Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.04.2011 05:26 - Разпети петък
Автор: horos Категория: История   
Прочетен: 5590 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Вчера беше най-прочутия за християните празник - Разпети петък. На този ден преди много години (според Библията) е разпънат Човекът Иисус Христос. Само според Библията. Нека да разгледаме как е умрял същият този човек според неговите дубликати, разхвърляни в много страни в Европа. В дохристиянска България, (или за да бъда по-точен, преди налагането на съвременото християнство) тук е бил разпространен култът към бог Хорос (Тракийския конник).  За него не се знае да е умирал от кръст. Същото е и за цар Иван Асен І. Бил е убит в София, но как - един Бог знае. В цяла Европа и не само там, в цялото Ойкумене е бил разпространен този култ благодарение на Римската империя. Човекът на кон е бил познат символ от оброчните плочки, стелите, скулпторите, стенописите и монетите от този период.
image


 www.google.bg/search

Всеки император и издигнал се човек е бил отъждествяван с този Бог. Защо? Ще разберете по-нататък.
Нека сега да се върнем на дубликатите на Евангелският Иисус разпръснати в Европа след разединението на Римската империя. След това разединение се обособяват отделните държави и всяка една държава унаследява и част от историята и религията на предишната империя. Така се е стигнало до разделениета на образа на Иисус на много дубликати. ISVS се е пишело на латински, но в България е било ВасИлий, или прототипа на Евангелският Иисус е бил богомилът Василий. Той (според Ана Комнина) е бил изгорен на клада в Цариград (градът на царя). В съседна Сърбия този ВасИЛ (Във Вас е Ил, Бог) се е казвал Сава (свети Сава). В съседната на тях Италия е бил Савонарола. В Чехия Ян (Иван) Хус (Христос). В Англия е Джон Уиклиф John Wyclif (Wicliffe, Wiclef или Wycliff), коете ще рече Йоан Василев. Василев, както е на хилядите монети на македонски, гръцки, византийски монети, неправилно четени като БАЗИЛЕВС. Да продължим с дубликатите. В Индия има два дубликата. Единият е Кришна (Кръстна), а другият е Буда (Будител, този, който БУДИ). В Персия е Митра (Митар, събирач на частите на РА), в Китай е Конфуций (Хан Фуси, Исуф) а в Древен Египет е Хор. В Тракия е Орфей и т. н. За първите (по-новите) дубликати се знае, че са били попове и въздържатели, а за вторите (по-старите) - хора на живота. Смъртта на всички е била различна. Едни са ги изгаряли на клада (Василий, Савонарола, Ян Хус, св. Георги Нови Софийски, Жана д,Арк), а други са ги убивали със стрели, завързани на някакъв стълб, врата, дърво (св. Себастиян, Кришна, Гыйса).

Рассказал им:
"Виделся я в пути

С самим Гыйсой -

Праведником веры.

Стал Гыйса 
Пророком Аллаха

Объявил он в Руме

Об истинном пути к спасению.

Говорил он несчастным заблудшим 
Пришедшим к нему:

Поручите свою жизнь 

И судьбу Аллаху."


Проникли слова праведника 

Всем в душу

Многие тут же обратилась в ислам

И стали горячо молиться.

Не понравилось это 
Царю Рума - язычнику

Вевел он войнам

Казнит, Гыйсу...

...В то время, когда в Руме 
Схватили Гыйсу,

Сбывала одна группа садумцев

Награбленное румским купцам.

Охотно согласились 
Садумцы за деньги

Казнить Гыйсу -

Были они закоренелыми язычниками.

Привязали они Гыйсу 
К перекладине ворот кожаными ремнями,

Да потом вздумали

Еще сильнее прикрепить его.

Были у них рогатые шлемы. 
Этими рогами они и прибили

Руки и ноги Гыйсы

К перекладине и столбу.

Затем отошли от ворот 
И расстреляли Гыйсу

Истекавшего кровью

Из своих луков.

