Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2011 14:37 - ШЕСТАТА ПЕЩЕРА
Автор: horos Категория: История   
Прочетен: 4816 Коментари: 5 Гласове:
7

Последна промяна: 20.07.2011 16:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Шестата пещера

Видяхте как се излиза от Петата пещера, украсена с прекрасните цветя от гирляндите на Тиамата. Когато си запленен от красотата им и ги разглеждаш един по един, ти просто не виждаш изхода на тази пещера. Кришна, търсачът на Соланита, стъпква един по един всички „прекрасни” цветове, които го карат да седи десетки векове в тази пещера и едва тогава излиза от нея. Край мене, а така е и по целия свят, има милиони търсачи, пленени от гирляндата на Тиамата и стоят затворени в Пещерата на Измамите. Кажете на някой християнин, дъновист, будист, последовател на Кришна, ислямист и на всички останали, които робуват на някакъв „изъм”, че пътят им не води до никъде и вижте какъв ще е резултата. „Изъм” означава да сложиш на пиедестала нещо друго, освен Урания (Соланита) и да се молиш на него. Тази Снежанка е укрита в нас и всички външни пътища, прикрити зад някакъв „изъм” не водят към нея. Ще ви обясня най-простичко какво представлява човек и какви са тези пещери (тела). Представете си, че човешкото тяло е като една волфрамена жичка, която е захранена с ток (знака плюс) от към главата (духовния свят) и има заземление (знака минус) чрез краката. За да протече ток от знака плюс към знака минус и човек да засвети като електрическа крушка, или да стане Син на Слънцето, просто трябва да се превключат седем ключа, които при раждането ни са в положение „изгасено”. Това са седемте чакри в човека.

Първата е при опашната кост и се казазва Чакра на Невежеството (Незнанието).

Втората е около детеродните органи на човека: тестиси (при мъжете) и яйчници при жените и е Чакрата на Страстите (Желанието да притежаваме).

Третата е около слънчевия сплит и е Чакрата на Егото (Желанието да се изявяваме, или Мнението на другите за нас).

Четвъртата е Сърдечната област и тя е Хармонизатора между Духа и Материята.

Петата е в областта на гушата (Щитовидната жлеза). Там са заблудите и погрешните пътища, които отклоняват човек от истинската цел.

Шестата е Епифизата. „Епифизата, наричана още пинеална жлеза (corpus pineale). шишарковидно тяло или трето око, е малко образувание, което се отнася към междинния мозък”.

Седмата е хипофизата. „Хипофизата (хипофизната жлеза) е основен ендокринен орган в човешкото тяло. Тя ръководи дейността на всички останали жлези в човешкото тяло, като оказва ефективен контрол върху тях”.

За да светне човек, то през живота си трябва да успее да превърти всички ключове (жлези) и да ги постави в положение „запалено”. Превключването започва отдолу нагоре и трае десетки години. Някаи казват, че започваме да работим върху първия ключ (Невежеството) от седмата си година. Тогава тръгваме на училище и започваме да опознаваме света, който ни заобикаля. На около четиринадесет години започва пубертета при децата, а това е знак, че започваме да работим за превъртването на втория ключ (тази на Страстите). Пак след седем години, на двадесет и една започваме да се изявяваме за да ни забележат хората около нас. Това е времето за активирането на третия ключ. Четвъртият етап от човешкия живот започва на двадесет и осем години. До тогава сме учили това-онова, а чак след тази възраст разбираме какво можем и започваме да работим в дадено направление. До тридесет и петата си възраст можем да хармонизираме живота си, а след нея нормално си задаваме въпроса за смъртта. Това обикновено се провокира от загубата на баби и дядовци, родители, близки и приятели, които животът ни поднася в тези години. Тук Тиамата е хвърлила Гирляндата от хиляди цветя и човек обикновено попада под властта на някое от тях.

