Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.10.2012 23:09 - Знамението на Сина Човечески
Автор: horos Категория: История   
Прочетен: 6475 Коментари: 4 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Знамението на Сина Човечески

Кога и как ще стане това „Второ пришествие“ ? Това все още никой не знае а поповете и пасторите също мълчат. За днешното време казват, че е „Последното време“, но от Христос ни вест, ни кост. В Библията има едно мъгляво описание за повторното идване на Христос казано уж от самият него, но то ни обърква повече, отколкото да осветли събитието:

[24:29]  И веднага подир скръбта на ония дни, слънцето ще потъмнее, и месечината не ще даде светлината си, и звездите ще изпадат от небето, и силите небесни ще се разклатят; 
[24:30]  тогава ще се яви на небето знамението на Сина Човечески; и тогава ще се разплачат всички земни племена и ще видят Сина Човечески да иде на небесните облаци със сила и слава голяма; 
[24:31]  и ще изпрати Ангелите Си с гръмогласна тръба, и ще съберат избраниците Му от четирите вятъра, от единия до другия край на небесата. 

Какво е това „знамение“ днес никой не може да каже? Освен да потърсим какво е било „знамението“ при първото появявани на Христос на Земята.

image

 

image

 

image

image

image

image

На всичките тези картини художниците са си представяли звездата, появила се при раждането на Исус като комета. Трябва да е била комета, а не избухването на свръхнова звезда, както се опитват да ни обедят някои тълкуватели на Евангелията. Кометата се движи на небосклона, а свръхновата си стои винаги на едно място.

 И ето, звездата, която бяха видели на изток, вървеше пред тях, докато дойде и се спря над мястото, дето беше Младенецът. 
[2:10]  А като видяха звездата, те се зарадваха с твърде голяма радост.

Влъхвите са видели звезда, която се е движела на небето, което ни подсказва, че това ще е била комета.

Щом небесните сили са свързали идването на Исус с преминаването на ярка комета покрай Земята, то нищо не им пречи да повторят знамението при Второто Пришествие на Христос. Ако сега наистина сме „Последното време“, то и събитието с кометата навярно предстои. Преди няколко дни се появи едно съобщение, което малцина забелязаха.

image

Гигантска комета се е насочила към Земята

Гигантска комета се е насочила към Земята, но не представлява опасност за планетата ни. Кометата вече има огнена опашка и именно това е позволило да бъде идентифицирана от любители-астрономи в Русия и Беларус. Това съобщава "Комсомолская правда". 

Небесното тяло е вписано в световните регистри със сигнатура C/2012S1 (ISON). В момента "пришeлецът" се намира около орбитата на Юпитер. Виж видео в галерията.

С приближаването си към Слънцето кометата ще се разгаря все по-силно и ще става все по-ярка. Пристигайки в нашата част на Вселената, тя ще свети 15 пъти по-силно от Луната.

Основният въпрос, вълнуващ хората е: ще се сблъска ли тя със Земята? Опасен ли е гостенинът от Космоса за човечеството? Първите заключения на астрономите са успокоителни - те са категорични, че кометата ще профучи край Земята.

Освен това специалистите прогнозират, че е възможно по пътя си до нас тя да се разпадне, както се случи с прословутата Комета на Еленин миналата година.

Новата комета ще мине на около 62 милиона километра от нас. Но тъй като масата и скоростта й са внушителни, не е изключено в някаква степен преминаването й да окаже косвено въздействие върху живота на Земята.

Както е известно от историята, комети с ярки "опашки" са пресичали земния небосклон и са карали дедите ни да приемат това като знак от неведоми сили. С прелитането на комети са били свързвани различни бедствия, войни и смени на династии. 

Изследователят Джон Бортъл прави паралел между новата опашата звезда и Великата комета от 1680 година - те се движат по една и съща траектория и е възможно да са отломки от едно и също космическо тяло с размери, каквито не можем да си представим.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1564154

Ярка комета ще се наблюдава и от България Това вероятно ще е астрономическата атракция на века - заради яркостта на кометата и дължината на опашката й    

Ярката комета C/2012 S1 (ISON) ще се вижда от България и вероятно това ще е астрономическата атракция на века, съобщават от Астрономическа обсерватория "Звездно общество - IAU A79".

Откритата на 21 септември комета, която ще е изключително ярка в края на 2013 г., ще е видима и от България.

По последни данни на Центъра за малки тела в Слънчевата система кометата ще достигне максимална яркост в нощта на 28 срещу 29 ноември 2013 г. и ще е поне 10 пъти по-ярка от Венера. Според други източници кометата може да достигне яркостта на Луната.

По това време, за територията на България, кометата ще изгрява малко преди Слънцето, но нейната яркост ще позволи тя да бъде добре наблюдавана с просто око.

Голяма атракция ще бъде и дължината на опашката й, която може да достигне размер, който да се проектира на почти половината от видимото небе.

Ще бъде възможно кометата да бъде наблюдавана дори и през деня с помощта на обикновен бинокъл.

