Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2011 00:43 - Нострадамус, Новата Хронология и Месията на Новото време
Автор: horos Категория: История   
Прочетен: 5315 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 16.05.2011 09:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Нострадамус и Новата Хронология

Ако сте чели внимателно последните няколко глави на тази книга, не може да не ви е направило впечатление едно нещо. 

Пророк Михей, (още и Арий, Ерм, Нострадамус, Максим Грег) е живял след Иисус! Тогава ще си зададем логичния въпрос: „За кой пророкува с този текст?”

[5:2] И ти, Витлееме Ефратов, малък ли си между хилядите Иудини? от тебе ще Ми излезе Оня, Който трябва да бъде Владика в Израиля и Чийто произход е от крайвреме, от вечни дни.

Нострадамус живее точно по време на Тридентския събор. Какво се е случило на този събор?

 

„Трентският събор е вселенски събор на Римокатолическата църква, продължил с прекъсвания от 13 декември 1545 до 4 декември 1563 и организиран като реакция на Реформацията. Провежда се в град Тренто, днес в италианската част на Тирол, под председателството на трима поредни папи: Павел III, Юлий III и Пий IV. Съборът поставя основите на Контрареформацията.

 

От доктринална гледна точка Трентският събор е най-важният в историята на Римокатолическата църква, разграничавайки ясно религиозната теория и практика на католицизма от тези на протестантството. Съборът ясно формулира католическите доктрини за спасението, тайнствата и библейския канон и стандартизира богослужението в цялата църква, забранявайки местните вариации.

Трентският събор приема Богоубийството за християнството като религиозна доктрина.”

http://bg.wikipedia.org/wiki/Трентски_събор

Този събор убива Реформацията и налага Библията като основна книга на католическата църква. Не само това. По същото време Йосиф Скалигер написва хронологията, според която Иисус Христос е роден през нулевата година и сега сме 2011 година от неговото раждане. Но дали е така. Видяхте кога е роден и царувал Константин І Велики – в началото на 16 век. Ако Иисус е роден около 300 години преди него, то тогава пак отиваме в 13, 14 век. Каква е тогава тази нулева година? Виждайки накъде отиват нещата, защото едно от главните решения на събора били да се унищожат всички книги – хроники и най-вече летописите на царете на Израил и Иудея, Нострадамус взема едно решение. 

През лятото 1554 г., точно по средата на сесийте на Тридентския събор (или 400 г. преди да се родя), с помощта на стара египетска техника за гледане в бъдещето, Нострадамус е видял някой и е решил да му напише известие. ТОД в драмите си пише, че Месията Орос ще се роди в Края на Времето. Точно този Орос е видял Нострадамус и по много оригинален начин е изпратил посланията си до него. Той пише книгата с прочутите си центурии и двете писма адресирани до Месията. Много писатели и разни "тълкуватели" са се опитвали през тези столетия да разгадаят объркващите строфи, но напразно. Те не са за тях. Затова той ги предупреждава " вулгарният профан и невежата да не бъдат привличани" и "всички звездогадатели, простаци, варвари да се отдалечат. И който прави другояче, да бъде заслужено проклет". Преди десет години в първата си книга подробно съм описал това, а сега ще допълня и нещо ново. Настрадамус е знаел за промяната на хронологията и затова в писмото си, адресирано в действителност за Месията, а не до френският крал Анри ІІ, той дава две различни хронологии:

„Колкото и много да са тези, които ще ми припишат това, което е мое, и това, което не е, само вечният Бог, изпитващ човешката смелост, благочестив, справедлив и милосърден, е истинският съдник, на когото се моля да ме предпазва от клеветите на лошите хора. Всички ваши най-древни предци, крале на Франция, са лекували живеницата и змийското ухапване, други са имали гадателски способности, а има и трети, за които няма място тук да се разказва. Въпреки всички зложелателства на лукавите, след моя път във времето ще остане това, кото съм написал приживе. Все пак, ако при пресмятането на годините съм Ви разочаровал, то е защото бъдещето не се управлява от ничия воля. Моля, Ваше кралско Величество да ме извини, но аз Ви уверявам в името на Бога и неговите светци, че тук не съм оставил нищо, което да противоречи на истинската католическа вяра. Сверявайки астрономическите си пресмятания с онова, което знам и подчинявайки се на преценката си, приемам, че първият човек -Адам, е бил преди Ной около 1242 години. Тук аз не смятам времето по изчисленията на езичниците, използвани от Варон, а само според Светото писание и според скромните си възможности в областта на астрономическите пресмятания. Така около 1080 години след Ной и потопа идва Авраам, който бил според някои върховният астролог, съставил пръв халдейската азбука. След това, 515 или 516 години по-късно идва Мойсей, а между времето на Мойсей и Давид има около 570 години. След това, между времето на Давид и времето на нашия Спасител и изкупител Исус Христос, роден от единствената Дева, имало, според някои хронографи, 1350 години. Трябва ли някой да възрази срещу такова пресмятане, само защото то се различава от това на Евсевий?2 И после от времето на човешкото изкупление до отвратителното изкушение на Сарацините изминали около 620 г. От тук лесно можем да изчислим колко време е минало досега, ако моето пресмятане е добро и достоверно за всички народи, защото всичко е правено според движението на звездите, в съчетание с вроденото чувство за време, завещано със загриженост от моите предци.”

