Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2011 02:34 - Поклонението на Влъхвите
Автор: horos Категория: История   
Прочетен: 4451 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Влъхвите (Благовите) 

http://www.google.bg/search?client=opera&rls=bg&q=aboration+of+the+magi&oe=utf-8&channel=suggest&um=1&ie=UTF-8&hl=bg&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1280&bih=871 

Ако следваме същата логика при търсенето на истината за Христос, не може да не разберем и кои са „влъхвите“, или царете, които се поклонили на Исус при неговото раждане. Името „влъхви“ може би означава откъде идват мъдреците при Христос – от Влахия, Волговия, България… 
Стоп! 
Какво ще правят някакви си българи, които според официалната ни история се появяват близо 700 години по-късно на световната сцена, в Палестина, в началото на първи век? Ако търсим по този начин няма да открием нищо, затова трябва да променим времето и мястото на раждането на Христос. 

В „Житие“ на Мария Нова видяхме, че събитията описани там са през 9 и 10 век. Нейният мъж Никифор е бил от Тракия и ако е имало подобно преброяване и всеки е трябвало да отиде в родното си място да се преброи, то е нормално събитията да са се случили точно тук. Може би Никифор като военен (протоспатарий) да е бил на служба в Галилея (източното крайбрежие на Адриатическо море), в град Задар (Назарет). Като тръгнали към Иудея (Тракия) да се преброяват, стигнали до Витлеем (Пловдив), където Мария е родила близнаците. След раждането и евентуалното преброяване в родното място на Никифор, светото семейство на връщане от Тракия минава през Иерусалим (София) за да се поклонят в храма. Там навярно разбират, че Ирод търси едно от децата и бързат да се приберат в Задар (Назарет). 
Ако следваме този сценарий за времето и мястото на раждането на Христос, то няма да срещнем никакви трудности и с друго едно важно събитие от това време – Поклонението на Влъхвите. През последните години се изписаха доста неща от братята руси за тези библейски събития. Техният шовинизъм им попречи да открият истината. 
Ето ви и два труда, които си заслужава да прочетете. 
Първият е част от книгата на Фоменко и Носовски „Библейская Русь“: 

http://chronologia.org/xpon6/x6_03_0513.html 

Още от 2001 г. след като открих книгата им „Империя“ аз редовно си поръчвах почти всичките им книги от Русия и внимателно следях посоките им на търсене. Тук те прокарват идеята, че тримата влъхви Валтазар, Гаспар и Мелхиор са руските царе Владимир І Покръстител, майка му Малуша, или Малка и ординският цар Рабсак, описан и на други места в Стария Завет. Всичко това е добре, но можем да си зададем логичния въпрос: „Защо тогава царете са наричани ВЛЪХВИ, или БЛАГОВИ, както ги наричам аз?“ 
В историята не е описано подобно пътуване на Владимир І и съпругата му в Светите земи, или поне в България. Тук, в Константинопол е идвала единствено княгиня Олга. Дали тя не е един от влъхвите? За да си отговоря на този въпрос ми помогнаха много Фоменко и Носовски, които ме насочиха да търся истината в изкуството на старите художници. 

http://www.google.bg/search?client=opera&rls=bg&q=aboration+of+the+magi&oe=utf-8&channel=suggest&um=1&ie=UTF-8&hl=bg&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1280&bih=871 

Разгледайте добре тези картини, нарисувани всички на една тема – Поклонението на Влъхвите (Аboration of the magi). На по-старите от тях единия от влъхвите е жена, която после е заменена с негър. Можете да видите още, че влъхвите са съпровождани от доста голяма свита от мъже и жени: 

http://www.paintinghere.com/Uploadpic/Fra%20Filippo%20Lippi/big/Adoration%20of%20the%20Magi.jpg 

http://artmight.com/albums/2011-02-07/art-upload-2/f/Fabriano-Gentile-Da/adormag1.jpg 

"Тогава княгиня Олга пристига в Цариград с голяма флотилия, демонстрираща най-вече военното вогъщество на Русь на Черно море, и съответно начело на внушителна държавно – търговска делегация от 108 души, в това число и 22-ма посланици и 44 търговци (Г. Литварин), както и сравнително многочислена свита от „придворни дами“ и то княгини. Само прислужничките и били 18 на брой.“ 
Иван Добрев, Българите за руския народ, държава и култура. София, 2011 г. 

