Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2011 02:39 - Пророчествата на Нострадамус - ІІ част
Автор: horos Категория: История   
Прочетен: 4603 Коментари: 2 Гласове:
2



 "Божественият глас ще прогърми от небето и той няма да може да продължи по-нататък. Откровението - тайна укрита, За да могат хората да продължат напред и нагоре. "
II -27


Обикновено учителите идват, дават своите учения и си за­минават рано от този свят, за да могат хората сами да извървят пътя си напред и нагоре.


"Той ще се издигне над богатството си, повече към правото ще остане седнал на квадратния камък. Застанал на прозореца с взор на Юг с изкривена пръчка в ръка, устата му запечатана. "
V-75


Преди няколко години победих материята и разбрах зако­ните, чрез които човек може да стане богат. Не се възползвах от това знание, а се обърнах към Голямата Истина. Фамилията ми е съставена от древно египетската дума за пирамида (оттам идва и названието на планината Меру) и глагол, означаващ изкачване, издигане, извисяване. На върха на всеки обелиск или пирамида е стоял Бен-Бен, птицата Феникс, с взор към Ра, ча­каща зенита за изгарянето и трансформацията на душата.


"Тяло без душа няма повече да се принася в жертва, Денят на смъртта ще донесе ново раждане, Божественият дух ще направи душата щастлива Разглеждайки словото в неговата вечност. "
Н-12


Все още актът на прераждането се възприема от ограничен кръг хора. Вярващите в него възприемат смъртта като раждане в духовния свят. През ерата на Водолея Любовта, донесена от Иисус, ще се обедини с Мира на Божествения дух и ще се осъ­ществи т. н. "Сватба" - обединението на мъжкото и женското начало. Тези, които я пропуснат, ще си останат вечни "Ергени", скитащи пилигрими из космоса, чакащи нов свят, където отно­во да се завъртят в колелото на Еволюцията. А след Изгрева всички осъществили "Сватбата" ще продължат в следващите три етапа на духовните и божествени светове. Всеки изживял Любовта и Мира ще може да види Словото (Логоса) в неговата вечност.

"Мекият глас на свещения приятел ще се чуе над светата земя
Човешкият пламък сияе за божествения глас Той ще доведе до това, че земята ще се оцвети с кръвта
на безбрачните монаси И ще разруши свещените (или лъжовните) нечисти храмове.
IV-24


Огмиус ще даде живителен плам на духовно изтощеното човечество. Това ще бъде началото на края на всички лъже-религии и секти.


"Небесните тела постоянно видими за окото заоблачават (интелекта) по собствени причини. Тялото, заедно с челото, усещанията и глава напълно видими, когато отслабват свещените молитви. "
IV-25


Авторите, изследвали "Пророчествата на Нострадамус", наричат катрена "окултен" (скрит). Нищо скрито няма в него, ако внимателно сте чели книгата до тук. Планетните сфери на Луната, Меркурий, Венера, Слънцето, Марс, Юпитер и Сатурн отговарят на седемте тела на човека. Според легендата Озирис - божият син, стоящ от дясно на Бог, разбрал, че му липсва твор­ческият огън, и решил да го търси във всемира. Когато набли­жил материалните светове на мрака, бива излъган от Змията да разкъса седемте була пред себе си. Тогава видял Земята, поже­лал я и паднал в плен на нейната красота. Станал смъртен, само с тази част на тялото, която е изградена от четирите елемента на земята. Останалите части били безсмъртни и при всяка зем­на смърт се опитвали да се завърнат обратно при създателя си. Планетните орбити на Луната, Меркурий и Венера ни пречат да осъзнаем, че сме светлина, попаднала в мрака. Единствено Слънцето може да ни помогне да преминем в по-горните орби­ти на Марс, Юпитер и Сатурн. Четирите етапа са единственият начин да се освободим от материалните си тела и да влезем като чист етер в следващите етапи на Еволюцията. Това са причини­те за заоблачаване на интелекта, за което говори Нострадамус. Всичко се изяснява, когато човек спре да се моли и захване сам да си върши работата. Във всеки един от нас са скрити силите за намиране на истинския път.


