Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.04.2011 02:17 - Библията и българската история
Автор: horos Категория: История   
Прочетен: 2772 Коментари: 0 Гласове:
2



 

Адам и Ева
Част І 

Книгата Библия е написана по един много интересен начин. Много отделни книги, понякога описващи едни и същи събития, са събрани в едно. После някои нейни редактори са направили така, че подредили уж хронологически цялата книга. По този начин събитията от няколко стотин години са мултиплицирани и разтегнати във времето. Според еврейските учени, само събитията от Стария Завет продължили 4004 г. Още 2009 г. са легализирани по този начин и чрез Новия Завет. Сега ще видите как могат да се съкратят тези измислени хилядолетия. Първа книга на Стария завет "Битие" също е съставена от някалко отделни книги, събрани в една. Първата е поместена в 1, 2 и 3 глава. В нея е космогенезисът на човечеството, записан и предаван на поколенията в този вид. Втората е изкуственно прикрепена към първата така, че все едно е нейно продължение. Тази книга е летопис за царуването на иудейските царе в Едем, който (като видяхме) се е намирал на територията на България. В историята на Римската империя има един период, в който императорите са от Илирия. Не само това. Те са царували на територията на Балканите, като столиците им са били в Сирмиум (Сремска Митровица в Сърбия), Сердика (София, столицата на България) Адрианопол (Одрин) и Бизантион, превърнат от Константин І Велики в Константинопол. 

Щом като веднъж локализирах библейския Едем, после ми беше лесно да открия кой се крие зад героите на 4 глава на Книга Битие. Не само това. В процес на изследванията излязоха допълнителни данни за живота на римските императори, които се потвърждават и в историята на египетските фараони. Открих и къде са гробовете на тези императори, но това ще го видите по-нататък. 

Първият ориентир в търсенето ми се оказа един град, построен „на изток от Едем” за синът на Кайн - Енох. Но ето и самият библейски текст: 

„И отдалечи се Каин от лицето Господне и се засели в земята Нод, на изток от Едем. 
И позна Каин жена си, и тя зачена и роди Еноха. И съгради той град, и нарече града по името на сина си Енох.

Битие: 4(16-17)

Щом като Едем е в границите на Стара България, то кой град на изток от нея е бил построен и носи в себе името Енох? Тук много ми помогна познанието на първия сричков език, анаграмирането и обратното четене на личните имена и топонимите. Зад името Енох се крие нашето Хан, или Кан, което е познато на всеки българин, само че обратно написано. Кой град носи в името си Кан (КН) и се намира на изток от нашата страна? Разбира се, че това е Константинопол. В името Константинопол се крият следните думи-срички: 

Кон+стан+т+ин +о+пол, което се чете като: „Кон (Кан) + стан (живее) + твърдо + на земята + (като) Христос

В Римската империя императорите са били обожествявани, а след Константин Велики са били наместници на Христос на земята.

От това разкритие можем да си направим логичното заключение, че щом Константин І Велики е бил първия Енох от родословието на Адам и Ева, то Кайн е неговия баща Констанций І Хлор. Сега ми беше много лесно да подредя императорите преди и след Константин І Велики. С римска нумизматика се занимавам повече от 30 години и не срещнах никакви трудности в тази подредба. Ето как заприлича цялото родословие на Адам и Ева нанесено на историята на римските императори от края на ІІІ и целия ІV век. 

[4:1] Адам (dominus, цар – Максимиан Херкулий, съуправител на Диоклетиан (dominus et dues, Господ и Бог) позна Ева (Евтропия – сирийка, била съпруга на Максимилиан Херкулий и майка на Максенций и Фауста, по Авр. Виктор. Извл. ХL), жена си; и тя зачена и роди Каина (Констанций І Хлор), и рече: придобих човек от Господа. 
[4:2] Роди още и брата му Авеля (Галерий Валерий Максимиан Август). И Авел (Валерий) стана пастир на овце (Аврелий Виктор пише: “Въпреки своята грубоватост, Галерий бил справедлив и заслужавал похвала; имал прекрасна фигура, бил отличен войник и щастието го следвало; родителите му били селяни и той самият навремето пасял добитък, откъдето и приякора му Арментарий (скотовъдец); родил се на брега на Дунав в Дакия (днешна Румъния) там е и погребан” Авр. Викт. Извл. Хl.), а Каин беше земеделец (илириец, или далматинец. Евтропий пише, че бил човек с мек нрав, учтив и живеел толкова скромно, че в празнични дни дори вземал назаем от други сребърни прибори; галите го обичали и се радвали, че са се избавили както от престореното благоразумие на Диоклециан, така и от кръвожадното безразсъдство на Максимиан Херкулий (Евтроп. Х. 1). 