Кои са в действителност Влъхвите? Жената е киевската княгиня Олга. Била е българска княгиня Садоке - Елена от Плиска и затова е наречена Мелхиор (БЛГР), или БЪЛГАРка. Гърците редовно заменят буквата Б с М, защото тя липсва от азбуката им, а К, Г и Х са взаимо-заменяеми в различните езици. Вторият от влъхвите е цар, също като Олга, защото има царска корона. Това навярно е Константин VІІ Багренородни: 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/68/Porphyrogenetus.jpg/332px-Porphyrogenetus.jpg 

Изображение на император Константин VII Порфирогенет, 913–959, коронован от Христос. 

Как ще е коронован от Христос, ако самият той не е ходил при него във Витлеем? Явно, че е ходил и това го показва нашата история. 
Това е Балтазар, Белия (Христовия, богомилския) цар. 

Третият очевидно не е цар, защото няма корона и навярно е някой духовник. Княгиня Олга е покръстена от Презвитер Григорий, когото тя води със себе си. 
Гаспар, Йаспар, Каспар – това е Презвитер Григорий. 

Откъде идват тримата влъхви в Иерусалим? 

Ярослав Кеслер в „ПОКЛОНЕНИЕ ВОЛХВОВ КАК ОТРАЖЕНИЕ РЕАЛЬНЫХ СРЕДНЕВЕКОВЫХ СОБЫТИЙ“ 

http://www.newchrono.ru/prcv/Publ/hilde.htm 

използва един източник, който не е разпространен сред широката публика. Това е книгата на Иоан Хилдесхаймски «Легенда за тримата святи царе». Тя е написана някъде около ХІV век. 

В нея се казва, че влъхвите стигнали до Иерусалим за 13 дни. Колко ли километра могат да се изминат от подобна свита на коне за 13 дни? Олга, Константин VІІ Багренородни и Презвитер Григорий тръгват от Константинопол за София (Иерусалим), за да попитат Ирод, къде се е родил Иудейския Цар. 

[2:1] А когато се роди Иисус във Витлеем Иудейски в дните на цар Ирода, ето, мъдреци от изток дойдоха в Иерусалим и казваха: 
[2:2] де е родилият се Цар Иудейски? Защото видяхме звездата Му на изток и дойдохме да Му се поклоним. 
[2:3] Като чу, цар Ирод се смути, и цял Иерусалим с Него. 
[2:4] И като събра всички първосвещеници и книжници народни, питаше ги: де трябва да се роди Христос? 
[2:5] А те му казаха: във Витлеем Иудейски; защото тъй е писано чрез пророка: 
[2:6] "и ти, Витлееме, земя Иудина, никак не си най-малък от Иудините воеводства; защото от тебе ще излезе Вожд, Който ще пасе Моя народ Израиля". 
[2:7] Тогава Ирод тайно повика мъдреците и узна от тях точно за времето, когато се е появила звездата, 
[2:8] и, като ги изпрати във Витлеем, каза: идете, разпитайте грижливо за Младенеца и, като Го намерите, обадете ми, за да ида и аз да Му се поклоня. 

От Константинопол (Истамбул) до София са точно 568 км. Ако ги разделим на 13 дни ще видим, че свитата е изминавала средно по 43 км, което е напълно реално. Опитайте се сега да направите същото със сочения за град Витлеем в Палестина, за да видите дали се получава. 

В същата книга, която цитира Ярослав Кеслер се говори за една планина, над която изгряла звездата: 

Первый пласт с точки зрения сюжета не содержит ничего нового по сравнению с евангелическим. Однако, при описании ветхозаветных пророчеств (Валааам, Исайя, Даниил), якобы предвещавших великие события с появлением новой звезды, особое внимание уделяется месту, где “ожидается” появление новой звезды. Это место названо в книге “гора Фаус (Vaus)”. Именно на ней по молению царя Иудейского Езекии тень от солнца сначала пошла вспять (т. е. против часовой стрелки), но через некоторое время вернулась к нормальному ходу. Именно над этой горой позже появляется и стоит “Вифлеемская звезда”. 

Ни переводчики книги, ни комментаторы не знают и только гадают, какая гора обозначена как Фаус. Вместе с тем греческое Φά(γ)ουσα (Фауса, читается Фауза) означает “язва” и употребляется как ругательное слово, т. е. это прямой эквивалент старо-русского Еза (совр. язва), откуда Езовы (язвенный), т.е. Везувий = Vaus. 

Коя е тази планина в България, която има отношение към нашето изследване? Името трябва да е свързано по някакъв начин с гръцката дума „Φά(γ)ουσα (Фауса, чете се Фауза), означава „язва“ и да се употребява като ругатня“. 