Тази хронология е възприета днес и изучавана от всички нас в училище. Мохамед и налагането на Исляма „отвратителното изкушение на Сарацините „ са дадени през 620 г. от. н. е. Ражданета на Христос е началото на Новата ера, а цар Давид е роден през далечната 1350 г. пр. н. е. и т. н. Вие се убедихте кой се крие под библейските пророци Илия и Самуил, а и кои са царете Соломон и Давид и кога в действителност са живели. Това е знаел и Нострадамус и ясно го е написал в следващата хронологична таблица:

„С това свое изложение, Господарю, аз набелязвам доста неясно предсказанията си, както и времето, когато биха могли да се случат, защото е трудно дори за най-могъщия да изчисли по астрономически път всичко, дори и чрез Свещените писания, които съвсем не грешат, не е възможно да се изчисли съвсем точно. Това не на всекиго ще бъде приятно и аз Ви моля, Господарю, Ваше Величество да упражните малко власт и да не позволите на клеветниците да ме хапят. При все това, пресмятайки годините от създаването на света до раждането на Ной са минали 1506, а от раждането на Ной до изработването на ковчега и приближаването на всемирния потоп още 600 години. Тук аз ще твърдя това, към което се придържа Светото писание, че годините били слънчеви. И в края на шейсетата година Ной влезе в ковчега, за да бъде спасен от потопа и стана потопът, който продължи 1 година и 2 месеца. И от края на потопа до раждането на Авраам минаха 295 години. От раждането на Авраам до раждането на Исак минаха 100 години, а от Исак до Яков - 60 години. От часа на влизането в Египет до Изхода минаха 130 години и след това от влизането на Яков в Египет до излизането му минаха 430. От Изхода от Египет до издигането на храма на Соломон през четвъртата година от царуването му минаха 480 години. И от издигането на храма до Исус Христос, според Светото писание, минаха 490 години. Това пресмятане, което направих, извадено от Светото писание, прави общо 4173 години и около осем месеца повече, или по-малко. И тъй, след Исус Христос, аз оставям настоящите предсказания, след като съм ги пресметнал и изчислил по реда във веригата на събитията и нейното кръгово движение, според астрономическото учение и природния ми инстинкт.”

Дали Нострадамус не е можел да смята, или е допусната някаква грешка? Нека да съберем годините, както ни ги дава той и да видим дали ще се получи числото „4173 години и около осем месеца повече, или по-малко”.

1506+600+1,2+295+100+60+130+430+480+490 = 4092,2 г.

Сборът от годините дадени в таблицата е 4092,2. Щом като това е объркано, то какво е искал да каже авторът с цифрата 4173? Чел съм какви ли не тълкувания, но нали ви казах, че тези писма и пророчества не са за всеки. Те са адресирани само и единствено за Месията.

„4173 години и около осем месеца повече, или по-малко”

В процеса на изследване на Библията аз разбрах как са ставали объркванията на лични имена, топоними, отделни неразбрани изрази, които не се превеждат на никой от познатите ни езици и съществуват само в Библията. Това много ми помогна да схвана принципа, по който Нострадамус е зашифровал посланията си.

Вижте как постъпих аз, за да разгадая тази не-лека задача. Малко проста аритметика и се получи един неочакван резултат. Годината е 4173 и има плюс 8 месеца. Осмицата играе важна роля в тази задача, както и думата „повече”, която означава събиране:

4 е първото число от 4173; 

5 е второто число и то е сбор от първото 4 и второто 1 от 4173; тук прибавих „събиране”

9 е третото число, получено от 8 „осем месеца повече” плюс 1; тук също, защото само към числото 1 може да се прибави 8

1 е четвъртото число, което е второ в 4173;

Последните числа си остават 7 и 3, защото с тях не могат да се извършват подобни действия.