„И ще нарека всяко зърно от тази гирлянда със своето име: масонство, окултизъм, теософия, антропософия, розенкроицерство, даоизъм, брахманизъм, будизъм... католицизъм, гностицизъм, протестанство, адвентизъм, ортодоксализъм... и много, и много, които ще карат мировете да святкат пред очите на безсилния търсещ Соланита. И ще блестят тези винтообразни движения, и ще се доближават до нея, но никога няма да я видят. Даже няма и да подозират за съществеването й. Учители ще се явят, мъдреци, пророведници и основатели на религии, полу-богове и богове, но за нея нищо няма да знаят, нито ще говорят даже. Това е силата на моята последна гирлянда.

 (Гледа я жадно и пак брои зърната.) Окултизъм, теософия, антропософия, християнство, херметизъм, дъновизъм, кабала, даоизъм, будизъм, гностицизъм, масонство, розенкройцерство, магнетизъм, мистицизъм, материализъм, идеализъм, софизъм... Вървете, вървете вече, о, сънни була, които блестят като слънца. За всичко говорете, разкривайте земи и полета, разкривайте слънца и планети, и движения космични - разкривайте Йерархии, Тронове, Ангели, Деви и Херувими - но за Соланита нито звук!”

Огледайте се около себе си и вътре в себе си и ще видите колко търсачи на Соланита са хванали здраво по някое от тези цветя и чрез него се опитват да достигнат до шестият ключ. Дали ще успеят зависи само и единствено от тях. Видяхте какъв е пътя за излизане от тази пещера, или превъртването на този ключ. Трябва да се стъпчат всички „красиви” цветя и тогава се преминава напред.

Едва на 42 години човек натрупва сила и опитност да започне да работи за превъртването на шестия ключ.

Шестият ключ отключва Итнуицията и точно тук става Медитацията. Колко се смея на разни гурута и лъжеучители, които учат нещастните човеци как се медитира в първите няколко пещери. Каква медитация може да се получи, когато някой от тези ключове не е превъртян? Никаква! Заблуди, самовнушения, илюзии и лъжи – само не и Медитация. Знаете ли какво е Интуиция? Самата дума на ангелския сричков език означава „Прескачане (ТУ) от този свят (ИН) в духовния (ЦИ) до края на живота ни (Я). Представете си, че до третата си година едно дете се научава да ходи (първата година), да говори (втората) и да мисли (третата) и после, през останалите години на своя живот не придобива нищо ново. Погледнете света около себе си и вижте, че освен да ходят, говорят и мислят, човешките същества не умеят нищо друго. Тези три неща (ходенето, говоренето и мисленето) се дължат едва на 3% от капацитета на човешкия мозък. Това се нарича Съзнание, а притежаваме още 97% заключени възможности, наречени Подсъзнание. Със Съзнанието си виждаме само 3 % от заобикалящия ни свят, а с Подсъзнанието можем да видим още много от него.

Интуицията е моста по който можем да преминем от Съзнанието към Подсъзнанието и тя се постига чрез Медитацията.

Има и още един път, за който писах в темата ми за Жената. Това е пътят чрез Светая Светих, Лодката, коята може да докара всеки Лодкар на другия бряг, или да му превърти шестия ключ. Само дето има едно малко условие. Лодката и Лодкарят трябва да са превъртели вече първите пет ключа. В противен случай или Лодката няма да е толкова здрава, или Лодкарят няма да има силата и знанието да я управлява. Това беше моя път. Първата Жена (готова Лодка) срещнах още на 28 години и тя ме учеше как да карам и как да постигна силите, необходими ми за голямото плаване. Когато станах на 39 години срещнах втората Лодка в моя живот, която ме откара на „Другия бряг”. Три години по-късно срещнах пък Жената, която ме накара да се върна отново между хората, за да предам знанието и опита си на останалите търсещи. Днес с Нея плуваме по течението на живота, без да търсим вече брегове. На всеки, който срещнем в това плуване, му разказваме как сме стигнали на другия бряг, какво има там, и как се стига до него.

Шестата Пещера?! Какво представлява тя? Ще се опитам да разкажа за нея, макар че малко от вас ще ме разберат.

