Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2012 03:47 - Живият Христос
Автор: horos Категория: История   
Прочетен: 4037 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 20.04.2012 22:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Във връзка с темите ми получавам коментари за повече подробности относно този или онзи герой от българската и библейската история. Ето и един подобен коментар:

" Казвам се Павел от София. 
С интерес следя, от две години, всичко побликувано от Вас във форума.
Не съм прочел и 1 % от историческите книги, които сте прочели, но ме вълнува целия Ваш анализ. От публикувана информация, дадена от Николай Райнов и Дънов, зная, че Боян Мага(създателя на богомилството в 928 г.) е син на цар Симеон І и брат на Иван Рилски. Той е бил удушен през февруари 970 г. в Цариград и хвърлен в Босфора. 
От вашия анализ, че Йоан Кръстител и Иван Рилски са една и съща персона и първия е брат на Исус излиза, че Боян Мага(Вениамин) и Исус са също една и съща личност.
В това има логика, защото от неписани източници(поне 2) зная, че мощите на Исус се намират в България. А по-точно край София - кв. Бояна където съществува неоткрита все още негова гробница. Което пък се връзва с едно предсказание на Дънов, който казва, че някога София ще стане 2-ри Иерусалим. Според Вас пък тя винаги е била Иерусалим(поне описания в библията) и там(в Средец) е разпънат Исус.
От всичко написано по-горе не ми се връзва само едно: Боян Мага е убит(удушен) в Цариград, а Исус в София "

На всички питащи искам да отговоря с тази тема.

Исус, Боян Мага, Хор, Зороастър, Буда, Кришна..., всички тези са умрели богове. За тях не става въпрос в моите изследвания. Акцентът ми не е върху тях, а върху вас - Живите Богове. Както казват в Индия: "Животът е едно продължително сегашно време!" Вчерашният Петко вече е умрял, а утрешният още не се е родил. А може и никога да не се роди. Днес ние сме живите и ние правим историята жива, истинска.
Има ли значение кога и къде е умрял Вениамин (Боян Мага), или Исус? Те са само едни светилници, които показват на нас, Живите хора, как да живеем живота си. Погрешно е да започваме да изкачваме чужди върхове и там да търсим светлината, а трябва да запалим собствените си светилници. Така светлината ще започне не само да се разпространява навсякъде по света, а ще осветява и собственият ни живот.
Когато четем Библията не можем да не видим анахронизмите, простотийте и тъпотийте с които е пълна. Как може нас, хората от 21 век да ни задоволяват приказките за светци, учители, богове, които говорят и правят разни глупости?
Та ние имаме уникалната възможност днес да напишем една нова Библия, в която ние да сме главните герои и за нас да четат хората от следващите поколения. Ето, имаме примерите на древните, Драмите на ТОД, подобни на моите писания, вашите добри постъпки... Всичко го има, само трябва да се стегнем и да заработим.
Драмите на ТОД са ни една много добра основа, на която можем да изградим всичко. Там се казва, че всички ние сме Богове, или частица от един Бог, паднал и заключен в материята. Наистина, има една първа частица, която се осъзнава и буди останалите, но време е тази частица да си е свършила вече работата.
Докога още ще спим? Не е ли време вече и ние да се събудим и да осъзнаем своя божествен произход?
Докога ще търсим закрила и подслон под дърветата, посадени от други? Тези дървета вече са изсъхнали, а животът се превръща все повече в една страшна буря, в която трябва да оцелеем. Тази буря е страшна само за обикновения човек, а за боговете е само една игра. Та ние сме богове! Ние, осъзнатите хора трябва да се превърнем в жив подслон, където да намерят закрила останалите наши братя. 
За това пиша в темите си, а не за Исус и Библията. Тях ги използвах само да ме забележите, за да мога  да ви покажа кои сте.
Истинският Христос не е онзи от иконите в църквите, а онзи Живият, който ви гледа от огледалото пред вас. Него търсете и за него работете, другите са мъртви богове!

"Вие сте светлината на света. Не може се укри град, който стои навръх планина. Нито запалят светило и го турят под крина, а на светилник, и свети на всички в къщи.
Тъй да светне пред човеците светлината ви, та да видят добрите ви дела и да прославят Небесния ваш Отец.
Не мислете, че съм дошъл да наруша закона или пророците: не да наруша съм дошъл, а да изпълня.
Защото, истина ви казвам: докле премине небето и земята, ни една йота, или една чертица от закона няма да премине, докато всичко не се сбъдне. И тъй, който наруши една от най малките тия заповеди и тъй поучи човеците, той най-малък ще се нарече в царството небесно; а който изпълни и поучи, той велик ще се нарече в царството небесно." 










Тагове:   исус,   Библията,   живият бог,


Гласувай:
5



1. анонимен - zashto vsichki
26.04.2012 19:13
intersuvashti se ot bg istoria ste izbrali tazi neverna godina za suzdavaneto na bg durjava.viarno che e vajna godina v bg istoriata ama ne e pravilna formulirovkata.
sega po vuprosa na pavel ot sofia.nima tova koeto pisahte ne e vasheto vijdane na bibleiskite pisania.nima e viarno che isus e pogreban vuv frantsia?az puk sum chela che samo negova dushteria e jiviala tam i tova mi po dopada i se vruzva s vasheto vijdane v predishen posting,che isus e pogreban krai boiana.mnogo iskam da imam vashia otgovor.
цитирай
2. анонимен - mai mnogo
12.06.2012 09:20
iskam.niama nishto kato otgovor.moje bi ne e iasen vuprosa.ot po nov post razbrah vijdaaneto vi,no mi se iska da znaia samo dushteriata i jenata li sa jiveli vuv frantsia ili i isus?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: horos
Категория: История
Прочетен: 1663608
Постинги: 275
Коментари: 691
Гласове: 1502
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930