Благоприятни ще са и условията за наблюдения от България, както преди, така и след нейното най-близко преминаване до Слънцето и макар с по-малка яркост атракцията няма да е по малка.

По-горните твърдения се базират на получената наскоро нова и много точна орбита. Кометата е била открита на архивни изображения от 28 декември 2011 г. както и от началото на 2012 г.

Трябва да се отбележи обаче, че когато говорим за комети от този тип, то може да се очакват много изненади, коментират от обсерваторията "Звездно общество".

Това е комета, която вероятно идва директно от облака на Оорт, покрита е с аморфни ледове, които в момента сублимират изключително бързо, и след тяхното изпарение яркостта може да намалее.

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5170331

Дали тази комета ще ни донесе и Христос, а заедно с него и Новият свят, ще видим?

ТОД в драмата си „Изис и Озирис“ пише за същото явление:

 

"Нова картина: земно поле, тълпа различни хора - бедни,
богати, голи, окъсани, разкошно облечени, мизерни
- гле-
дат новата Звезда на Изток.)

 

Гласове от народа

Нещо лошо ще стане, това е знамение!

Каква яркаст, каква светлена!

Някой велик цар е умрял!

 

Старият маг

Не, нов Спасител се роди!

 

 

 

(Бедните, голите и смирените се възрадват, а черна сянка минава по лицата на богати, управляващи и силни.
Едните тръгват да Му се поклонят, другите се разотиват със злоба в каляските.)

 

Един нов живот ще се разнесе по земята, това е  Звездата на Изток - Братството и Любовта, които дойдоха и който и се поклон, той ще бъде спасен. Тежко, тежко на заблудение!

А там Звездата свети над всички с любов и мир, чуй-
те:
                  

 

С

ЛЮБОВ

 

И

 

     МИР!…




Гласувай:
10



1. bven - Време е..
09.10.2012 20:14
тълпа различни хора - бедни, богати, голи, окъсани,
разкошно облечени, мизерни - гледат новата Звезда на Изток...
Бедните, голите и смирените се възрадват, а черна сянка минава по лицата на богати, управляващи и силни.
Едните тръгват да Му се поклонят, другите се разотиват със злоба в каляските.
Поздрави за информацията, horos!

цитирай
2. анонимен - imam edin vapros i vi molya da mi otgovorite
12.10.2012 16:20
otskoro otkrih va6ia blog i mi stana mnogo interesno za otkritiata vi vav vraska s blizosta na balgarskia narod s bibliata.zapo4nah da 4eta o6te ot samoto na4alo,mnogo ne6ta savpadat sas va6ite otkritia,pozdravlenia za tova,no ne mi e yasno,za6to kazvate 4e ima opisani sabitia ot turskoto robstvo,kogato starite evangelia sa ot treti,4etvarti vek spored istoricite.ne moge v tyah da sa opisani sabitia koito o6te ne sa se slu4ili.t.e. slu4ali sa se sled 1000 godini sled napisvaneto na evangeliata ot staria zavet.molya razesnete mi.predvaritelno blagodarya.
цитирай
3. horos - Ще ви отговоря!
12.10.2012 19:49
"imam edin vapros i vi molya da mi otgovorite
16:20
otskoro otkrih va6ia blog i mi stana mnogo interesno za otkritiata vi vav vraska s blizosta na balgarskia narod s bibliata.zapo4nah da 4eta o6te ot samoto na4alo,mnogo ne6ta savpadat sas va6ite otkritia,pozdravlenia za tova,no ne mi e yasno,za6to kazvate 4e ima opisani sabitia ot turskoto robstvo,kogato starite evangelia sa ot treti,4etvarti vek spored istoricite.ne moge v tyah da sa opisani sabitia koito o6te ne sa se slu4ili.t.e. slu4ali sa se sled 1000 godini sled napisvaneto na evangeliata ot staria zavet.molya razesnete mi.predvaritelno blagodarya."

Никъде на старите евангелия няма датировка. Днес историците според традиционната хронология поставят датите така, както им харесва. Разгледайте как старите художници са рисували Понтий Пилат:

http://www.biblical-art.com/biblicalsubject.asp?id_biblicalsubject=763&pagenum=1

Виждате ли, че той навсякъде е нарисуван с турска чалма. Не мислете старите художници за глупави, защото те много по-добре от нас са знаели как е изглеждал един управител на Тракия по времето на Исус. Ранното турско робство по нашите земи е дубликат на римското господство. Изглежда, че евангелският Исус е живял по време на турското робство, защото през І век турци на Балканите не е имало, а също така и през ІV.
цитирай
4. анонимен - до horos
20.10.2012 14:16
Някви руснаци не знам дали са с всичкия си и каква им е целта но представят цялата човешката история по някакъв коренно различен начин... Те руснаците били... :)))) нямам думи... Мн. ще ми е интересно вашето мнение

http://blogzaserioznihora.blogspot.com/2012/10/blog-post_18.html
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: horos
Категория: История
Прочетен: 1654482
Постинги: 275
Коментари: 691
Гласове: 1502
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031