В Шестата Пещера Мракът е още по-гъст, отколкото в Петата. Там Гирляндата на Тиамата поне ти създава някакво чувство за светлина, защото всеки един цвят е леко осветен и по този начин ти създава илюзията, че не си съвсем на тъмно. Можеш да виждаш цветята, но не и пътят за излизане от нея. Като влезеш в Шестата пещара сядаш на земята, за да избегнеш някаква злополука в непрогледната тъмнина. Тогава Джуджето, което отговаря за тази пещера ти дава един лък и една стрела в ръцете и ти казва, че отсреща има цел за поразяване. Ти трябва да я поразиш. Да, но как в тази тъмнина? Тогава оставяш лъка и стрелата настрана и започваш да се съсредоточаваш Така започва всяка Медитация. Изведнъж Джуджето от първата Пещера на Невежеството идва и започва да те разсейва с разни мисли. Ти знаеш как си преминал тази пещера и го гониш от мислите на ума си. По същият начин прогонваш и джуджетата от останалите пещери, които вече си преминал. Чак тогава умът ти е вече в покой и може да се концентрира. Постепенно започват да се виждат проблясъци от светлина, която те заслепява. Те започват да се появяват все по-често, докато накрая се превръщат в една постоянна, силна, но същевременно и мека светлина. Тебе вече те няма и се осъзнаваш като част от тази светлина.

Частица Светлина в море от Светлина, това си ти, а всичко останало е Илюзия.

В това море от светлина виждаш целта пред теб във формата на затворено око. Взимаш лъка и стрелата, премерваш се внимателно и… Страляш! Изведнъж усещаш, че стрелата се е забила в твоето чело, точно между веждите… Усещането не е болка, а проглеждане. Подсъзнанието е един огромен свят, огледален образ на цялата Вселена. В него плуват Времето, Пространството, Битието и Небитието… Светлина, в която ти си част от нея и плуваш в нея…, това не може да се опише с думи, трябва да се изживее.

Човек, попаднал поне веднъж в това състояние веднага се променя. Той не гледа на околните като Аз и Другите, а разбира, че всички сме НИЕ. Каквото направиш на околните, го правиш едновременно и на себе си. Ето защо Исус дава закона „Прави на другите това, което искаш да ти правят на теб!” Всички сме родени от тази Светлина и отново там трябва да се завърнем. Само тези ХОР-РА могат да намерят изгубенато си сестра, майка и любима Урания (Соланита), укрита в Седмата Пещера. Там е Сватбата! Двойката, получена от тази Сватба е Адонай (или в Ада Най-Големият, постигналият съвършенство на Земята).

Тези, които видят и осъзнаят тази истина, ги наричат Синове на Светлината (Слънцето). Те са завъртели и седемте си ключа и светлината преминава през тях без никакви препятствия. Човек светва и става като пътеводна звезда, Звездата на Изток за останалите:

"Орос

Мои мили братя и сестри, майки, бащи и деца, не дойдох да разтуря вашия пир, но да го осеня с истинската светлина на разума, чувството и мисълта. Дотогава догдето не можехте без пир, добре. Но сега като пирувате, да знаете вече, защото времето е дошло, че зад този пир има друг, който е Вечния. Този е само тук и днес е, но утре не е. Вие правите това, защото не знаете, но ако знаете, няма никога да станете чеда на Антихриста. Вие не сте само това, което бегло виждате у вас, не едно сте тяло, седем тела имате и трябва да живеете с тях. Но те не са еднакви. Видимото е най-долното, второто е по-тънко, третото още по-ефирно и така седмото е Божественото тяло у вас и в него е животът, към него отива прогресът и развитието, там е любовта.