Стреляли они неважно 
Пока смертельно ранили -

Множество раз

пронизли его стрелами.

Ни раз не застонал 
Добрый Гыйса

Не возроптал

Не стал молить о пощаде.

Только сказал убийцам: 
"Велик Аллах!

Не избегнуть его суда

Никому из живущих!"

Стерпел все муки - 
Невозможно описать их -

Настолько тяжелы они были -

Прославил веру ислама.

-----------------------------------
"Сказание за дъщена хана 

(Епосът на българите) - 882 г.

Микаил Бащу Ибн Шамс Тебир

 http://ziezi.net/volga/  

Само в Евангелията на Книгата Библия Иисус е разпънат на кръст и точно това се празнува днес. Всички знаем, че сънременият кръст е наследник на свастиката. Какво е това Свастика?   image
 
   image  


Това са четири лъча, пречупени на ляво или на дясно, с един център. Тук на тази обковка на Евангелие четирите лъча са дадени като четиримата Евангелисти, или като ЧЕТИРИ
 СТИХИИ. 

Елементът Земя е Телец, Огънят е Лъв, Водата е Човек, а Въздухът е Орел (сокол). В средата ги обединява Христос, като пета стихия - Етер, изобразена като
кон.        
   image 

Наскоро Холивуд филмира три филма от поредицата на Карл Луис "Хрониките на Нарния". Там четирите стихии са пресъздадени като четири деца - две момчета и две момичета. Те заедно с лъвът Аслан побеждават злите сили.          image  

Алегория, ще кажат мнозина от вас. Но не е така. 

"Макар че книгите съдържат ред алюзии на християнските идеи, подходът към текста като към алегория, би бил твърде неясен и редукционистки. Луис несъмнено е вплел в текста елементи от християнските теологични концепции във вид, достъпен за средния читател.

Работата му несъмнено е успешна; „Хрониките на Нарния“ се превръщат в любимо четиво не само на малките, но и на техните родители. Стилът не е тежък и, в този си вид, изпълнен със заемки от митологиите и с ярко приключенския си стил, може да бъде разглеждан извън религиозния контекст. Самият Луис настоявал, че книгите му не са алегорични, и предпочитал да нарича християнските аспекти в тях „хипотетични“. Това би могло да се нарече алтернативна история.

Една от ранните академични публикации на Луис, „Алегория на любовта: Студия по средновековна традиция“ (1936), изследва връзките между средновековната литература и алегориите на куртоазната любов. Следователно той е имал точна дефиниция на понятието „алегория“ и е бил наясно с него. Луис пише в едно свое писмо:
„Ако Аслан представляваше нематериално божество така, както Великото Отчаяние представлява отчаяние, той щеше да е алегорична фигура. В действителност той е изобретение, даващо въображаем отговор на въпроса, „Какъв би бил Христос, ако наистина имаше свят като Нарния и Той бе избрал да се въплъти, умре и възкръсне в този свят така, както стори в нашия!?“. Това въобще не е алегория.“
 bg.wikipedia.org/wiki/Хрониките_на_Нарния

Вижте съвпадението на имената на героите с тези на читиримата евангелисти. Луси е Лука, Едмънт е Матфей (Маттей), Питър е Марко, а Сюзан е Йоан.

Същото това обединение на Четири стихии е показал и Толкин в книгата си "Властелинът на Пръстените", само че там децата са четири хобита. Този сюжет, за четирите деца на Бог Хор можете да го откриете в много приказки, филми... 
Сега ще разберете какво точно искам да кажа. За да победи човек и да се превърне в Бог Хор, Христос, то трябва да обедини всичките тези стихии и да ги подчини. Това виждаме и в "Хрониките на Нарния", "Властелинът на пръстените", "Бременските градски музиканти", "Звездните рейнджъри" и още на много места. А какво празнуваме днес? Празник Разпети петък, който идва от Разпятие на Иисус Христос. Какво е това Разпятие? Раз и Пять? Нека да видим какво пише в Етимологичния речник:

РАЗ - представка (за делене на части, действие или движение в различни посоки, привеждам в друго състояние) ПЯТЬ - числото пет на старобългарски и руски. РАЗПЯТИЕ е празник за разделяне на ЕДИНЕНИЕТО, сочено ни като ИЗХОД от МАТЕРИЯТА. 

