Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.04.2011 12:11 - Библията и Българската история
Автор: horos Категория: История   
Прочетен: 4128 Коментари: 0 Гласове:
3



 

Пирамидите в Гиза и Пловдивските хълмове

След като прочете горното заглавие всеки „нормален” човек би си казал: „Какво общо може да има между пирамидите в Гиза и пловдивските хълмове?”. Излежда старите царе по-добре са знаели за величието на град Пловдив, отколкоте днес знаят самите българи. Външните прилики са само две. В Гиза има комплекс от пирамиди, а в Пловдив седем хълма. Но ако потърсим по-внимателно ще открием още неща. Нека сега да си припомним какво знаем за пирамидите. Най-големите на платото Гиза са три. Това са Хеопсовата, Хефреновата и тази на Микерин. Край тях има още няколко малки, които остават незабелязани за широката публика. Срещу тях има една огромна скулптура, позната ни като Египетския Сфинкс. Той представлява едно голямо легнало животно, вероятно вол, (или бик) с лъвски лапи и човешка глава. Ако си представим, че на тялото на бика е имало и крила, ще открием символа на Четиримата Евангелисти. Но това веднага би задало неудобни на историците въпроси за времето и християнството на територията на Древен Египет. Египетските пирамиди са единственото оцеляло от Седемте чудеса на античния свят.

image 

Според моите изследвания фараони с подобни имена не е имало, а пирамидите са наречени на трите вътрешни планети в Слънчевата система.

Името Хеопс се е получило от неправилното разчитане на иероглифите.

Звуците Г, К и Х са взаимозаменяеми в различните езици. Ако заменим буквата Х в името на Хеопс с Г и П с Б (защото гърците нямат буквата Б в азбуката си и често я заместват с П), тогава ще видим истинското име на пирамидата. Тя е посветена на Геб, богът на Земята при древните египтяни.

 

„Геб (Гебос) е едно от деветте главни божества в египетската митология. Геб е бог-земя, член на хелиополската Енеада. Неговата съпруга е Нут. Според първоначалните предания именно от него и Нут било заченато слънцето Ра. Но в хелиополската космогония той е син на Шу и Тефнут и е баща на Озирис, Изида, Сет и Нефтида. Според „Текстове от Пирамидите“ той действително е царувал — като наследник на Ра. Впоследствие му е отреден култ в образа на човек, понякога с гъска върху главата, тъй като йероглифът, който го символизирал, представлявал това животно. В Бата, близо до Хелиополис, имало негово светилище. Най-често е изобразяван като полегнал на земята и подпрян на левите си хълбок и лакът, докато десните са леко приповдигнати. Погледът му е почти винаги насочен надолу. Според египтяните неговото тяло е представлявало земята, от неговия гръб е избуявала растителността, а от ребрата му растял ечемикът. Често е изобразяван заедно с приведената над него богиня Нут. Понякога е представян в състояние на ерекция, символ на неговата мощ. Геб и Нут, за разлика от останалите богове, са изобразявани голи. Предполага се, че това е свързано с вярването, че те са любовници. Друг, макар и по-рядък начин на изобразяването му, е под формата на гъска (космическа гъска, великата крякаща птица). Геб е свързван със зеления и черния цвят. Той е затварял душите на злите мъже и жени и не им е позволявал да се възнесат в небесата.”

Гебос, а не Хеопс е било истинското име на най-голямата пирамида в Гиза.

Втората пирамида е на Хефрен. Тя е малко по-ниска от Гебовата, също толкова, колкото е съотношението между големините на планетите Земя и Венера.

Земя

Екваториален диаметър 12 756,270 km

Полярен диаметър 12 713,500 km

Среден диаметър 12 745,591 km

 

Венера

Екваториален диаметър 12 103,7 km

(0,949 земни диаметъра)

Площ 4,60Ч108 km2

(0,902 земни площи)

 

Така можем да се убедим сами, че в името Хефрен се крие Венера. Втората пирамида е посветена на нея.

Логично третата Микеринова пирамида в действителност е Меркуриева. И нейното съотношение към останалите две е токова, както на планетата Меркурий спрямо Земята и Венера.

Меркурий

Екваториален диаметър 4879,4 km

(0,383 земни диаметъра)

 

Трите пирамиди в Гиза са построени по подобие на Пловдивските хълмове (тепета)

.image

Нека да приемем, че Трихълмието, познато на пловдивчани като Стар град, отговаря в този грандиозен план на Слънцето. То е Троично като Светата Троица. Небет тепе отговаря на Бог Отец. От дясно на него стои Бог Син, или Джамбаз Тепе. Под тях е Светият Дух, (още и Жената в Светото Семейство), което е Максим тепе.


image

 Най-близко до Трихълмието (Слънцето) е Сахат Тепе. В античността на този хълм е имало храм и статуя на бога Хермес, който е и Меркурий. Хермес (Меркурий) го има на десетки антични монети от римската епоха сечени във Филипопол. Следващият хълм е Бунарджика. На него днес е издигнат паметник на съветски войн, познат ни като Паметника на Альоша. Той замества античният паметник на Херакъл (Хор Красивия, Добрия), който също е бил на този хълм. На него навярно е имало и храм на Венера, но категорични доказателства за това ще дадат бъдещи археологически разкопки.
image

Най-отдалеченият хълм е Джендем тепе.

"Джендем тепе (от турски адски хълм), наричан още Хълм на младостта или Младежки хълм, е най-високият (надморска височина (кота терен) 307 метра) от днешните шест възвишения (тепета) на Пловдив. Релативната му височина спрямо средната надморска височина на град Пловдив (164 м) е 143 м. Хълмът се намира в западната част на града.

В древността е наричан Хълм на нимфите дриади. Има сведения, че огромна статуя на бог Аполон от бронз е стояла на върха на хълма до Късната Античност. В раннохристиянската епоха там се намирала голяма трикорабна базилика (обект на изследване в близкото минало от пловдивския археолог г-н Иван Джамбов), която е издигната на мястото на разрушената от християните езическа статуя. През османския период е именуван Джин тепе (Хълм на духовете), постепенно променено на Джендем тепе. Наричали го още и Чигдем тепе (Хълм на минзухарите).

 

Езотериците, а и много от древните народи са знаели, че Земята е истинския Ад и така се е наричало тепето през турското робство.

На него е имало голям храм на Аполон и скулптора с неговото изображение. В античността хълмът е имал още едно име - Кендризо. Това е турско-арабското име име на Александър Македонски (Искендер), за който се е носила легенда, че е роден в град Пловдив. Александър, както и Христос имат Непорочно зачатие и умират на 33 г. Виждате приликите межде пирамидите в Гиза и пловдивските хълмове, която напълно подкрепя написаното от мен до сега.
 Още една прилика е река Марица, която тече край Пловдив и река Нил край платото Гиза. Разликата в разположението на хълмовете и пирамидите е тази, че река Марица тече от ляво на хълмовете, а Нил е от дясно. Дори разрушеното вече Марково тепе е построено непосредствено до пирамидата на Хефрен (Бунарджика), както би трябвало да бъде.

Сега можем да видим величието на строителите на Слънчевата система, хълмовете в Пловдив и пирамидите в Гиза. Не само това. Можем да си дадем отговор, какво са правили живите царе (мъртвите фараони) в Пловдив. Тук те са се посвещавали в божественост. Но целта на това изследване е да открием какво означава Сфинкса на територията на Пловдив и има ли някакво отношение към Христос.




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: horos
Категория: История
Прочетен: 1654536
Постинги: 275
Коментари: 691
Гласове: 1502
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031