А знаете ли що е любов? Любовта е същина, която се са-мообрича, и сила, която се самоотваря – Едно. И когато стане такава, Тя има своя обичан образ пред себе си, което е самата тя, в отражение на чистия Ум — етер, огледало, прозрачност най-чиста. Ето защо Разумът трябва да е най-чист, за да се отразява най-ярко образът, който просиява от силната самообич на хармонията, която е сърце — Индивидуалност, безкрайна, вездесъща. Колко е красив образът, който любовта си твори, това е такова величие, което едвам може да се изпита под излиянието на любовта и благоволението на тази Ваша Самообич, която е жертва, откъсвана всякога за светещия образ, който Тя си твори и го има като Всичко, а себе си нищо. Да твориш себе си в огледалото на чистия Разум, да виждаш образа, когото обичаш, като най-светящ и този образ да е реален и да живее за теб, в теб, а ти да си негово творение!... Кой може да улови мистерията на тези огнени течения на Святата Троична Проява – който ги улови, той е Бог, защото само Бог, който стане, тук е вътре. Любов Единна със своите две играещи вечни лъчи. О, колко е велико това и неизразимо — Единна Любов сама в Себе, за Себе, за Всичко и във Всичко! Кажете, има ли думи за това величие? – Не, ако има, те са негде в сърцето без глас. Сега като знаете всичко това, ще ви кажа и друго, което ще ви осени като целувка, защото аз съм дошъл за целувка, от целувка съм и на целувка правя всичко.

 Всеки от вас има Божествена същина, скрита в сърцето си. Тя е нещо много красиво, висше и блестящо — любовен образ е. Тя е сияние в най-висшия образ на мечтата, която човек носи със себе си. Тя е всичко: и живот, и мъка, и чувство, и мисъл, и дейност, и сладост, и блаженство. Тази същина трябва да събудите, за да видите таз, която ви чака там горе – Вашата Дева или Другарка, Висшия образ на Висшето Божество, затова и вие сте Божества. Там Ви обича един лик – Вашата Жена на Всемира, Майката, Бащата, Другарка, Другар и всичко. Тя е, която ви се усмихва чрез цветята и чрез зефирите ви говори и чрез песните ви пее – тя е моята Урания. Вие не знаете що е Тя? Ако бихте могли да я видите, да усетите нежността на ръцете й, да почувствате диханието на устата й, да съзнаете силата на мъдростта й – всички вие, ей сега, бихте станали от демони Божества. Но ще станете, ако не сега, утре. Само събудете се! Виждате ли тази лира? (сочи Розели) що ви говори, за Нея ви пее, за Урания, Царицата на Красотата и Любовта. Това е Вечността, погледнете нагоре, нека се изпари заблудата от шировете ви и вижте Лазура, тази безконечност всички ви зове, защото сте влезли в дупки. Излезте, о, къртове земни, слънце грее и криле розови разпухват сладко перата си и всеки има — перце дял в това крило на Бащата, в това перо на Майката, а от там където Урания слиза като най-сладък образ, да ви издигне. Всеки има своята Урания — Жена Велика, Дух Всемирен и Любящ, който един път като целуне, дава безсмъртие, един път като помилва, дава безконечие. Искате ли да я видите, о, същества земни, искате ли да чуете Нейния глас? Той понякога през лирата минава, слиза на земята, понякога през мъдростта на светеца или през добротата на словата на четеца – през разни уста минава, Тя, през всеки, който я повика. И Тя има своите мисли, хорове и инструменти и този, който чуе как те пеят за Нея, ще се издигне над стъпалото на заблудата и ще види нейното лице. Това е Тя, която е Истината само една в науките, която е Единна Мъдрост – във философията, в поезията е Единна Песен — Любовта. Образ е това, лице и форма взема тогава, когато имате силата на Разума до Нея, когато сте й Жених, Тя ви става Невеста – Небесна жена на просторите и на лазурите – целувка, цветно ложе на зефирите, които ви отнасят по неведоми мирове и ви слагат някъде в покой, мир, щастие и наслада – в мир, където всичко се знае, може и възрадва. Знание сте вие, а не тела само за движение, ядене и удоволствие. Любов сте вие, не само омраза, убийте низшите си тела заради висшите!...

