Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2012 22:27 - Магически тунел изникна под Пловдив
Автор: horos Категория: История   
Прочетен: 14249 Коментари: 8 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Тайни пътища, идващи от тракийски храмове, пазят града image

Снимка: cross.bg

Преди хиляди години на мястото на днешен Пловдив е съществувало селище на две нива – надземен и подземен. Надземният град отдавна е разрушен, но е останал подземният, под тепетата, намиращ се дълбоко под земята, в който се съхраняват непознати засега на науката енергийни източници и съоръжения, както и безценни описания за историята на Земята, подземните градове и космоса, пише в. „Всеки ден“.

Според писателя и бивш полицай от отдел “Тежки престъпление” Милан Миланов, земята на днешна България е най-тясно свързана със земното ядро, от което зависи животът на планетата Земя. Затова и българите носят в душевността си скрита силна енергия. В своята книга “Тайните подземия на България” той разкрива, че тепетата са свързани помежду си с подземни тунели. Под целия Пловдив има мрежа от тунели, в които има изградени съкровищници на няколко нива, където се съхраняват уреди и предмети на древни народи, като в най-горните им нива са съхранени и съкровища от първите траки, заселили се тук.

За величествен таен тунел учените говорят отдавна. Предполага се, че той свързва не само Пловдив с Родопите, ами преминава и под цяла България. Тунелът е седем метра широк и целта му е била да свързва пръснатите крепости на територията на страната. Така владетелите са можели бързо да избягат в случай на опасност.

В тунела се влиза от Асеновата крепост, която е близо до Асеновград. Затова и самата крепост е заобиколена от храсталаци и като цяло е сравнително труднодостъпна. Забележителността нарочно се държи извън комерсиалното и масовото, за да не бъдат разкрити тайните й от всеки втори човек. Само тези, които наистина се интересуват и познават тайната на земята имат право на достъп в тунел.

Подземията се пазят ревностно от група хора, пръснати из цяла България, които крият в тайна скривалищата и от време на време пускат подвеждащи информации за истинските входове. Те са общо шест, но от тях вече действат само два. Един от тунелите е излизал в пещерите на резервата „Червената стена” над Бачково, разкрива в свое интервю доц. Ангел Калинов, оглавявал дълги години катедрата по генетика към ВСИ – Пловдив. Тунелите свързват манастири с тракийски светилища и съкровищници. Легендите разказват, че по тях е минал дори кораб с извънземни преди хиляди години.

Корабът пристигнал в днешна България и от Черно море, по специален подземен канал, достига до Родопите, където акостира. Нищо от “товара” му не е било използвано. “Товарът” му е съхранен в специални камери на кораба. Дали това е истина никой естествено не може да потвърди, но че подземията са използвани за бягство и скривалища може да се докаже от множеството артефакти, които “бълва” земята на Пловдив и около него. Градът се е използвал от много царе заради доброто си стратегическо място, разположено добре скрито между седем тепета, колкото са били навремето. Но не само това. Пловдив е неразривно свързан с Родопите – планина, която крие много енергия и тайни в себе си.

Родопа планина е възпята в много народни песни и предания. Всеки, който е живял сред природата й разказва за необикновената сила на нейните тайнства, за самодивската красота на планините. Пловдив е “откърмен” с енергията и силата на Родопа. Тунелите под него го свързват с природата и дори в нашите модерни времена градът остава зареден с положителна енергия.

Тепетата отговарят на седемте чакри

Според специалисти по медитация вълшебната цифра на тепетата “седем
не е случайна. Те са били седем, защото отговарят на седемте чакри на човешкото тяло. Затова и тези хълмове са пропити с кръвта на множество принесени в жертва на боговете животни. Затова и тепетата имат двустранна сила – ако отидеш при тях с лоша мисъл, с натоварена с грехове душа – тяхната сила ще ти повлияе отрицателно. Но ако отидеш с чиста душа и мисли – те ще те заредят с мъдрост. Дори минерална вода е преминавала навремето през Бунарджика. Това е изворът, който стига и до известното балнолечебно градче Хисаря. Минаралният изовор на Бурнаджика в Пловдив е секнал през 1928 по време на голямо земетресение.