Какъв е девиза на Антихриста от край време? - "Разделяй и Владей!" Под знака на този девиз днес човечеството е разделено на много части. Религиозно, социално, национално, партийно... Спомняте си как България буквално беше разкъсана и разпродадена от същите тези сили, които управлявят днес света. Нека на този светъл празник днес да си припомним, че само този, който е обединил и подчинил тези четири стихии, може да победи. Не РАЗПЯТИЕ, а обединение е необходимо на човека, така, както са обединени четирите стихии. Това е истинският символ на кръста, а не глупостите които ни набиват вече стотици години разни църкви и попове. При мене този кръст беше жалониран от раждането на пет деца. Когато бях на 22 год. се рои първата ми дъщеря Жана. Тя е Стрелец (Огън). На 30 дойде и синът ми Александър (Риби, Вода), а на 33 вторият ми син Благовест (Телец, Земя). На 40 получих като дар от Бога и втората си дъщеря - Любомира (Близнаци, Въздух), а на 46 като водач на колестницата ми от четири стихии дойде и синът ми Никола (Нике, Виктор). Аз победих света!  Това е моето ВЪЗКРЕСЕНИЕ! Това може и всеки един от вас.

 [2:9] но виждаме, че Иисус, Който бе малко нещо понизен пред Ангелите, зарад претърпяната смърт биде увенчан със слава и чест, та по Божия благодат да вкуси смърт за всички.
[2:10] Защото подобаваше на Оня, заради Когото е всичко и от Когото е всичко, след като приведе в слава много синове, чрез страдания да усъвършенствува началника на тяхното спасение.
[2:11] Защото както освещаващият, тъй и освещаваните, всички са от Едного; затова Той се не срамува да ги нарича братя, думайки:
[2:12] "ще възвестя името Ти на братята Си, посред църква ще Те възпея".
[2:13] И пак: "Аз ще се уповавам Нему". И пак: "ето Ме Мене и децата, които Бог Ми даде".
[2:14] А понеже децата са участници в плът и кръв, то и Той еднакво взе участие в същите, та чрез смъртта да порази оногова, у когото е властта на смъртта, сиреч дявола,
[2:15] и да избави ония, които от страх пред смъртта през цял живот бяха подложени на робство.
[2:16] Защото, наистина, не от Ангели приема естество, а от потомството Авраамово приема;
[2:17] затова длъжен бе да прилича по всичко на братята, та да бъде милостив и верен първосвещеник във всичко, що се отнася до Бога, за очистване греховете на народа.
[2:18] Защото в това, що Сам претърпя, като биде изкушен, може и на изкушаваните да помогне.
Апостол Павел до Евреите