Получи се 459173 и тези цифри нямат никакво значение, освен ако не го прочетем отзад напред и тогава ще видим една дата. З. 7. 1954 г.

 

„И от издигането на храма до Исус Христос, според Светото писание, минаха 490 години. Това пресмятане, което направих, извадено от Светото писание, прави общо 4173 години и около осем месеца повече, или по-малко. И тъй, след Исус Христос, аз оставям настоящите предсказания, след като съм ги пресметнал и изчислил по реда във веригата на събитията и нейното кръгово движение, според астрономическото учение и природния ми инстинкт.”

На 3. 7. 1954 г. според Нострадамус е трябвало да се роди истинският  Христос. Хитро прикрито в тази хронология, но все пак достига до адресанта. . 

Ако от годината 1954 извадим 490 г. ще се озовем в 1464 г. и тогава цар Соломон (римският император Аврелиан) издига прочутия си храм (на бога СОЛ ИНВИКТУС) в Иерусалим (София). Аврелиан царува през 270-275 според възприетата хронология. Константин І Велики започва царуването си през 307 г. пак по същата хронология. Но от дубликата му във Франция, който е на Франсоа І (1515-1547) можем да си направим простата сметка, кога е Аврелиан в действителност е построил храма в четвъртата година от царуването си. Излиза, че Нострадамус е прав в своята Нова Хронология.

Да се върнем на другото му пророчество в Библията, което е на Михей (Нострадамус).

[5:2] И ти, Витлееме Ефратов, малък ли си между хилядите Иудини? от тебе ще Ми излезе Оня, Който трябва да бъде Владика в Израиля и Чийто произход е от крайвреме, от вечни дни.

Видяхте, че Витлеем е Пловдив, а Ефрат е река Марица (Еброс). Тогава от този град трябва да очакваме и Месията. ЕГН-то му трябва да започва с цифрите540703, или той трябва да е роден на 3. 7. 1954 г. Другото условие на което трябва да отговаря този Месия е да може да „разчупи печатите” на най-свещената книга Библията.

 

[5:1]  И видях в десницата на Оногова, Който седеше на престола, книга, написана отвътре и отвън, запечатана със седем печата.

 

[5:2]  И видях силен Ангел, който викаше с висок глас: кой е достоен да разгърне книгата и да снеме печатите й?

 

[5:3]  И никой не можеше, нито на небето, нито на земята, нито под земята, да разгърне книгата, нито да я гледа.

 

[5:4]  И аз плаках много, че никой се не намери достоен да разгърне и прочете тая книга, нито да я гледа.

 

[5:5]  И един от старците ми рече: не плачи; ето, лъвът, който е от Иудиното коляно, коренът Давидов, победи и може да разгърне книгата и да снеме седемте й печата.

 

[5:6]  Погледнах, и ето, сред престола и четирите животни и сред старците стоеше Агнец, като заклан, със седем рога и седем очи, които са седемте духове Божии, разпратени по цялата земя.

 

[5:7]  Той дойде и взе книгата от десницата на Оногова, Който седеше на престола.

 

[5:8]  И когато взе книгата, четирите животни и двайсет и четирите старци паднаха пред Агнеца, държейки всеки от тях гусли и златни чаши, пълни с тамян, които са молитвите на светиите;

 

[5:9]  и пееха нова песен, думайки: достоен си да вземеш книгата и да снемеш печатите й, защото Ти бе заклан и със Своята кръв ни изкупи за Бога от всяко коляно и език, народ и племе,

 

[5:10]  и ни направи пред нашия Бог царе и свещеници; и ще царуваме на земята.

Откровението на Йоан

ТОД пише също за този Месия. Той го нарича Орос:

 

ХРОНОС

 

И не е само това, а знаете ли? - Всяка набрана зла и лоша сила става маса, която, като се трупа, после се оживява и тръгва да търси място за изхарчване и както облаците правят буря от неизхарчена електрическа енергия, така и чувствата, и мислите на набраните тълпи. Това лъжливо учение и тези заблуди се набраха и изразиха в една ужасна буря от борба, която сега там вилнее. Бой и сражения е сега земното кълбо и това всичко е дело на Антихриста - тя се почна между държавите, а сега се въплъти между общества верски, изроди се в разни партийни убеждения. Там сега има демократизъм, материализъм, либерализъм, социализъм, републиканизъм, болшевизъм, - всичко е дело на Антихриста. А във всяка държава, и още партии, носещи името на шефовете си, който за всяка друга партия от същия народ е тиран и усмъртител - всичко това е дело на Антихриста, на заблудата, която докара нисшия ум, на който по внушение на Антихриста се даде първенство, даде му се глас на абсолютизъм и се забули истинската божествена природа на човека.

