Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.01.2020 20:37 - Богинята Майка и синът и Хор.
Автор: horos Категория: История   
Прочетен: 961 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image
Старият завет в Библията започва така: „В начало Бог сътвори небето и земята.“ По-нататък текстът продължава със сътворението на Земята и живота на нея. Но какво е било преди това сътворение, а и най-важното, защо е била нужно това сътворение? На този въпрос Библията не дава никакъв отговор. Освен това, не знаем и още нещо. Кой Бог е този творец, който твори познатия ни свят? За да отговорим на тези въпроси, трябва да потърсим други извори, който да са универсални за всички религии.
Преди да се появят познатите ни религии, на земята е съществувала само една – Култът към Богинята майка. При разкопките на праисторическите селища се намират множество нейни статуетки. Това е и първата религия, позната на човечеството. Коя в действителност е Богинята майка?
Ето какво пише за нея във Википедия:
„Богиня-майка е основно божество в много митологии и религии. Тя е покровителка на плодовитостта и плодородието, на жените майки и стопанки, но и на девиците, пазителка е на култа към Слънцето и живия огън, както и покровителка на животните и лова. В тракийската религия се счита, че Тя е изначалното божество, Тя е Всичкото, Космосът. Богинята самозачева (т.нар. партеногенеза) и ражда сина си – Богът, който е виждан като Слънцеи Огън. По този начин се постига космическото равновесие, обяснен е природният цикъл и кръговратът на живота и смъртта. Древното митологично мислене схваща Вселената (макро и микрокосмоса) като рожба на женското начало, което се идентифицира по правило със земята. Такова мислене допуска земята да самозачене, за да създаде останалия свят, но често я свързва и с мъжкото начало, което се идентифицира с небето (Слънцето).
Нейната основна функция е да дарява живот, но тя е също тази, която очаква своите рожби на края на земния им път в своята утроба. В каменния век съществува широко разпространен култ към Богинята. На много места по света археолозите откриват статуетки на жени с подчертани полови белези, направени от камък или кост с общи характеристики – големи гърди и бедра и често с липсваща глава..."
https://bg.wikipedia.org/wiki/Богиня-майка
Дали всичко написано в статията е истина, ще разберете след като разкажа една история.
Преди да се появи нашата вселена, със всичките галактики, звезди, слънца, планети..., съществувал само един Божествения свят. В него царували Бог Отец със Съпругата си, наречени Той и Тя. Около света им от светлина, царувал мрак. Той и Тя имали две деца – Озирис и Изида. Когато пораснали и дошло време да се оженят, за да създадат един нов свят, подобен на Божествения, Озирис изчезва. Той е подмамен от Царицата на Мрака (Огнената змия) и отива в нейното царство да търси Божествения огън – Импулс, който ще му помогне да построи свят, подобен на бащиния. В Мрака Озирис е разкъсан на 60 милиарда частици, като всяка една негова част е заключена в минерален атом. Сестра му Изида разбира за това и тръгва да го търси в Мрака, съпровождана от няколко нейни приятели.
Целта им била да го открият и върнат отново в бащиния дом. Около атома, където е скрит Озирис, Изида прави огън, слънце, вселена, от която се откъсват хиляди системи и светове. Тя и приятелите й се преобразяват в четирите елемента, по които ще издигат Озирис. На Земята тя започва да съживява частичките на Озирис, скрити в минералните атоми. Към елементите Земя, прибавя и елемента Огън (Живот) и така се раждат растенията - еволюиралите частици на нейния брат. След Огъня прибавя и елемента Вода, от което се раждат и животните. С добавянето на Въздуха започва да се заражда Човечеството. Първият Човек, подчинил Четирите стихии, осъзнал се, че е Озирис и брат на Изида е бил Хор (Орос). След смъртта си той отива на Слънцето при нея и казва кой е. Тогава тя му разкрива истината, че той не е Озирис, а само една от 60-те милиарда частици от него, паднали в плен на Материята. Ще се превърне в Озирис едва тогава, когато събере всичките си частици и стане цялостен. След като разбира истината за себе си, Хор започва отново доброволно да слиза в Материалния свят на Земята. При всяко слизане, в определен етап от живота, той си припомня кой е и започва да разказва на човеците, как да станат ХОР-РА като него. По това време се заражда и първата религия на Земята – тази на Богинята Майка и нейния Син. Различните народи я наричат с различни имена, а отделните качества и състояния на Богинята Майка започват да получават нови имена и така се разпространяват всички женски имена на Богини. Наричат я „Богинята с десетте хиляди имена“. Същото се случва и със синът и Хор - Будителят на Човечеството. На Изток го наричат Буда (Будителят), Кришна (този с кръста, подчинил четирите стихии), Митра от Мит (събиране – митинг, митар) на частите на РА (Озирис). В Тракия е Дионисиус (Дион Исус), Аполон (А Бел и Он), Орфей (Хор Тео), Херос (Хор), Исус... В Египет е Хор, синът на Изида и Озирис, владетел на Божественото царство, носител на бялата Митра (шапка, корона, която носи днес папата на Католическата църква). След като Хор побеждава Сет (владетелят на Сетивното царство), Богинята Майка Изида му дава и червената Митра, която дотогава е била носена от Сет. Така Хор се превръща във владетел на Горен Египет (Божественото) и на Долен Египет (Земното) царство - носителят на двете Митри.
Християнството взема от религията на Египет всички божества, като Изида се превръща в Богородица Мария (Ма Ра – Раждаща светлина), а Хор в Христос. Състоянията на Хор като войн-победител на Сет се превръщат в свети Георги (Хор на Гея), свети Никола (Нике и Ел), свети Димитър, (Ди Митри – две митри).
Постарах се да отговорих на въпросите: „Какво е било преди Сътворението?“, „Защо са сътворени земята и небето?“ и „Кой е бога творец на земята?“.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: horos
Категория: История
Прочетен: 1662024
Постинги: 275
Коментари: 691
Гласове: 1502
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930