Старият град лекува болни

Всяко лято Пловдив се пълни с туристи. Те най-вече се концентрират в Стария град, но не малка част от тях идват и по друга причина. За лечебните качества на града и Родопите се говори много в Европа.Затова и много англичани са си купили къщи именно в околността.“Въздухът тук е различен, зареден е с нещо, което не съм усетил никъде по света. А съм пътувал много, живял съм дори една година в Тибет с надежда да открия себе си. Успях едва в Пловдив”, разказва Джордж от Бирмингам, който от две години живее в село Марково. Дори CNN препоръча Пловдив като туристическа дестинация. “Пловдив привлича като най-древния град в Европа, съхранил в себе си невероятно и богато културно наследство”, посочва световния канал.

www.vsekiden.com
znaniebg.com/

Независимо от моите изследвания в пресата започнаха да излизат интересни неща за град Пловдив. Дали всички са истина - това е друг въпрос. Важното е, че хората започнаха да търсят и дано скоро да намерят. 



Тагове:   пловдив,   тайни,   тепетата,


Гласувай:
17



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - '
31.05.2012 08:16
като стигнах до кораба с извънземни и спрях да го чета
цитирай
2. horos - Така е!
31.05.2012 16:36
Когато пиша нещо истинско ме мислят за луд, а щом публикувам някоя щуротия се спукват да четат и коментират. Винаги съм вярвал само на неща, които виждам и мога да проверя. Радвам се, че има и други като мен.
цитирай
3. momchil - Че то ние сме имали метро в държавен ...
31.05.2012 16:54
Че то ние сме имали метро в държавен мащаб. Баси. И ББ не знае. Хайде де.
цитирай
4. анонимен - Фантасмагории и локален патриотизъм - Тан Тан
01.06.2012 07:32
Направо ме замаяхте. 8 и 9 клас учих в Пловдив - Кючука. Най-много боледувах тогава, та чак после до казармата. Защо Пловдивчани бягат от града в другите селища, след като е толкова здравословно. Че древните народи са имали някакви тайни е истина. Но Пловдив не става за такива тайни. Между впрочем, половината ми роднини живяха в Пловдив. Там са гробовете на баба ми, вуйчо ми. Вуйчо ми заболя и почина от рак на 49 години, спортен тип, я изпил 1 до две бири в живота си, високо интелегентен и високо интелектуален човек. Депресивен град, защо не проверите статистически, колко жени са се самоубили - при жените психиката е по-лабилна. А това за подземни тунели, свързващи различните крепости в България, забравете. За Пловдив и околноста - възмогжно е. Но трябва да се отчита подземната влага. През шестдесетте биха сониди в центъра на града. Отдолу е чист пясък - значи има влага.
цитирай
5. анонимен - ot juli
26.06.2012 00:17
do nomer 4 ,samo edno ne razbrah bui4o ti ''visoko inteligenten li e bil ili visoko intelektualen'',a pak samoubiistvata v BG sa ot vremeto na komuno-evreiskata klika ,silno jelae6ta da uni6togi Balgarskiq narod/ama te sa tolkova tapi,4e ne znaqt ,4e GOSPOD e BALGARIN,napravo sa si za sagalenie gorkite.Pozdravi za Horos !!Da ne zabravqme NIKOGA,4e vednaga sled /ubiistvenata za BG data 9 09 1944 g /sa6tite MALOUMNICI ubiha okolo 200 000-300 000 naistina/ama istinski BALGARSKI intelektualci,a ne kato vui4oto na nomer 4,BOG da gi prosti !
цитирай
6. mahatma - Густо, майна
16.07.2012 07:57
Филибето.
цитирай
7. анонимен - Почти всички пазарджиклий обичаме ...
25.09.2012 15:05
Почти всички пазарджиклий обичаме Пловдив-един наистина духовен град !!!
цитирай
8. murmashka - Мнение
05.10.2012 22:30
По мои лични наблюденияНаписаното зе добрата енергетика на Пловдив е частично вярно.Но само за старата част на града около Сахат тепе.В останалите краища и особенно в ,,Тракия"(всичките) Енергетиката не само че е отрицателна но дори предизвикваща онкозаболявания във висок процент.Едно от ,,лошите места в Пловдив е около панаира и Тримонциум.
Поздрав на автора за високия местен патриотизъм и любовта му към родния му град
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: horos
Категория: История
Прочетен: 1654946
Постинги: 275
Коментари: 691
Гласове: 1502
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031