Едно от старите имена на Пловдив е Пенеропол. Франсоа Рабле го споменава в знаменита си книга „Гаргантюа и Пантагрюел”: 

„— как тъй ще слезем в гнездо на крадци и разбойници? Уверявам ви, че тази земя по нищо не се различава от островите Серк и Херм междум Бретан и Англия (случи ми се веднъж да ги посетя, та ги зная) или от Пенеропол на Филип Македонски в Тракия: Това са свърталища на нехранимайковци, крадци, разбойници, убийци и душевадци, всички по права линия произлезли от затворите на консиержа.” 

Разбираемо, че днес това име не се споменава от историците ни, защото на гръцки означава „Град на злодеите”. Много ми прилича на „фауза“ – язва. Ако прочетете в речника на Ларус от 19 век как е изтълкувана думата „българин“, ще видите, че освен това което пише Рабле има още и обвинения в содомия и други гадости. А това не е само в френският речник. 

Още нещо, което ще ни помогне да стигнем до истината. 
Пророк Михей казва нещо, което цитира Евангелист Матей за град Витлеем: 

[2:6] "и ти, Витлееме, земя Иудина, никак не си най-малък от Иудините воеводства; защото от тебе ще излезе Вожд, Който ще пасе Моя народ Израиля" 

Стоп! Може ли да наречем малкото арабско селце, което се намира на 12 км. южно от Иерусалим и сочено днес за град Витлеем ВОЕВОДСТВО? В Русия преди, а дннес в Полша е останало това наименование: 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/cd/Воеводства_Польши.png/648px-Воеводства_Польши.png 

В България сме имали Филипополско воеводство, Софийско воеводство, Влашко воеводство и т. н. На Пловдив му отива да е воеводство и за него е писал пророк Михей. 
Но да продължим нататък: 

„По пътя за Витлеем Мелхиор се остановява на „гората Калвария”, която защо ли коментаторите на книгата сочат за Голгота.“ – пише учудено Кеслер и продължава със свободните си съчинения. 

Гората Калвария е прочутата местност Кору Баглар (днес кв. Лозенец) тогава в покрайнините на Сердика. Както ще видите по-късно, там е прочутата Голгота (Токмаклия). 

Накъде са тръгнали влъхвите след срещата си с Ирод в Иерусалим (София)? Разбира се накъде – на изток към Витлеем (Пловдив). 

[2:9] Те изслушаха царя и заминаха. И ето, звездата, която бяха видели на изток, вървеше пред тях, докато дойде и се спря над мястото, дето беше Младенецът. 
[2:10] А като видяха звездата, те се зарадваха с твърде голяма радост. 
[2:11] И като влязоха в къщата, намериха Младенеца с майка Му Мария и паднаха, та Му се поклониха; и като отвориха съкровищата си, принесоха Му дарове: злато, ливан и смирна. 
[2:12] И като получиха насъне откровение да се не връщат при Ирода, те заминаха по друг път за страната си. 

Това е историята на Тримата Влъхви. Те са от друго време и други географски области и са се поклонили на Исус, който пък се оказа един български богомил. 

Относно звездата, Кеслер допуска, че тя е изгрялата през нощта на 3 срещу 4 юли 1054 г свръхнова. 

"Ракообразната мъглявина се намира в съзвездието Бик на 6500 светлинни години от Земята и е останка от звезда, притежавала около 10 слънчеви маси. Животът й завършва като свръхнова. Газът се разширява със скорост 5 млн км/час. Ядрото се е превърнало в пулсар - неутронна звезда, въртяща се около оста си 30 пъти в секунда.Тя загрява своята околност, създавайки дифузен синьо-зелен облак. Различните цветове се дължат на различните химични елементи в разширяващия се газ - водород-оранжево, азот-червено, сяра-розово, кислород-зелено. Сенките са вариации в температурата и плътността на газа. 

Избухването на свръхновата е забелязано на 4 юли 1054 година от китайски астрономи и е била 4 пъти по-ярка от Венера, т.е., имала е магнитуд -6. Според записките, била е видима на дневна светлина 23 дни и 653 нощи се е виждала с невъоръжено око. Нейния магнитуд в момента е 8.4, ректасцензия: 05:34.5 (h:m) и деклинация +22:01 (градуса:мин)" 

Затова днес и американците празнуват на 4 юли своя национален празник. Аз също празнувам на 3 юли, защото тогава съм се родил (през нощта, малко преди полунощ), но през 1954 г.



Гласувай:
3



1. horos - Една забележка.
28.11.2011 21:02
Направих нови разкрития по темата. Става още по-интересна.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: horos
Категория: История
Прочетен: 1654991
Постинги: 275
Коментари: 691
Гласове: 1502
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031