"Слънцето е скрито, затъмнено от Меркурий, Ще бъде поставено едва второ в небесата, Вулканът Хермес ще се превърне в пасбище.   Слънцето скоро ще се очисти, ще възсияе в червено и златно."
IV-29


Слънцето е светлината на Новото (старо) учение, което днес е затъмнено от старите религии от епохата на Овена (Мерку­рий). Донесени от Мойсей на еврейския народ преди три хиля­ди години, по-късно те стават основа на съвременните Христи­янство и Ислям. Близо половината съвременно човечество из­повядва една от тези остарели религии. Ерата на Риби (Благо­вестието) фактически не е излъчила собствена религия, защо­то тъмните сили с помощта на Църквата изопочават светлото учение на Иисус за свои цели.
Новото учение ще избухне като вулкан и всички имащи нужда от него ще го ползват като духовна храна, "пасбище". После Слънцето ще се очисти от старите религии (Меркурий) и ще блесне червено и златно.


"Царството и закона издигнати от Венера Сатурн ще доминира над Юпитер
Закон и империя издигнати от Слънцето
ще понесат най-лошото чрез онези от Сатурн. "
V-24


Двадесети век завършва под знака на Венера - най-мате­риалната и човеконенавистническа политика, водена от слуги­те на Антихриста (Сатурн), групирани като икономически елит на развитите капиталистически страни от Европа и САЩ. В древните пророчества се казва, че Месията ще се появи, когато евреите властват над света. Днес те наистина управляват, но под мотото: "Последните ще станат първи, а първите последни." За какво ще им служат златото, властта и славата? Те не са билети­те за Царството Божие. Огмиус и неговите последователи ще претърпят най-много нещастия от тях, защото учението му уни­щожава царството им.


"Вие сте светлината на света. Не може да се укрие град, който стои на връх планина. Нито запалят светило и го ту­рят под крина, а на светилник и свети на всички в къщи. "
Матея
5/14,15

До днес материалните сили (Сатурн) с помощта на религи­ите са ни държали под "крина" - в тъмнина. Огмиус маха "крината" (незнанието) и ви поставя "на светилник", където ви е мястото. Когато всеки светне, ще се освети Земята, а Анти­христът не желае това.

"Законът на Слънцето, съперничещ си с Венера улеснява духа на пророчеството, няма да бъде разбран нито единият, нито другият.
Законът на Великия Месия се задържа от Слънцето. "

V-53


Законът на Любовта и Мира, идващ с ерата на Водолея, ще си съперничи със старите религии от епохата на Риби. Хората няма да разбират нито единия, нито другите.
Изгревът на Духовното Слънце е факторът, който забавя разкриването на Истината.

"Огмиус ще наближи Велика Византия, варварската лига ще бъде изтикана. От двата закона етническият ще отстъпи Варварин и франк във вечна борба. 
V-80


България влиза в границите на Велика Византия, където ще се появи Огмиус. Нострадамус нарича варвари неверници­те, а истински вярващите в Бог – франки (траки).

"Тези три любовници ще се карат в течение на дълго време.
Големият ще остави по-малката да слуша. Великият Селин няма да бъде повече неин покровител Тя ще го назове огнен щит и бял път. "

Х-53


Трите любовници (на Иисус) са трите течения на Христи­янската църква - Католицизъм, Протестантство и Православие.
Стотици години те се карат коя е най-вярна на Христос и мисля, че никога няма да се разберат помежду си. Огмиус ще се обърне към религиите на древните и няма да покровителства църквата. В огнен щит ще се превърне учението му, а белият път е единственият път на човек към Бог.

"Земята и въздухът ще замразят доста голяма вода, когато дойдат да почетат четвъртъка. Това, което ще бъде, никога не е било толкова справедливо.
От четири части ще дойдат да прославят това. "

Х-71


Ще настъпят катаклизми на нашата планета, които ще до­ведат до атмосферни и геологични промени. Оста на движение ще се промени, което ще доведе до земетресения, наводнения и рязко заледяване на огромни участъци на Земята. Тогава всич­ки хора, от четирите етапа, ще приемат учението на Огмиус и ще почетат "четвъртъка" - епохата на Любовта и Мира. Кали юга (Желязната Епоха) ще е завършила и човечеството ще се подготвя през зазоряването за своята "Златна епоха".


"На настоящето време заедно с миналото,ще бъде произнесена присъда от Великия човек на Юпитер. Светът твърде късно ще се измори от него И нелоялен от кълнящото се духовенство. "
Х-73


Тежка ще бъде присъдата над онези, които не желаят да се развиват, а продължават да се обграждат с все по-големи мате­риални удобства и да загърбват духовното си развитие. Когато разберат за какво става въпрос, вече ще бъде късно.