" ХРОНОС
И когато ти си се родил, Оросе, и твоята звезда е светнала на хоризонта, той - Антихристът, изкусният ясновидец на това поле, всичко разбрал, потреперал е от злоба и яд, защото твоето раждане е неговото умиране. Озлоби се той на живота, като разбра, че Великата Творба роди тази всемогъща същина, която ще го разруши и тогава още взе решение да употреби всички свои сили и способности, да удовлетвори поне своята злоба, ако не да победи. И слезе на Земята, и обсеби всички умове, завладя всички отрасли на човешкото развитие - грабна науката, изкуствата, поезията, религията, почерни живота. И сега, ако отидете там, ще видите, че няма нищо, което да не е под неговата власт и сила. Всичко управлява Антихристът и седи бляскаво на своя трон, всеки ден се увеличават пълчищата му и го уверяват, че ще победи. Той не вижда по-далече от планетата или се прави, че не вижда, а не знае ли той, че именно празното междупланетно пространство роди Орос - противник на този страшен Антихрист.
Да, драги мои съжители, няма нищо на онази поляна на живота, която сега е там, да не е обхванато от Антихриста. Той е на царския трон, който управлява народите, той е в кабинета на политическия водител, който от мъдър водач на народа, направи го тиранин и амбициозен гонител на подобните си. Началото на Антихриста е разделение и той направи от политиката партии, като раздроби едно и също общество на много противни лагери да се борят, защото борба е животът на Антихриста. Той постави личното право за идеал и интереса за закон, защото омраза е неговата същина, а омразата се ражда от егоизма. Той влезе във всеки човек поотделно и го откъсна от цялото, и той е, който му каза: „Вън от тебе нищо няма, убивай!" Антихристът е сега в кабинетите на науката, която унищожи съществуването на духа и прогласи за Бог някаква жива материя със сляпо инертно движение от случайни срещи на частици-атоми, с това създаде материалистичния егоизъм и всички следствия от тази напаст. Той цари и в изкуствата, като им хвърли мрежа, че най-хубавото нещо е във видимия свят - в илюзията! Помислете! А не знаят бедните живописци и скулптори, че зад тази природна проява има идеални образи, които чрез невидими строители се мъчат да реализират и въплътят своята красота, но те не виждат - интуицията им биде заблудена и ясновидството - почернено. В поезията влезе, в литературата, в драматичното изкуство и сега там всяка драма е оргия от тържества на онези ниски човешки сили, които възбуждат най-ниската човешка и животинска природа. Висшият идеал на поетите за безсмъртната красота и любов изчезна и всеки сега възпява своята любима, която на улицата е срещнал, и възпява й, знаете ли що?...

ВЕНЕРА
Ах, какви тъжни работи ни обаждаш, Хроносе. Като че гледан животът така отдалече, прилича на един въплътен ад.

ХРОНОС
И е. Ад е сега животът. Антихристът влезе в черквите и ги раздели на хиляди парчета, и знаете ли колко изкусно?
Нали всяка дума е израз на идея, а всяка идея е нещо безконечно, защото същината й е Божествена и като така, тя се разбира от всекиго дотолкова, доколкото разбиращият е съвършен. И когато тези представители на религията взеха да тълкуват писанията и думите на мъдреците, всеки разбираше думите, както той си знае, а Антихристът намери удобния момент и внуши на всекиго гордата идея: ти си прав. От тук - хиляди разделения. А истината е една, там, където има спор, няма истина, защото истината е преживяване на Божествено самочувствие и съзнание в Цялото, а не е нито дума, ни мисъл, ни въображение, тя видно не съществува в ума, тя в него изчезва, защото е в духа, но Антихристът тури мрежа между ума и духа и така усили единия за сметка на другия. Да, мои съжители, Антихристът така завладя и Божия земен дом, и сега той е тържище, което с пари се откупва - една молитва дотолкова е дълга, доколкото златото е тежко, едно четене дотолкова се издига, доколкото е платено, и то как се четат скритите изрази на мистерията? - Само формално и затова тяхната сила не излиза по-далече от черковните врата. Увито е в булото на Антихриста всичко и сега тези огнища не са Божествена мъдрост, защото не се дава никакво право на разсъждения и знание и като са взели право на сила, обърнаха се в политически и социални общества, които заповядват и не дават право на свободно изричане на истината - така е навсякъде, където всеки дом стана тържище за лична облага. А така не се развива Духът, Божеството в човека не се развива от мрежи и заблуждения, а от знание, и то знание за всичко в пълната му цялост, защото Антихристът е безкрайна същина и неговата природа трябва да бъде разбрана навсякъде, та от всякъде да бъде изгонен.

