ми диктува, а аз само записвам. Така са написани почти всички теми от блога ми.
цитирай
3. ivoki - Коя е Изис? Изис Сейким? Изи...
20.12.2013 23:08
Коя е Изис?
Изис Сейким?
Изида?
Или copy-paste.... от къде?

Това " Тя ми диктува, а аз само записвам. " е за някоя друга аудитория !
цитирай
4. horos - Аз съм еретик
21.12.2013 00:15
Ние еретиците можем да влизаме в някои сайтове, където не допускат християни. От тях ни разрешават да копираме това-онова...

Изис е Изида, майка на Хор (и моя, разбира се). Нали съм Хорос.
цитирай
5. ivoki - Разсмя ме !!!! В нета няма анон...
21.12.2013 02:11
Разсмя ме !!!!
В нета няма анонимни !
Мога да влезна във всеки сайт.
Влез в час.........
Мога да ти покажа от къде
copy-paste ваш....
Много на сериозно си се взела.
Вече знам IP адреса ти.....
Останалото е лесно.
Глупости, колкото искаш......
цитирай
6. iulii - "Мога да ти покажа от къде ...
21.12.2013 14:25
"Мога да ти покажа от къде
copy-paste ваш...." - казваш-доказваш!

"Вече знам IP адреса ти.....
Останалото е лесно."...
Нали се сещаш, че същото важи и за теб?!
С тези си думи, без да осъзнаваш, навлизаш в тъмната страна на Луната, така че го давай по-кротко.
цитирай
7. anonimen65 - eeeeeeeee
23.12.2013 19:15
ama mnogo e nepriiatno da se vmakvat dosadnitsi s gadni komentari.ne saznavat li,che sa kat o teroristite.
цитирай
8. stoil123ps - браво
04.01.2014 23:39
Страхотно обяснение. Точно от това имах нужда. До сега все се чудех, защо са го гонили тъй стрстно и кръвожадно....
Ивко, все още има неща които не са записани с букви.
Хороса пише на празен лист слотва, които не са подреждани в:: такъв словоред до сега, няма къде другаде да откриеш този текст, защото е авторски.
цитирай
9. divna8 - За много години, Хорос - и на теб, и на ...
09.01.2014 11:26
За много години, Хорос - и на теб, и на всичките твои близки и приятели!
Пожелавам ви здраве, мъдър живот и усмихнато всекидневие :)

С уважение: Дивна8/Дима
цитирай
10. demokrat63 - доколкото зная след 2-те световни, ...
19.01.2014 00:35
доколкото зная след 2-те световни ,инквизицията е взела най-много жертви- над 5 милиона. за мен това не е истинската църква, а данайска.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: horos
Категория: История
Прочетен: 1654579
Постинги: 275
Коментари: 691
Гласове: 1502
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031