(При тези думи Антихристът и другарите му се смъкват на земята.)

Но не с нож ги убивайте, а ги преобразявайте с огън, с чистота, със святост, защото от всички тела има нужда Син Божий, но от истинските им чисти атоми, първичните, и само хармония им дайте, нова песен и блаженство. Да им дадете сте слезли тук. Не за друго. Не за да умрете като животни, не за да ги унищожавате, ядете и да се убивате един друг. Ако знаехте вашето висше назначение как е там на небето, нямаше сега да сте тук, но аз с любов съм дошъл и зад мен вървят легиони от цветя, но по-силни от меч, всемогъщи, защото имат силна светлина да просветяват, а човекът е светлина, той не е мрак. Всеки от моите войници носи фар, който свети и ослепява нечистите, и те сами бягат и се губят в мрачината, откъдето са дошли...

Вижте сиянието на моя блясък и звездата на моето чело, и аз бях човек някога като вас с грехове и заблуждения, но намерих пътя на светлината и любовта и Тя слезе в мен. Дълга е моята история, от най-долния материален Зародиш, ето сега пред вас е Свръхчовек, защото тя ме обичаше, Тя е сега пред вас. Тя ви говори — Урания ви изрича тези светли слова и ви праща своите целувки чрез мен. Аз съм Розата, през която тя ви праща аромата; небето, през което Тя прогрява като слънце. О, колко е хубава да знаете, в мен е, виждате ли я – цветята й ме носят, зефирите й ме люлеят, светлината й ме издига на Нейната гръд... и Тя простира сега към вас ръце, но вие не виждате това Велико Същество!... "

Тод - "Звездата на Изток"

http://www.spiralata.net/kn_bul/tod1.zip



Тагове:   тела,   пещери,   чакри,


Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. horos - Ехо!
22.07.2011 00:14
Пуснах ви една интересна тема, а гледам, че интереса към нея е слаб. Преди това пуснах един глупав виц, а на него се закачиха повече от 280 човека. Такъв е днес живота за съжаление. На няколко хиляди глупаци, има 2-3 хора. Но да знаете, че аз пиша само за тези 2-3, а не за глупаците.
цитирай
2. анонимен - Как да отговориш на някой, който ...
22.07.2011 11:47
Как да отговориш на някой, който нарича хората глупаци?
Когато наистина научиш, че няма аз и ти, а има ние, няма да използваш философии, които и ти не си изпълнил,за да си градиш суетно чувство на превъзходство. Това да попрепишеш нещо още не означава, че си достигнал някъде.
Но така изговорени нещата не водят до никакво усъвършенстване или отключване. Понеже не се набляга на единственото, което води до това - моралният избор. Моралният избор, който човек прави във всеки миг от живота си е това, което те придвижва нагоре. Не е въпросът да стигнеш една възраст и да се сблъскаш със съответния проблем. Въпросът е, след като се сблъскаш, какъв избор ще направиш. Ако не направиш правилният избор, не продължаваш напред. И да станеш на 30 и на 40 и на 100 години, може душата ти да си стои на първото стъпало и да не успее да го изкачи.
А този морален избор се разписва по друг начин. Не мистично, не претенциозно, а както например е изговорено от Бог. Блажени чистите по сърце.... и т.н. Погледни и всички притчи, които е казал. Не звучат претенциозно, нали? Ако си на прага на познанието, познанието трябва да дойде по достъпен начин. Както, когато попита един ученик - какво не ми достига, Господи, за да вляза в Небесното Царство, той получи конкретен отговор, а не мистични главоблъсканици.
Когато истинската светлина идва, тя ти осветява пътя, за да видиш конкретната крачка, която има да направиш тук и сега. И да направиш избор. Ако не виждаш конкретната крачка, от къде ще тръгнеш?
цитирай
3. horos - Супер казано, но идеализирано
22.07.2011 12:42
Ето, че един ми отговори...

