Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.07.2011 12:17 - Седемте пещери
Автор: horos Категория: История   
Прочетен: 9314 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 14.08.2020 23:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Вчера гледах филма "Плаването на „Разсъмване“ "от поредицата на Карл Луис "Хрониките на Нарния". Да си призная честно, не съм чел книгите, защото съм си мислил, че това са детски книжки. Какво ми беше учудването, когато преди няколко години гледах първият филм от поредицата "Лъвът, Вещицата и дрешникът ".
Четири деца, четири стихии, един лъв и тяхната борба и победа над Злото. Аз също като героите на Карл Луис имам четири деца - две момчета и две момичета. Те също са четири стихии. Дори и имената на момичетата ми много приличат на героите от филмите - Сюзан и Жана, Луси и Любомира. В моя живот би трябвало да отговарям на лъвът Аслан от Хрониките. А вижте какво казва Карл Луис за Хрониките:

„Ако Аслан представляваше нематериално божество така, както Великото Отчаяние представлява отчаяние, той щеше да е алегорична фигура. В действителност той е изобретение, даващо въображаем отговор на въпроса, „Какъв би бил Христос, ако наистина имаше свят като Нарния и Той бе избрал да се въплъти, умре и възкръсне в този свят така, както стори в нашия!?“. Това въобще не е алегория.“

Не е алегория и седмичният път за посвещение на Човека, показан във филма "Плаването на „Разсъмване“ ". Седем меча трябва да съберат героите за да победят Магията. Тази магия и днес държи в плен милиони, да не кажа и милиарди човешки същества в плен на материята.

ТОД в драмата си "Соланита и Кришна" дава същия път на посвещение, даден много оригинално чрез лутането на Кришна в лабиринтите на Седем пещери.

За тези пещери (долини) много преди ТОД пише и Баха,у,лла (Слава на Бога). Той е роден в Техеран, Персия, на 12 ноември 1817 г. Кръщелното му име е Хюсеин Али. Той нарича пещерите по следния начин:

"И така: казват, че етапите, които бележат пътуването на пътника от обителта на праха към небесното отечество са седем. Някои ги наричат Седемте Долини, а други - Седемте Града. И казват, че докато пътникът не се сбогува със истинското си аз и не прекоси тези етапи, той никога не ще достигне до океана на близостта и единението, нито ще отпие от несравнимото вино. Първата е

1) Долината на Търсенето.
2)Долината на Любовта.
3) Долината на Знанието.
4) Долината на Единството.
5) Долината на Удовлетворението.
6)Долината на Удивлението.
7) Долината на истинската Бедност и абсолютното Небитие.

Седем Меча, Седем пещери, Седем Долини, Седем планети, Седем Бели Коня на Кришна...

В моя живот Седемте пещери се оказаха подредени по следния начин:

Борба с Невежеството.
Победа над Страстите.
Благовестие на Егото.
Любов и Мир (Хармония).
Отричане на религиите като път.
Развитие на Интуицията.
Сватбата.

Първите пет пещери ги преодолях и свидетелсво за това са петте ми деца.

Жана
Александър
Благовест
Любомира и
Никола.

Интуицията си я развих с помощта на няколко Жени-Посветителки и книгата "Библията и Българската история" е резултат на нея.

Сватбата ми предстои.

Затова ви препоръчвам още веднъж да четете Драмите на ТОД и гледайте филмите за Нарния, те ще развият вашата Интуиция.
Който не премине по този път, никога не ще види Небесния Йерусалим.

КНИГА НА ПРОРОК МИХЕЙ

[5:2] И ти, Витлееме Ефратов, малък ли си между хилядите Иудини? от тебе ще Ми излезе Оня, Който трябва да бъде Владика в Израиля и Чийто произход е от крайвреме, от вечни дни.

ПОСЛАНИЕ НА СВЕТИ АПОСТОЛ ПАВЛА ДО ЕВРЕИТЕ

[2:11] Защото както освещаващият, тъй и освещаваните, всички са от Едного; затова Той се не срамува да ги нарича братя, думайки: 
[2:12] "ще възвестя името Ти на братята Си, посред църква ще Те възпея".
[2:13] И пак: "Аз ще се уповавам Нему". И пак: "ето Ме Мене и децата, които Бог Ми даде".
[2:14] А понеже децата са участници в плът и кръв, то и Той еднакво взе участие в същите, та чрез смъртта да порази оногова, у когото е властта на смъртта, сиреч дявола,
[2:15] и да избави ония, които от страх пред смъртта през цял живот бяха подложени на робство.
[2:16] Защото, наистина, не от Ангели приема естество, а от потомството Авраамово приема;
[2:17] затова длъжен бе да прилича по всичко на братята, та да бъде милостив и верен първосвещеник във всичко, що се отнася до Бога, за очистване греховете на народа.
[2:18] Защото в това, що Сам претърпя, като биде изкушен, може и на изкушаваните да помогне.

ОТКРОВЕНИЕ НА СВЕТИ ИОАНА БОГОСЛОВА

[5:1] И видях в десницата на Оногова, Който седеше на престола, книга, написана отвътре и отвън, запечатана със седем печата.
[5:2] И видях силен Ангел, който викаше с висок глас: кой е достоен да разгърне книгата и да снеме печатите й?
[5:3] И никой не можеше, нито на небето, нито на земята, нито под земята, да разгърне книгата, нито да я гледа.
[5:4] И аз плаках много, че никой се не намери достоен да разгърне и прочете тая книга, нито да я гледа.
[5:5] И един от старците ми рече: не плачи; ето, лъвът, който е от Иудиното коляно, коренът Давидов, победи и може да разгърне книгата и да снеме седемте й печата.
[5:6] Погледнах, и ето, сред престола и четирите животни и сред старците стоеше Агнец, като заклан, със седем рога и седем очи, които са седемте духове Божии, разпратени по цялата земя.
[5:7] Той дойде и взе книгата от десницата на Оногова, Който седеше на престола.
[5:8] И когато взе книгата, четирите животни и двайсет и четирите старци паднаха пред Агнеца, държейки всеки от тях гусли и златни чаши, пълни с тамян, които са молитвите на светиите;
[5:9] и пееха нова песен, думайки: достоен си да вземеш книгата и да снемеш печатите й, защото Ти бе заклан и със Своята кръв ни изкупи за Бога от всяко коляно и език, народ и племе,
[5:10] и ни направи пред нашия Бог царе и свещеници; и ще царуваме на земята.

Има още една колесница, която е със седем коня. Трите леви са Материалните, а трите десни - Духовните. В средата е Конят Хармонизатор (Любовта и Мира). Той хармонизира набега на двете тройки коне. При препускането на конете в колесницата, левити постоянно теглят към материята, а десните към духа. Средният кон дава такт и посока на движение на цялата колесница. Така е и при хората постигнали Хармония в живота си. Те са еднакво силни както в Материалния свят, така и в Духовния. 
Когато приемем Христос (Кришна) за наш колесничар, тогава всички като Арджуна (Човекът Джон, или Йоан) ще доведем битката до победен край.





Тагове:   нарния,   Кришна,   арджуна,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: horos
Категория: История
Прочетен: 1663499
Постинги: 275
Коментари: 691
Гласове: 1502
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930