Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.12.2018 20:12 - Колко Христосовци се родиха на Коледа?
Автор: horos Категория: История   
Прочетен: 1421 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Днес е Коледа - най-светлия християнски празник. Учили са ни, а и е прието, че на този ден се е родил Исус Христос. Дали се е родил точно на този ден може много да се спори, но това не е предмет на днешната ми тема. От сутринта много мои приятели, роднини и съседи се надпредварват да ме поздравяват с Весела Коледа. Преди празника магазините направиха тлъсти обороти от човеци, купуващи подаръци. Подаряват се разни неща, за децата се слагат лакомства и добре опаковани дрънкулки под елхата. Всички се радват, ядят и пият, целуват се, разменят си подаръци и все в името на раждането на Христос. А какво в действителност означава този празник, малцина могат да кажат. Какво ни грее нас християните, че някога, някъде, се е родил някой, та сега да празнуваме това? Щом като не знаем същността на това раждане, то не бива и да се радваме чак толкова. За какво се ражда Христос на земята? Този акт е безсмислен, ако не го разбираме какво точно означава. 
Човекът се е родил като Исус, но в един момент от живота си се осъзнава като Христос - Сина на Бог. Една частичка на Озирис се събужда от материалния си сън и всички около него осъзнават това. Целта на това раждане е била следната. Христос показва на всички, че от човек се е превърнал в Божи син. Той прави това и проповядва учението си, есенцията на което умело е укрито от църквата.
Щом като Исус, който по нищо не се е различавал от останалите свои съвременици се превръща в Христос, то и всеки може да го направи. Само трябва да го следва в учението му и да вярва, че може да го постигне. Затова днес празниците са подредени така: Първо е Бъдни вечер. През тази вечер трябва да си пожелаем да станем като Христос, да го родим в себе си. Така на сутринта на Коледа, ще можем да подарим на най-близките си и на останалия свят един нов Христос. А ние заменяме този подарък с нов телефон, парфюм, колело и т. н. 
Затова и въпроса ми към вас е такъв: Колко Христосовци се родиха днес, на Коледа? Да знаете поне за един? 
Ха сега наздраве за Коледа и да сте живи и здрави и догодина пак да празнувате! И така още много години, докога е дал Господ. Ако тази година на огледалото пред вас не сте открили Христос, то това да се случи догодина, или през някоя следваща година. Само внимавайте да не изпуснете срока, защото и за това си има срокове.
 



Гласувай:
5



1. barin - Здравей, horos. Предлагам моя о...
25.12.2018 22:28
Здравей, horos. Предлагам моя отговор на въпросите, свързани с библията и Исус Христос. На Коледа са се родили няколко деца, но както знаем Исус Христос е точно божият син. Той е изчистен образ от всякакви недостатъци, служещ за пример и основа в изграждането на новата религия- християнството. Кога точно е роден? Много неща, казани в евангелията не се вързват с датата 24 декември. Например ходенето на влъхвите и даровете, които няма как да се намерят по това време на годината; месеца след дъждовния( в Израел дъждовния месец е втория- февруари); съвпада на двете звезди, които всъщност са планети: Юпитер и Венера една над друга. Събитието се е случило през пролетта на 4 г. пр. Хр. Това е описаната Витлеемска звезда. Друго разминаване; годините на Тиберий, Ирод и Пилат- засичането, ако е роден на 24 декември и тогава започва Новата ера, христовата възраст няма как да бъде 33 г. в деня на разпятието. Зодията на Исус Христос е Риби, която започва на 22 февруари и завършва на 22 март. От всичко казано и още съображения, описани в темата:
barin.blog/history/2015/05/26/koga-e-roden-isus-hristos.1364462
стигам до извода- 18 март 4 г. пр. Хр.
Весели празници!
цитирай
2. horos - Както казах, върху това може много да се спори
26.12.2018 16:25
Първо, наистина ли Исус е роден и живял в Палестина? Аз имам друго мнение, а новохронолозите от Русия - трето. Чел съм, че има и теории за раждането му във Франция, Англия, Охрид в Македония... Също така годината на раждането му е много спорна. Като се започне от 4 г. пр. н. ера, та чак до края на ХV век. На трето място остава и датата, която според мен е някъде през лятото под знака на Рака. Темата ми е за посланието на Исус към нас. Във всеки човек се крие потенциален Христос и за това ми беше темата.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: horos
Категория: История
Прочетен: 1654407
Постинги: 275
Коментари: 691
Гласове: 1502
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031