Христос е казал и много други неща за неверниците, които не цитираш тук.
Аз не се страхувам да наричам нещата такива, каквито са. Огледай се за нивото в БлогБг, във форумите, а и навсякъде в нета и ще видиш, че съм прав.
И в живота е така...

Въпрос: Колко души умират на ден и на нощ?

Отговор: 12 хиляди и 24 души; толкова се и раждат.

Въпрос: А колко измежду тях са праведни?

Отговор: 3 почиват на Аврамовото лоно, а другите души се тласкат във вратата на ада.

http://www.kroraina.com/knigi/bg_ap/d

Това е от един Разумник от Средновековието.
Сега съотношението е още по-голямо.
Ако очаквате да галя и давам шанс на глупаците, то не сте разбрали правилно посланието ми...
Аз съм Разрушителя с голямата фадрома. Това е моят морален избор. Пиша за Хората и птиците, не за подплочните животни. Те не ме интересуват.
А дали ще ми отговаряш повече си е твой избор.
Важното е да четеш. Все ще научиш нещо.
Едни ще ме харесват, други не..
Аз си върша работата.
Това е най-важното в случая.
цитирай
4. horos - Още нещо, казано от Исус
22.07.2011 16:12
[13:24] Друга притча им предложи Той, като каза: царството небесно прилича на човек, посеял добро семе на нивата си;
[13:25] и когато човеците спяха, дойде врагът му и посея между житото плевели, па си отиде;
[13:26] а когато израсте злакът и даде плод, тогава се появиха и плевелите.
[13:27] И като дойдоха слугите на стопанина, рекоха му: господарю, нали добро семе посея на нивата си? Откъде са, прочее, в нея тия плевели?
[13:28] А той им рече: враг човек е сторил това. Слугите пък му рекоха: искаш ли да идем и да ги оплевим?
[13:29] Но той рече: не, за да не би, като скубите плевелите, да изскубите заедно с тях и житото;
[13:30] оставете да расте и едното и другото заедно до жетва; а по жетва ще река на жетварите: съберете първом плевелите и ги свържете на снопове, за да се изгорят; а житото приберете в житницата ми.
[13:36] Тогава Иисус остави народа и влезе вкъщи. А учениците Му се приближиха до Него и казаха: разтълкувай ни притчата за плевелите на нивата.
[13:37] А Той им отговори и рече: сеячът на доброто семе е Син Човеческий;
[13:38] нивата е тоя свят; доброто семе, това са синовете на царството, а плевелите - синовете на лукавия;
[13:39] врагът пък, който ги пося, е дяволът; жетвата е свършекът на века, а жетварите са Ангелите.
[13:40] И тъй, както събират плевелите и ги изгарят в огън, тъй ще бъде и при свършека на тоя век:
[13:41] ще изпрати Син Човеческий Ангелите Си, и ще съберат от царството Му всички съблазни и ония, които вършат беззаконие,
[13:42] и ще ги хвърлят в огнената пещ; там ще бъде плач и скърцане със зъби;
[13:43] тогава праведните ще блеснат като слънце в царството на Отца си. Който има уши да слуша, нека слуша!
цитирай
5. анонимен - Как да отговориш на някой, който ...
27.07.2011 16:06
анонимен написа:
Как да отговориш на някой, който нарича хората глупаци?
Когато наистина научиш, че няма аз и ти, а има ние, няма да използваш философии, които и ти не си изпълнил,за да си градиш суетно чувство на превъзходство. Това да попрепишеш нещо още не означава, че си достигнал някъде.

Говориш наизуст, целият ти отговор всъщност е попреписан. Нито за морала си права, нито за избора. Попрочела си и си понаизустила, и то доста, и се е получило псевдо знание. Много написано нищо смислено казано. Истинската светлина идва отвътре и точно това казва се говори по-горе за шестата пещера. А ти си заслепена от масово разпространените глупости, които водят до заблуда и се пропуска истинското.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: horos
Категория: История
Прочетен: 1654813
Постинги: 275
Коментари: 691
Гласове: 1502
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031