ПСИХЕЯ
Ах, какви тъжни работи разказваш за живота!

ХРОНОС
И не е само това, а знаете ли? - Всяка набрана зла и лоша сила става маса, която, като се трупа, после се оживява и тръгва да търси място за изхарчване и както облаците правят буря от неизхарчена електрическа енергия, така и чувствата, и мислите на набраните тълпи. Това лъжливо учение и тези заблуди се набраха и изразиха в една ужасна буря от борба, която сега там вилнее. Бой и сражения е сега земното кълбо и това всичко е дело на Антихриста - тя се почна между държавите, а сега се въплъти между общества верски, изроди се в разни партийни убеждения. Там сега има демократизъм, материализъм, либерализъм, социализъм, републиканизъм, болшевизъм, - всичко е дело на Антихриста. А във всяка държава, и още партии, носещи името на шефовете си, който за всяка друга партия от същия народ е тиран и усмъртител - всичко това е дело на Антихриста, на заблудата, която докара нисшия ум, на който по внушение на Антихриста се даде първенство, даде му се глас на абсолютизъм и се забули истинската божествена природа на човека.
Ето в каква страна и живот ще слезеш, драги Сине, ето, нима не предчувстваш твоето предназначение. Твоята звезда, която блести, нима не ти нашепва вече, че всичкият този хаос иска сила и мощ, за да се възроди. Божество иска - сила могъща и благословена, която за царете цар да бъде, за науката - наука, за философите - философ да бъде, за поетите - поет. Всичко да може и знае и един негов замах да бъде сила, която да руши тронове от измами и заблуди ковани, да руши и училищни скамейки от гордост и самомнение тъкани, да руши картините на разврата и песните на страстите, и театрите на оргиите, да унищожава партиите на интересите и тираните на народите, да хвърля покривало върху софистическите речи на ораторите. Когато всички тези изроди, като са стъпили на ниското стъпало, виждат само бойно поле, а там истинските лазури на истината. Любовта и светостта е далеч, изчезнала е в тях, угасена от злото, от ниските стремежи на ниската природа, удавена в алчност и интереси, в желания и тиранство, в гордост и самолюбие...
За да бъде унищожен този демон на злото, този Антихрист, трябва да слезе сила Божествена, същество, осенено от висшата любов и могъщество, което всичко да може да знае и с висшия поглед на своето състрадание да възвърне тихия и слънчев дух на човешката Божествена същина. Само Божество може да спаси падналото човечество и там смирените, като повдигат поглед, виждат някакви зари, а там любящите, като отправят своите въздишки към лазура, виждат звездата вече огреяла на хоризонта и вдигат ръце тези любящи сърца, и молят се тези красиви и чисти лица... Оросе, викат теб! Ти си избраний, ти ще си спасителят на бъдещото човечество - Месия, сега за тази епоха това си ти, о, красиво и чисто дете на пустинята! Ти, хранено тук от чистите зефири на Оазиса, въздигано от неговите песни на чистите горски дъбрави и люля-но от лъчите на красотата на Венера, и милвано от нежните и хубави ръце на състраданието и любовта на Психея, ти, дивно дете на въздушния лазур, който някога се сви в трепети и те спусна тука на Земята. О, колко е възвишено това, което те роди! Да бих могъл да го изразя, нима би се появило ново слънце на хоризонта - слънцата се раждат от такава сила и целувки на сърца във възторг от любов, която е непозната, защото е безконечна, която е безконечна, защото е всеобемна.

ТОД "Звездата на Изток" (ОРОС И УРАНИЯ)

Честит празник на всички!




Тагове:   библия,   възкресение,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. horos - Благодаря!
08.05.2011 22:17
Радвам се, че си разбрал нещо от темата. Пожелавам ти да продължаваш да събираш четирите стихии и да се превърнеш в Хор.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: horos
Категория: История
Прочетен: 1654460
Постинги: 275
Коментари: 691
Гласове: 1502
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031