"А той им говори и рече: сеячът на доброто семе е Син Човеческий: нивата е тоя свят; доброто семе, това са синове­те на царството, а плевелите — синовете на лукавия; врагът пък който ги пося, дяволът; жетвата е — свършекът на века, а жетварите са Ангелите.
И тъй, както събират плевелите и ги изгарят в огън, тъй ще бъде при свършека на тоя век; ще изпрати Син Човеческий Ангелите си и ще съберат от царството Му всички съблазни и ония, които вършат беззаконие, ще ги хвърлят в огнената пещ; там ще бъде плач и скърцане със зъби; тогава праведните ще блеснат като слънце в царството на Отца си. Който има уши да слуша, нека слуша!"

Матей 13/37-93


А тези, които нямат уши, да слушат "кълнящото се ду­ховенство. "


"Старите пътища ще бъдат подобрени (усъвършенствани) всеки ще започне да пътешества (в място) подобно на Мемфис. Великият Меркурий на Херкулес — хералдическия знак, ще застави да се тресат сушата, морето и страните. "
Х-79


Древните религии ще станат достъпни за всички, когато Огмиус (Хер-Ра-Кало) ги усъвършенства според съвременния светоглед и ги даде на хората. Всеки желаещ ще стане посветен и ще се превърне в Хор на хоризонта, когато Слънцето - херал­дическата лилия "застави да се тресе суша, море, и страни", да бъде готов да посрещне Изгрева му.


"На легата земен и на разсъмване великият Капет ще се приспособи към всичко, на мълчаливия варварин (да слуша този, в чийто съвети и без това няма да се вслуша). "
76 (окт. 1562 г.)


"Легата земен " е Хермес — вестоносецът на боговете. "Разсъмването " е Изгревът "Великият Капет " е Огмиус
"Варваринът" е невярващият в новото учение на Водолея. Преведохте си сами катрена. Така може да се разбере и целият Нострадамус. Освен духовните послания има и няколко лични напътствия, които открих за себе си. От кого да се пазя, за ми­налото и бъдещето ми и други неща. Останалото е от "История на престъпленията". Тя не ме интересува. Кой кога ще умре, кога и как ще бъдат разрушени този и онзи град, как ще завърши тази или следващата война? Подоб­ни въпроси вълнуват само тези, които не са разбрали за какво става въпрос в този живот. Нима всеки от нас не е смъртен? Всяко нещо раждащо се - умира! Има ли до днес неразрушен град? Къде са древните градове, познати ни от историята? Ос­танали са руини! Има ли война, която не е свършила, и защо само това гледаме и това ни интересува?
Този свят не е изграден само от престъпления, разрушения и смърт. В него има и други истини - вечни, неразрушими и безсмъртни - и тях трябва да търсим в живота си.

Ние, хората, сме това наше "Аз съм" и то не умира никога. Всички са свикнали да гледат декорите и костюмите, в които играят днес, и не мислят за неумиращите артисти, които сме в действителност. Подобни роли сме играли в Атлантида, Шумер, Египет, Индия, Гърция, Рим и къде ли не още. Били сме селяни, воини, царе, горели сме на клади, разпъвали са ни на кръст, носили сме лаврови венци на победители и т. н. и т. н., но винаги това сме същите артисти, неумиращи, играещи кой по-добре, кой по-зле ролята си. Хилядолетия продължава играта и те­лата ни са костюмите, в които играем. Всички тези роли са само подготовка за главната роля в живота ни - тази на кръста, да изиграем знака Анх и да получим наградата - вечния живот.

Всички учители и пророци ни учат на това, но изглежда на нищо не са ни научили. От тъмнината на шестнадесети век, под заплахата на Инквизицията, Нострадамус ни е учил на същото.

Ето как завършва писмото си до мен Великият Пророк:


"...Всъщност, о, най-могъщи от всички Кралю, много за­бележителни неща ще се случат, без съмнение скоро, но аз не мога, нито искам да ги осветля изцяло в това предназначено за Вас писмо. Все пак, за да се разберат някои ужасни факти, съдбата трябва да започне да се осъществява.
Вашето Величество и Вашата доброта към хората, Кра­лю, са такива, че Вие единствен сте достоен за благородната титла "Най — християнски Крал ", достоен да упражнява и върху религиозните предписания суверенна власт. Но ще искам само това, о най-милостиви Кралю, чрез Вашата единствена и благоразумна хуманност, да подкрепите по-скоро моята храб­рост и да се разпространи независимото учение, което подчи­них на Ваше Величество, откакто очите ми бяха толкова бли­зо до Вашия слънчев блясък и благородството Ви ме осени до този ден 27 юни 1558 г. "


Как да не се поклоня на този велик Гений и Пророк, за не­говата храброст и прозорливост.

Покланям ти се, Мишел дьо Нострадамус, и ти БЛАГОДАРЯ!