 

Ето в каква страна и живот ще слезеш, драги Сине, ето, нима не предчувстваш твоето предназначение. Твоята звезда, която блести, нима не ти нашепва вече, че всичкият този хаос иска сила и мощ, за да се възроди. Божество иска - сила могъща и благословена, която за царете цар да бъде, за науката - наука, за философите - философ да бъде, за поетите - поет. Всичко да може и знае и един негов замах да бъде сила, която да руши тронове от измами и заблуди ковани, да руши и училищни скамейки от гордост и самомнение тъкани, да руши картините на разврата и песните на страстите, и театрите на оргиите, да унищожава партиите на интересите и тираните на народите, да хвърля покривало върху софистическите речи на ораторите. Когато всички тези изроди, като са стъпили на ниското стъпало, виждат само бойно поле, а там истинските лазури на истината. Любовта и светостта е далеч, изчезнала е в тях, угасена от злото, от ниските стремежи на ниската природа, удавена в алчност и интереси, в желания и тиранство, в гордост и самолюбие...

За да бъде унищожен този демон на злото, този Антихрист, трябва да слезе сила Божествена, същество, осенено от висшата любов и могъщество, което всичко да може да знае и с висшия поглед на своето състрадание да възвърне тихия и слънчев дух на човешката Божествена същина. Само Божество може да спаси падналото човечество и там смирените, като повдигат поглед, виждат някакви зари, а там любящите, като отправят своите въздишки към лазура, виждат звездата вече огреяла на хоризонта и вдигат ръце тези любящи сърца, и молят се тези красиви и чисти лица... Оросе, викат теб! Ти си избраний, ти ще си спасителят на бъдещото човечество - Месия, сега за тази епоха това си ти, о, красиво и чисто дете на пустинята! Ти, хранено тук от чистите зефири на Оазиса, въздигано от неговите песни на чистите горски дъбрави и люля-но от лъчите на красотата на Венера, и милвано от нежните и хубави ръце на състраданието и любовта на Психея, ти, дивно дете на въздушния лазур, който някога се сви в трепети и те спусна тука на Земята. О, колко е възвишено това, което те роди! Да бих могъл да го изразя, нима би се появило ново слънце на хоризонта - слънцата се раждат от такава сила и целувки на сърца във възторг от любов, която е непозната, защото е безконечна, която е безконечна, защото е всеобемна.

ТОД "Звездата на Изток" (ОРОС И УРАНИЯ) 

Сега остана да кажа, кой ще е този Месия за тази епоха. Случайно и моето ЕГН започва с тези цифри, правя се на ЛЪВА АСЛАН от „Хрониките на Нарния” заради четирите си деца, които са и четирите стихии. Оттам ми е и този псевдоним Хорос, защото и той като мен е имал подобни деца. С печатите на Библията както виждате, се справям добре. От Витлеем (Пловдив) съм. В Центурийте на Нострадамус и в писмата му има още много подробности за моите роднини и други неща.

Но това няма значение за мнозина от вас. Освен да получа още някое минусче и поредната диагноза, друго не очаквам. Сега вече модераторите и половин коментарче няма да ми пуснат.

С тази тема просто искам да изпълня нещо, което Нострадамус ме моли

 

„Това не на всекиго ще бъде приятно и аз Ви моля, Господарю, Ваше Величество да упражните малко власт и да не позволите на клеветниците да ме хапят.” 

 

"Вашето величие и вашата доброта към хората, Кралю, са такива, че Вие единствен сте достоен за благородната титла „най-християнски Крал", достоен да упражнява и върху религиозните предписания суверенна власт. Но ще искам само това, о най-милостиви Кралю, чрез вашата единствена и благоразумна хуманност, да подкрепите по-скоро моята храброст и да се разпространи независимото учение, което подчиних на Ваше Величество, откакто очите ми бяха толкова близо до Вашия слънчев блясък и благородството Ви ме осени до този ден, 27 юни 1558 г."

Салон-дъо-Прованс      Написа Мишел Нострадамус

Точно това правя в момента.




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. horos - Благодаря за съвета.
29.10.2011 17:20
Това изчисление направи и за себе си. Може пък ти да си Свети Петър? Кой знае? А Месията все ще е някой. Защо да не съм аз? Заслужавам си го пък и ми отива. А ти да си някой или нещо ще трябва да поработиш още доста със себе си.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: horos
Категория: История
Прочетен: 1655024
Постинги: 275
Коментари: 691
Гласове: 1502
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031