[4:3] След няколко време Каин (Констанций І Хлор) принесе Господу дар от земните плодове;

[4:4] и Авел (Валерий) също принесе от първородните на стадото си и от тлъстината им. И Господ погледна благосклонно на Авеля (Валерий) и на дара му; 

[4:5] а на Каина (Констанций) и на дара му не погледна благосклонно. Каин (Констанций І Хлор) се много огорчи, и лицето му се помрачи.

[4:6] И каза Господ (Бог) на Каина (Констанций І Хлор): защо се ти огорчи? и защо се помрачи лицето ти?

[4:7] Ако правиш добро, не подигаш ли лице? ако пък не правиш добро, то грехът стои при вратата; той те влече към себе си, но ти владей над него.

[4:8] И рече Каин (Констанций І Хлор) на брата си Авеля (Валерий): (да идем на полето). И когато бяха на полето, Каин (Констанций І Хлор) нападна брата си Авеля (Валерий) и го уби.

[4:9] И рече Господ (Бог) на Каина Констанций І Хлор): где е брат ти Авел (Валерий)? Той отговори: не зная; нима съм пазач на брата си?

[4:10] И рече (Господ); какво стори? Гласът на братовата ти кръв вика от земята към Мене;

[4:11] и сега проклет да си от земята, която е отворила устата си да приеме братовата ти кръв от твоята ръка;

[4:12] когато работиш земята, тя не ще ти дава вече силата си; ти ще бъдеш изгнаник и скитник по земята.

[4:13] И рече Каин (Констанций ) Хлор) Господу (Богу): наказанието ми е по-голямо, отколкото може да се понесе:

[4:14] ето, Ти сега ме пропъждаш от лицето на земята, и аз ще се скрия от лицето Ти и ще бъда изгнаник и скитник по земята; и всеки, който ме срещне, ще ме убие.

[4:15] И Господ (Бог) му каза: затова именно всекиму, който убие Каина (Констанций І Хлор), седмократно ще се отмъсти. Тогава Господ (Бог) тури на Каина (Констанций І Хлор) знак, за да го не убие никой, който го срещне.

[4:16] И отдалечи се Каин (Констанций І Хлор) от лицето Господне и се засели в земята Нод, на изток от Едем (Никомедия)

[4:17] И позна Каин (Констанций І Хлор) жена си (Елена І), и тя зачена и роди Еноха (Константин І Велики). И съгради той град, и нарече града по името на сина си Енох (Константин І Велики – Константинопол).

[4:18] На Еноха (Константин І Велики) се роди Ирад (Гаидад (Констанций І)); Ирад (Констанций І) роди Мехиаеля (Малелеила (Валентиниан І)); Мехиаел (Валентиниан І) роди Матусала (Теодосий І); Матусал (Теодосий І) роди Ламеха (Хонорий).

[4:19] Ламех (Хонорий) си взема две жени; името на едната беше Ада (Евдокия, Aelia Eudocia, истинското и име е било Athenias), а името на втората Цила (Села – Галла Плацида).

[4:20] Ада (Евдокия – умира в Сердика – Иерусалим, където вдига много църкви и манастири) роди Иавала (Флавий Констанций ІІІ); той беше баща на скотовъдци, които живеят в шатри.

[4:21] Брат му (на Ламех - Хонорий) се казваше Иувал Ivbal (Флавий Blavi Аркадий), Валия: той беше баща на всички, които свирят на гусли и пищялки.

[4:22] Цила (Галла Плацидия) също роди Тувалкаина (Товела, Атаулв кан, Валентиниан ІІІ), ковач на всякакви медни и железни сечива. А сестра на Тувалкаина (Валентиниян ІІІ) беше Ноема (Хонория).

[4:23] И рече Ламех на жените си: Ада и Цила! чуйте гласа ми; жени Ламехови! послушайте думите ми: аз ще убия мъж, който би ме уязвил, и момче, което би ме наранило;

[4:24] ако за Каина (Констанций Хлор) се отмъстява седмократно, то за Ламеха (Хонорий) - седемдесет пъти по седем.

[4:25] Адам (Диоклетиан) пак позна жена си (Ева), и тя роди син, и му даде име Сит (Флавий Валерий Север); понеже (казваше тя,) Бог ми даде друго чедо, вместо Авеля, когото Каин уби.

[4:26] На Сита тъй също се роди син, и той му даде име Енос (Лициний); тогава наченаха да призовават името на Господа (Бога).
Следва. 

 





Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: horos
Категория: История
Прочетен: 1662951
Постинги: 275
Коментари: 691
Гласове: 1502
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930