Твой Огмиус (Благо)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Сега, след 11 години мога да корегирам доста неща, но реших да пусна текста такъв, какъвто е и в първата ми книга. Виждате как още през далечната 1999 г. съм знаел кой съм и какво трябва да правя. Не съм искал да създавам нова религия или секта. Пробвах в разни български форуми да пиша за тези неща, но освен обиди, подигравки, диагнози и заплахи, нищо друго не получих. Тук при вас търся нещо и ще ви кажа какво:


"Дълго спа Заратустра и не само зората обагри със сиянието си лицето му, но и предпладието. Най сетне очите му се отвориха: с учудване загледа Заратустра гората и тишината, с учудване се вгледа и в себе си. После бързо се изправи като мореплавател, съзрял ненадейно земя, и възликува: защото откри една нова истина. И рече той на сърцето си тогава:
- Осени ме прозрение: спътници ми трябват, и то живи - не мъртъвци и трупове, които да нося където си искам.
Живи спътници ми трябват, които да ме следват, защото искат да следват себе си - и то там, където аз искам.
Осени ме прозрение: не на народа трябва да говори Заратустра, а на сподвижници! Не бива Заратустра да става пастир и куче на стадо!
Да примамя от стадото мнозина - затова дойдох аз. Нека ми се гневи народ и стадо: разбойник ще назове Заратустра пастиря.
Пастири казвам, ала те се зоват добри и праведни. Пастири казвам: ала те се зоват правоверни, служители на правата вяра.
Ето добрите и праведните: кого мразят те най-вече? Тогова, който разчупва техните скрижали на ценности, рушителя, престъпника: - ала той е творецът!
Ето правоверните от всякаква вяра! Кого мразят те най-вече? Тогова, който разчупва техните скрижали на ценностите, рушителя, престъпника: - ала той е ТВОРЕЦЪТ!
Сподвижници търси творецът, не трупове, не и стада и правоверни. Сътворци дири творецът, такива, които пишат нови ценности върху нови скрижали.
Сподвижници търси творецът и жътвари за жътвата: защото всичко у него е зряло за жътва, но му липсват сто сърпа: така той скубе класовете и се ядосва.
Сподвижници търси творецът - такива, които знаят да точат сърповете си. Ще ги зоват разрушители и презрители на доброто и злото. Ала те са жътварите и празнуващите.
Съпричастници в сътворението, жътвата и празника търси Заратустра: що би могъл да сътвори той със стада, пастири и трупове?
А на тебе, мой пръв спътнико, казвам "сбогом"! Погребах те добре в хралупата на дървото, скрих те добре от вълците.
Разделям се с тебе, времето изтече. Между два изгрева прозрях една нова истина.
Не съм роден нито за пастир, нито за гробар. Никога вече не ще говоря на народа: за последен път говоря на мъртвец.
Към творци, жътвари и празнуващи ще се присъединя: ще им покажа дъгата и всички стъпала по стълбата към свръхчовека.
На пустинниците ще пея моята песен и на двойката отшелници, а на този, който все още има уши за нечутото, ще му разкажа приказката за моето щастие, за да прелее сърцето му.
Насочвам стъпките си към моята цел: колебливите и мудните ще прескоча като акробат. И така моят скок ще означава гибел за тях!"

Из "Тъй рече Заратустра"
Фридрих Ницше

 

 

 

 

 




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - . . . Към творци, жътвари и празну...
16.07.2011 16:32
...Към творци, жътвари и празнуващи ще се присъединя: ще им покажа дъгата и всички стъпала по стълбата към свръхчовека..
То за това явно е било вярно Сказанието за Звездния Пояс на Млечния Път, който ще ни пази
За това е било вярно и това, че си Имаме Празници и Обичаи - Играем и Пеем, и по Жътва, и За Хубаво, и За Лошо.....
.
цитирай
2. horos - Благодаря за участието.
16.07.2011 17:05
1. анонимен - . . . Към творци, жътвари и празну...
16:32
...Към творци, жътвари и празнуващи ще се присъединя: ще им покажа дъгата и всички стъпала по стълбата към свръхчовека..
То за това явно е било вярно Сказанието за Звездния Пояс на Млечния Път, който ще ни пази
За това е било вярно и това, че си Имаме Празници и Обичаи - Играем и Пеем, и по Жътва, и За Хубаво, и За Лошо.....

Едни празнуват, а други не. Дано за бъдещата жътва и ти да си от празнуващите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: horos
Категория: История
Прочетен: 1654559
Постинги: 275
Коментари: 691
Гласове: 1502
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031